fbpx

Veel gestelde vragen over waterontharders!

Een apparaat dat de kwaliteit van je water verbetert, wist jij dat het bestond? Waterontharders werden in eerste instantie voornamelijk gebruikt in het bedrijfsleven, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die ook een waterontharder in huis nemen. Toch bestaan er voor veel mensen nog veel vragen omtrent de waterontharders. Wat doet het? Waarom moet ik het aanschaffen? Van Meerendonk geeft antwoord op je vragen.

Wat is een waterontharder precies?

Op bepaalde plekken in ons land is de kwaliteit van het water ‘hard’. Dat betekent dat er veel kalk in het water aanwezig is. Daar kunnen vervelende ongemakken door ontstaan, zoals kalkaanslag in apparatuur, op sanitair en meubels. De hardheid van water wordt bepaald door het aanwezige calcium. De waterontharder ontdoet het water van calcium aan de hand van harsbolletjes. Het water dat door het huis stroomt, is daardoor een stuk zachter. Dat voel én proef je.

Waterontharders

Wat voor invloed heeft het op mijn huis(houden)?

De grootste verandering na aanschaf van de waterontharder is merkbaar in het huishouden. Doordat er geen kalk meer afgezet wordt in en op apparatuur, tegels en sanitair, wordt schoonmaken een stuk makkelijker. Er komen bijvoorbeeld geen kalkvlekken meer tevoorschijn bij het reinigen van ramen, glaswanden of spiegels. Zeep lost beter op in zachter water, waardoor je minder schoonmaakmiddel nodig hebt voor hetzelfde resultaat. Doordat apparaten beter functioneren zonder kalkaanslag, verbruik je ook aanzienlijk minder stroom.

Op de waterontharder zit garantie, maar dit verschilt per bedrijf.

Wat doet zacht water met de huid?

Het klinkt misschien gek, maar een waterontharder kan helpen bij huidproblemen. Vooral bij een droge huid heeft het zachte water effect. Zodra jij doucht in kalkrijk water, droogt je huid sneller uit. Omdat zeep beter oplost in zacht water, blijft er minder residu op de huid achter. Daardoor zul je minder snel last hebben van irritatie. Ook blijven de huideigen vetzuren intact.

Heeft de waterontharder onderhoud nodig?

Om de kwaliteit van je water op peil te houden, heeft de waterontharder zo nu en dan onderhoud nodig. Het is bijvoorbeeld belangrijk regelmatig de filters te reinigen of te vervangen. Zorg er ook voor dat je voor het terugspoelen geschikt zout gebruikt. Het zout moet dan op een hygiënische wijze aan het zoutvat toegevoegd worden. Zodra we het apparaat bij je installeren, leggen we altijd alles een keer zorgvuldig uit. Ook kun je kijken op de website van Het Waterbedrijf. Daar kunnen ze je meer vertellen over waterhardheid en het belang van onderhoud van waterontharders.

Zit er garantie op een waterontharder?

Op de waterontharder zit garantie, maar dit verschilt per bedrijf. Gemiddeld zit er ongeveer tien jaar garantie op. Het is verstandig om een keer per twee jaar onderhoud te plegen aan je waterontharder. Maar gelukkig hoef je dat zelf niet in je agenda te zetten. Wij bellen je standaard na twee jaar om een afspraak in te plannen voor onderhoud. Maar komt het even een keertje niet uit? Dat is natuurlijk ook prima!

Over Van Meerendonk

Heb jij vragen over de waterontharder of wil je graag een aanschaffen? Neem gerust contact met ons op. Waterontharders zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer je geïnteresseerd bent in de aanschaf van een waterontharder, gaan wij eerst altijd in gesprek om te bekijken welk model het beste bij jouw wensen en situatie past. Pas wanneer je helemaal tevreden bent, plaatsen wij de waterontharder en geeft de specialist de nodige informatie mee over het apparaat. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op, of neem een kijkje in onze showroom.