Blog


Barista Stijn: “Onze koffie is nu nóg lekkerder!”

Koffie is voor de echte fijnproevers natuurlijk haast een levensmiddel. Barista Stijn (27) weet er alles van: ‘Ik was nooit groot koffie-fan, totdat ik koffie direct gemaakt van echte bonen proefde. Dat was niks bij de koffiepads die mijn ouders altijd gebruikten. Ik werd direct verliefd op het idee: bonen persen, smaakjes toevoegen… Ik was om.’

Drie jaar geleden opende Stijn zijn eigen koffiezaakje in Amsterdam. ‘Door de jaren ben ik absoluut uitgegroeid tot een echte liefhebber. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in hoe ik mijn koffie lekkerder en mooier kon maken. Hoe ik smaken en soorten kon mixen om elke keer tot een ander resultaat te komen. Ik heb dus echt mijn passie omgezet in mijn werk. Nu ben ik al een paar jaar barista.’

In zijn zaak merkte Stijn al snel dat het beter en makkelijker kon. ‘Ik kende wel verhalen over de voordelen een waterontharder, mijn ouders hadden er net een in hun huis laten plaatsen, maar nu begon ik ze zelf ook te zien, toen ik elke dag aan het boenen was. Op mijn vaat zat vaak een witte aanslag en op de zwarte spatwand achter het aanrechtje bleven maar kalkstrepen zitten, hoe ik ook bleef poetsen. Toen ben ik dus rond gaan zoeken naar oplossingen. Mijn moeder vroeg me of ik niet ook een waterontkalker in mijn café kon laten plaatsen. Ik die middag nog langs de showroom geweest.’

‘Ik zou niet meer zonder kunnen.’

En Stijn is tevreden: ‘Ik zou niet meer zonder kunnen. Het onderhoud is minimaal, maar het resultaat is heerlijk! Schoonmaken aan het einde van de dag kost me minder tijd én producten. De koffiekopjes komen nu keer op keer glanzend uit de vaatwasser en het voelt en oogt gewoon lekker schoon. Regelmatig check ik of het zout nog op peil is, maar dat is een klein werkje vergeleken met de uren die ik kwijt was aan schoonmaken.’

Een onverwacht voordeel? ‘De koffie is nóg beter. Ik durfde mezelf al best wel op mijn schouder te kloppen over de koffie die ik verkocht, maar deze is nu velen malen lekkerder geworden. Hij smaakt echt lekker zacht op de tong. Het koffiezetapparaat gaat ook nog eens veel langer mee, doordat hij niet verwoest wordt door kalkaanslag.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Is jouw water hard, en wat betekent dat?

Veel mensen staan nauwelijks stil bij de kwaliteit van het water dat we gebruiken.

Meer informatie

‘Mijn huidklacht is verminderd sinds de waterontharder’

Last van eczeem of een huidaandoening? Lees hier wat een waterontharder kan betekenen!

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Monteur aan het woord: hoe installeer je een waterontharder?

Denk je erover om een waterontharder aan te schaffen? Monteur Johannes vertelt hoe de installatie in zijn werk gaat.

Meer informatie

‘Met een waterontharder is schoonmaken een fluitje van een cent’

Met een waterontharder bespaart Deborah veel tijd en geld aan het schoonmaken.

Meer informatie

Stel al je vragen over waterontharders in een online consult

Wil je advies over het aanschaffen van een waterontharder?

Meer informatie

Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Wil jij graag je ecologische voetafdruk verkleinen? Ontdek de voordelen van een waterontharder voor mens en milieu!

Meer informatie

Veelgestelde vragen over waterontharders!

Weet jij wat een waterontharder inhoudt? Van Meerendonk beantwoordt al je vragen!

Meer informatie

Last van eczeem? De waterontharder helpt de huid!

Wist je dat een waterontharder helpt bij eczeem? Lees hier de werking van het apparaat!

Meer informatie