Blog


Als kapper is de waterontharder belangrijk voor mij!

Lexi (28): ‘Al als klein meisje stond ik hele middagen met een waterspuwer en een plastic schaartje mijn families haar te ‘knippen’. Ik had zelfs een mini kapsalon gemaakt in mijn kamer, met stoel en spiegel en al! Ik hield er altijd al van om een mooie werkplek voor mijzelf te creëren. En nu is het me gewoon gelukt: mijn eigen kapsalon! Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat het zo ver is. Toch probeer ik nog steeds verder te groeien en met het beste van het beste te werken. Dat geld dus ook voor mijn water. Daarom koos ik voor een waterontharder.’

kapper

Betere zorg voor haar

‘Je gaat naar de kapper omdat je weer de best mogelijke coupe wilt, toch? Dat is iets wat ik constant in gedachte houd als kapster. Ik wil dan ook dat de klanten met zacht en fijn aanvoelend haar weer weggaan. Dat was één van de voornaamste redenen voor mij om een waterontharder aan te schaffen. Deze verwijdert namelijk de kalk uit het water door middel van een ionenwisselaar. Kalk vormt een moeilijk doordringbare laag op je haar, waardoor vocht minder goed door kan dringen en je haar dus droog wordt. Toen ik me hier bewust van werd, dacht ik gelijk: dit is onmisbaar voor mij.’

Haal meer uit je haarproducten

‘Ik besteed altijd veel tijd aan het uitzoeken van de juiste haarproducten voor mijn werk. Als ik het haar van mijn klanten was, wil ik dat het zo goed mogelijk werkt. Je wilt namelijk dat ze zo tevreden mogelijk het salon uitkomen. Dit was voor mij ook een reden om over te stappen op zachter water. Shampoo en conditioner werken namelijk een stuk effectiever met zachter water, doordat ze daar beter in oplossen. Hierdoor hoef ik er minder van te gebruiken en uit te spoelen, wat mij weer geld en tijd bespaart, en krijg ik toch het gewenste resultaat!’

Nog steeds kom ik weer achter nieuwe voordelen van mijn waterontharder.

Kapperseczeem

‘Om optimaal te zorgen voor mijn salon, moet ik natuurlijk ook letten op mijzelf. Zo kleur en was ik haar de hele dag door, en mijn handen hebben het daardoor flink te verduren. Na een hele dag gewerkt te hebben ergerde ik mij steeds aan hoe droog mijn handen aanvoelden. Ze worden zelfs rood en beginnen te schilferen. Dit wordt ook wel kapperseczeem genoemd, omdat het bij het beroep hoort door het vele wassen en gebruik van irriterende stoffen. Maar sinds ik de waterontharder heb, merk ik dat ik veel minder last heb van eczeem. Ik hoef zelfs mijn eczeemcrème helemaal niet meer te gebruiken. Dit is zowel voor mijzelf als voor mijn klanten prettig, aangezien ik met mijn handen aan hun haar zit.’

Nooit gedacht

Nog steeds kom ik weer achter nieuwe voordelen van mijn waterontharder. Zo kost het schoonmaken veel minder tijd en moeite. Er is geen kalkaanslag meer te zien in mijn wasbakken, wat een stuk frisser oogt en schoner is. Ook merk ik het aan mijn klanten, aangezien veel mij laten weten hoe fijn en zacht hun haar aanvoelt. De tevredenheid op hun gezicht is het alleen al voor te doen!’ Wil jij weten hoe water ontkalken met een waterontharder kan helpen bij jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Is jouw water hard, en wat betekent dat?

Veel mensen staan nauwelijks stil bij de kwaliteit van het water dat we gebruiken.

Meer informatie

‘Mijn huidklacht is verminderd sinds de waterontharder’

Last van eczeem of een huidaandoening? Lees hier wat een waterontharder kan betekenen!

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Monteur aan het woord: hoe installeer je een waterontharder?

Denk je erover om een waterontharder aan te schaffen? Monteur Johannes vertelt hoe de installatie in zijn werk gaat.

Meer informatie

‘Met een waterontharder is schoonmaken een fluitje van een cent’

Met een waterontharder bespaart Deborah veel tijd en geld aan het schoonmaken.

Meer informatie

Stel al je vragen over waterontharders in een online consult

Wil je advies over het aanschaffen van een waterontharder?

Meer informatie

Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Wil jij graag je ecologische voetafdruk verkleinen? Ontdek de voordelen van een waterontharder voor mens en milieu!

Meer informatie

Veelgestelde vragen over waterontharders!

Weet jij wat een waterontharder inhoudt? Van Meerendonk beantwoordt al je vragen!

Meer informatie

Last van eczeem? De waterontharder helpt de huid!

Wist je dat een waterontharder helpt bij eczeem? Lees hier de werking van het apparaat!

Meer informatie