Blog


‘Ik ervaar veel voordelen van mijn waterontharder’

Nog niet lang heeft hij zijn waterontharder, maar Paul is ontzettend te spreken over zijn waterontharder van Van Meerendonk. Sinds een paar maanden heeft hij een in zijn huis staan.

‘Wij hebben een waterontharder genomen om het kalkgehalte naar beneden te brengen. Dit is voor onze apparatuur ook veel beter. Ik wilde toch wel mijn steentje in duurzaamheid bijdragen, alle kleine beetjes helpen tenslotte. Gelukkig zitten wij in een gebied waar het water niet extreem hard is. Mijn dochter zit op 10dH. Wij zitten op 7.’ dH staat voor Duitse Hardheid. Hiermee wordt, redelijk vanzelfsprekend, de hardheid van water gemeten. Hoe harder het water, des te meer calcium (of kalk) het bevat.

Paul legt uit: ‘Via mijn dochter zijn we bij Van Meerendonk terechtgekomen. Zij was in haar huis aan het verbouwen en heeft zwarte kranen, dus dan is kalk natuurlijk hartstikke ongewenst. Wim van Van Meerendonk kwam daar langs. Ik zat er al langer over te wikken en wegen en als je dan het praatje van eigenaar Wim hoort, dan ben je snel om. Zijn uitleg in combinatie met wat ik van mijn dochter heb gehoord, heeft me laten besluiten om er toch een te laten installeren.’

‘Zij verbruikt met haar gezin veel meer water, dus zij heeft twee potten laten plaatsen. Wij kwamen op een uit,’ zo vertelt Paul. ‘Als ik een nadeel zou moeten noemen aan de waterontharder, dan is het dat hij na een kuub gaat regenereren, zoals dat heet. Dan heb je een halfuurtje water met kalk en dit kan op elk moment van de dag gebeuren. Helemaal niet erg, maar achteraf had ik misschien toch liever twee potten laten installeren. Dan heb je dus gegarandeerd kalkvrij water, ter allen tijde. Achteraf had me dat misschien nóg fijner geleken, maar waar we hem nu hebben staan was daar geen ruimte voor geweest.’

‘Ik zou zeggen dat je de investering er zeker wel uithaalt’

‘Ik ervaar veel voordelen van mijn waterontharder in en om huis. Zo verbruiken we bijvoorbeeld minder zeep. Bij het wassen van de auto merk ik dat er geen resten achterblijven en geen kalk zichtbaar blijft op de auto. Zeker bij een donkere auto heb je dat al snel. Af en toe gebruik ik het water ook om mijn zonnepanelen schoon te maken. Ik doe dat gewoon met een borstel en door de waterontharder gaat dat nu probleemloos. Dat ik er geen bedrijf voor hoef in te huren, scheelt me toch zeker €30-40 per keer, dan als ik het professioneel zou laten doen. Daarom zou ik zeggen dat je de investering er zeker wel uithaalt. Zeker in de zomer, wanneer we weer last krijgen van Saharazand, vind ik het de moeite waard.’

Al met al is Paul goed te spreken over het hele proces. ‘De communicatie met Van Meerendonk verliep en beviel heel goed. Alle vragen die we hadden werden duidelijk en goed door de monteur beantwoord. Ik ben zeer te spreken over het contact. Als je belt of mail wordt er vrij snel contact met je opgenomen, of heb je binnen geen tijd een reactie. Zeker bij dit soort apparaten, vindt ik dat heel belangrijk. Dat als er wat mis is, dat je gewoon snel en goed contact hebt. Dat heb ik bij Van Meerendonk zeker ervaren.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Is jouw water hard, en wat betekent dat?

Veel mensen staan nauwelijks stil bij de kwaliteit van het water dat we gebruiken.

Meer informatie

‘Mijn huidklacht is verminderd sinds de waterontharder’

Last van eczeem of een huidaandoening? Lees hier wat een waterontharder kan betekenen!

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Monteur aan het woord: hoe installeer je een waterontharder?

Denk je erover om een waterontharder aan te schaffen? Monteur Johannes vertelt hoe de installatie in zijn werk gaat.

Meer informatie

‘Met een waterontharder is schoonmaken een fluitje van een cent’

Met een waterontharder bespaart Deborah veel tijd en geld aan het schoonmaken.

Meer informatie

Stel al je vragen over waterontharders in een online consult

Wil je advies over het aanschaffen van een waterontharder?

Meer informatie

Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Wil jij graag je ecologische voetafdruk verkleinen? Ontdek de voordelen van een waterontharder voor mens en milieu!

Meer informatie

Veelgestelde vragen over waterontharders!

Weet jij wat een waterontharder inhoudt? Van Meerendonk beantwoordt al je vragen!

Meer informatie

Last van eczeem? De waterontharder helpt de huid!

Wist je dat een waterontharder helpt bij eczeem? Lees hier de werking van het apparaat!

Meer informatie