Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

De Hydro@Home waterontharder is de eerste waterontharder die het KIWA-certificaat heeft mogen ontvangen. Heb je een waterontharder gekocht bij Van Meerendonk of ben je van plan dit binnenkort te doen? Dan weet je zeker dat je goed zit. Maar wat betekent dit KIWA-keurmerk nu eigenlijk? Johannes van Meerendonk, directeur van Van Meerendonk Waterontharders vertelt.

KIWA-keurmerk

KIWA: het keurmerk

Johannes: ‘De Hydro@Home waterontharder wordt gemaakt door fabrikant Delta Water Engineering. Dit is de fabrikant die staat voor kwaliteit. Dat is ook wat wij willen leveren aan onze klanten: de beste kwaliteit.’

Delta Water Engineering heeft als eerste fabrikant ooit van waterontharders het Nederlandse KIWA-certificaat ontvangen. Het KIWA-keurmerk bestaat sinds 2011 en is in het leven geroepen om de veiligheid qua water te kunnen garanderen. KIWA-keurmerken maken kwaliteit meetbaar en zichtbaar. Wanneer een product KIWA-gecertificeerd is, weet je dus zeker dat dit voldoet aan de hoge normen en richtlijnen die Nederland eist van ons drinkwater. Johannes: ‘In ons geval betekent dit dat het product, de processen en het systeem voldoen aan alle eisen. Voor water dat je elke dag gebruikt, is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je verzekerd bent van kwaliteit. Het KIWA-keurmerk bevestigt dat wat wij al wisten: dat wij met Delta het beste apparaat installeren en daarmee onze klanten het beste product bieden dat er te krijgen is. Het gaat immers om de kwaliteit van één van de belangrijkste basisbehoeften van de mens: water!’

Kwaliteit tonen

Johannes: ‘Dat de Hydro@Home waterontharder het beste levert voor de klant wisten wij natuurlijk al lang. Maar het is altijd mooi als anderen dit ook zien, en dat het met dit keurmerk bevestigd is. Toen mijn vrouw Marnie en ik startten met de verkoop van waterontharders, was het meteen duidelijk dat we ons wilden onderscheiden op het gebied van kwaliteit. Doordat ik jarenlang als installateur van badkamers had gewerkt, zag ik het effect van het harde Nederlandse water op sanitair en apparatuur. En daarmee wilde ik de Nederlandse huishoudens helpen. Om de kwaliteit te leveren die wij belangrijk vinden, zijn we met Delta Water Engineering gaan samenwerken. Omdat alles in hun eigen fabriek in België wordt geproduceerd, weten we precies hoe de waterontharders werken en hebben we ook de mogelijkheid om deze verder te verbeteren.’

Wat verandert er voor jou als klant?

‘Voor onze klanten verandert er helemaal niks, behalve dat zij weten dat de waterontharder van Van Meerendonk de beste is van Nederland. Tevens zijn onze waterontharders nog steeds de meest duurzame, omdat ze stroomloos werken. Daardoor zijn ze ook nog eens extra stil.’ Wil je meer weten over de KIWA-gecertificeerde waterontharder? Vraag nu een adviesgesprek aan!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie