Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

De Hydro@Home waterontharder is de eerste waterontharder die het KIWA-certificaat heeft mogen ontvangen. Heb je een waterontharder gekocht bij Van Meerendonk of ben je van plan dit binnenkort te doen? Dan weet je zeker dat je goed zit. Maar wat betekent dit KIWA-keurmerk nu eigenlijk? Johannes van Meerendonk, directeur van Van Meerendonk Waterontharders vertelt.

KIWA-keurmerk

KIWA: het keurmerk

Johannes: ‘De Hydro@Home waterontharder wordt gemaakt door fabrikant Delta Water Engineering. Dit is de fabrikant die staat voor kwaliteit. Dat is ook wat wij willen leveren aan onze klanten: de beste kwaliteit.’

Delta Water Engineering heeft als eerste fabrikant ooit van waterontharders het Nederlandse KIWA-certificaat ontvangen. Het KIWA-keurmerk bestaat sinds 2011 en is in het leven geroepen om de veiligheid qua water te kunnen garanderen. KIWA-keurmerken maken kwaliteit meetbaar en zichtbaar. Wanneer een product KIWA-gecertificeerd is, weet je dus zeker dat dit voldoet aan de hoge normen en richtlijnen die Nederland eist van ons drinkwater. Johannes: ‘In ons geval betekent dit dat het product, de processen en het systeem voldoen aan alle eisen. Voor water dat je elke dag gebruikt, is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je verzekerd bent van kwaliteit. Het KIWA-keurmerk bevestigt dat wat wij al wisten: dat wij met Delta het beste apparaat installeren en daarmee onze klanten het beste product bieden dat er te krijgen is. Het gaat immers om de kwaliteit van één van de belangrijkste basisbehoeften van de mens: water!’

Kwaliteit tonen

Johannes: ‘Dat de Hydro@Home waterontharder het beste levert voor de klant wisten wij natuurlijk al lang. Maar het is altijd mooi als anderen dit ook zien, en dat het met dit keurmerk bevestigd is. Toen mijn vrouw Marnie en ik startten met de verkoop van waterontharders, was het meteen duidelijk dat we ons wilden onderscheiden op het gebied van kwaliteit. Doordat ik jarenlang als installateur van badkamers had gewerkt, zag ik het effect van het harde Nederlandse water op sanitair en apparatuur. En daarmee wilde ik de Nederlandse huishoudens helpen. Om de kwaliteit te leveren die wij belangrijk vinden, zijn we met Delta Water Engineering gaan samenwerken. Omdat alles in hun eigen fabriek in België wordt geproduceerd, weten we precies hoe de waterontharders werken en hebben we ook de mogelijkheid om deze verder te verbeteren.’

Wat verandert er voor jou als klant?

‘Voor onze klanten verandert er helemaal niks, behalve dat zij weten dat de waterontharder van Van Meerendonk de beste is van Nederland. Tevens zijn onze waterontharders nog steeds de meest duurzame, omdat ze stroomloos werken. Daardoor zijn ze ook nog eens extra stil.’ Wil je meer weten over de KIWA-gecertificeerde waterontharder? Vraag nu een adviesgesprek aan!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een uitstekende investering voor je woning. Maar wat kost het eigenlijk precies?

Meer informatie

Het belang van water drinken

Water drinken is belangrijk voor ons lichaam. Maar waarom eigenlijk?

Meer informatie

‘Ik kan iedereen een waterontharder aanbevelen’

Sinds hij een waterontharder heeft, heeft de dochter van Frank minder last van eczeem. Maar het nieuwe apparaat biedt nog meer voordelen. Lees het hier.

Meer informatie

‘We hebben de vooruitgang zeker gemerkt!’

Ivan en zijn partner hadden beiden te kampen met huid- en haarproblemen. Sinds een paar maanden, zeker nog geen halfjaar, heeft hij zijn waterontharder in huis. Van de vooruitgang kan hij ontzettend genieten.

Meer informatie

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie