Last van eczeem? De waterontharder helpt de huid!

Jeuk waar geen eind aan lijkt te komen, rode vlekjes, schilfers: eczeem is een oncomfortabel huidprobleem. Vandaag de dag zijn er talloze opties als het gaat om verzorgingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan crèmes, reinigers en oliën. Maar hoewel deze producten wel iets doen om de huid te verzorgen, blijven sommige huidproblemen hardnekkig en langdurig. Weinig mensen zijn zich ervan bewust dat de hardheid van het water daarmee te maken kan hebben. Een waterontharder kan daarom helpen bij het verminderen van huidklachten.

eczeem

Wat is eczeem?

Eczeem is een huidaandoening waarbij de huid ontstoken raakt. Door deze ontsteking jeukt de huid en ontstaan er rode, schilferige plekken. Dit huidprobleem is niet gevaarlijk en evenmin besmettelijk, maar wordt vaak wel als erg storend ervaren. Eczeem kan op verschillende plekken van je lichaam ontstaan. De armen, benen en het gezicht zijn de gebieden die het vaakst aangedaan zijn. 

De factoren van eczeem

Eczeem is een onvoorspelbaar huidprobleem. Waarom het bij de één ontstaat en bij de ander niet, is dan ook niet geheel duidelijk. Wel zijn er bepaalde factoren die een rol spelen bij het ontstaan van eczeem. Zo kan allergie een boosdoener zijn, waarbij bepaalde stoffen de eczeem opwekken. Maar uitdroging van de huid is over het geheel genomen het grootste probleem. En wist je dat jouw dagelijkse douchebeurt daaraan kan bijdragen?

Invloed van hard water op eczeem

Je vraagt je wellicht af hoe water schadelijk kan zijn voor je huid. De bron van het probleem schuilt in het zogeheten ‘harde water’. Hard water is water dat rijk is aan kalk. Zodra jij onder de douche stapt, komt dit kalkrijke water in contact met je huid. De kalkdeeltjes schuren de beschermende, natuurlijke vetten van je huid af. Bovendien lossen zepen niet goed op in hard water. Deze zeepresten blijven langer op de huid liggen en tasten de bovenste huidlaag aan, waardoor de huid nog meer vocht verliest. Hard water verergert daarom vaak een droge huid en ook huidproblemen zoals eczeem. 

Hard water verergert vaak een droge huid

Zacht water creëren

Om de huid te verbeteren, kan een waterontharder een handige oplossing zijn. Waterontharders zijn gemaakt om kalk uit het water te filteren. Wanneer je met zacht water doucht, schoonmaakt of baddert, reinig je de huid zonder de schurende werking van kalk. Bovendien lossen zeep en shampoo beter op. Dat merk je doordat de middeltjes veel meer schuimen en je ze gemakkelijk van je lichaam spoelt. Door zachter water blijft je huid zachter en kan de huidconditie verbeteren. Klachten als eczeem nemen dan vaak af.

Duurzame en zuinige oplossing

Naast een positieve werking op de huidgezondheid, zijn onze waterontharders ook duurzaam. Veel waterontharders verbruiken elektriciteit, maar de toestellen van Van Meerendonk werken zonder stroom. Dat betekent dat er geen stroomvoorzieningen aangelegd hoeft te worden en dat de waterontharder zeer duurzaam is. Het aanschaffen van een waterontharder is in de eerste instantie een grote uitgave, maar door zachter water bespaar je op schoonmaakmiddelen en gaat je apparatuur langer mee.

Deel dit bericht op:

 

Lees ook

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie