Blog


 

Wanneer heb je een waterontharder nodig?

Waterontharders zie je steeds vaker verschijnen in huishoudens. Zoals met elk nieuw product kun je je afvragen of je het echt nodig hebt. Er bestaan heel veel apparaten, middeltjes en gadgets die je leven makkelijker kunnen maken. Waarom zou je dan voor een waterontharder kiezen? Met andere woorden: wat is de noodzaak precies? Daar kunnen we je een aantal goede redenen voor geven. Water is overal in ons dagelijks leven, dus de kwaliteit daarvan is uiteraard belangrijk. Maar daarnaast zijn er ook een aantal directe problemen waarvoor je echt een waterontharder nodig kunt hebben.

waterontharder-nodig

Waarom is het nodig om water te ontharden?

Waarom is het nodig om water te ontharden? Om deze vraag te beantwoorden kun je naar de dH-waarde van je water kijken. Dit geeft de waterhardheid aan en is te vinden op de site van het drinkwaterbedrijf van de gemeente waarin je woont. Van 8-14 dH wordt het water meestal gezien als vrij hard. Vanaf 3 dH is er sprake van kalkaanslag, vanaf 6 dH is een waterontharder aan te raden. Maar alleen de cijfertjes vertellen niet het hele verhaal. Er is namelijk ook een aantal alledaagse zaken dat jou zeer duidelijk kan maken dat een waterontharder geen overbodige luxe is.

Duurzaamheid waterontharder

‘Dat laatste sprak mij uiteraard het meeste aan: mijn ecologische voetafdruk verkleinen door slimmer met mijn water om te gaan. Natuurlijk deed ik de voor de hand liggende dingen al. Ik had mijn zoontjes al van jongs af aan geleerd de kraan uit te zetten tijdens het tandenpoetsen. Toch had ik nog nooit stilgestaan bij het water zelf. Ik kocht dan al wel shampoos in afbreekbare verpakkingen, maar met zachter water heb je überhaupt veel minder schoonmaakmiddelen nodig. Heel logisch eigenlijk, maar er ging een wereld voor me open.’

Last van een droge huid of haar

Problemen met je huid of haar kunnen ontzettend storend zijn en de oplossing is vaak moeilijk te vinden. Hoe veel tips je ook tegenkomt op Google, het wondermiddel is nog steeds niet gevonden. Daarnaast helpen al die crèmepjes, maskers en shampoos je ook maar niet verder. Herkenbaar? Dan kan zachter water misschien een handje helpen. Kalk droogt het haar en de huid uit. Aangezien zacht water minder kalk bevat, helpt dat bij huidproblemen. Als alle andere middeltjes je acne, eczeem of afbrekend haar nog niet voldoende hebben geholpen, dan maakt de waterontharder een groot verschil voor je. Zo bespaar je jezelf veel producten en krijg je eindelijk wel resultaat!

Water is overal in ons dagelijks leven, dus de kwaliteit daarvan is uiteraard belangrijk.

Apparaten gaan steeds stuk

Als je twijfelt of je geld uit wilt geven aan een waterontharder, denk dan ook eens aan al je andere huishoudelijke apparaten. Die zijn ook niet goedkoop, zelfs een koffiezetapparaat kost al snel honderd euro of meer, maar toch zie je die gewoon als noodzakelijk goed. Deze apparaten gaan ook wel eens stuk en dan koop je weer een nieuwe. Maar het constant vervangen, ontkalken of repareren van je apparaten is erg vervelend en loopt bovendien enorm in de papieren. Als je hier veel last van hebt, dan is een waterontharder een veel betere investering.

Lagere energierekening door waterontharder

Door de kalk in hard water beschadigen de verwarmingselementen in je apparaten. Hierdoor heeft je apparatuur meer energie nodig om water te verwarmen. Naast dat ze hierdoor sneller stuk gaan, kost dit je ook veel meer geld aan energie. Door dit probleem aan te pakken met een waterontharder moet je wel een keer wat geld neerleggen, maar dat krijg je er op den duur dus ook weer voor terug.

Heb ik een waterontharder wel nodig?

Als je nog steeds je twijfels hebt, schroom dan niet en neem contact op om je vragen te stellen. Wij kunnen je alles haarfijn uitleggen. Neem daarna gerust alle tijd om nog na te gaan of het voor jou nodig is. Zo raden we je aan om eens te gaan letten op de problemen die we net genoemd hebben. Hoe staat het er met jouw huid en haar voor? Functioneren je apparaten nog goed en is de energierekening nog betaalbaar? Hoeveel tijd ben je kwijt aan het ontkalken van je sanitair? Nu je weet hoeveel voordelen het je kan bieden, kun je zelf veel beter inzien hoe nodig een waterontharder voor jou is. Neem voor vragen gerust contact met ons op.

Deel dit bericht op:

 

Lees ook

Is jouw water hard, en wat betekent dat?

Veel mensen staan nauwelijks stil bij de kwaliteit van het water dat we gebruiken.

Meer informatie

‘Mijn huidklacht is verminderd sinds de waterontharder’

Last van eczeem of een huidaandoening? Lees hier wat een waterontharder kan betekenen!

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Monteur aan het woord: hoe installeer je een waterontharder?

Denk je erover om een waterontharder aan te schaffen? Monteur Johannes vertelt hoe de installatie in zijn werk gaat.

Meer informatie

‘Met een waterontharder is schoonmaken een fluitje van een cent’

Met een waterontharder bespaart Deborah veel tijd en geld aan het schoonmaken.

Meer informatie

Stel al je vragen over waterontharders in een online consult

Wil je advies over het aanschaffen van een waterontharder?

Meer informatie

Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Wil jij graag je ecologische voetafdruk verkleinen? Ontdek de voordelen van een waterontharder voor mens en milieu!

Meer informatie

Veelgestelde vragen over waterontharders!

Weet jij wat een waterontharder inhoudt? Van Meerendonk beantwoordt al je vragen!

Meer informatie

Last van eczeem? De waterontharder helpt de huid!

Wist je dat een waterontharder helpt bij eczeem? Lees hier de werking van het apparaat!

Meer informatie