Wanneer heb je een waterontharder nodig?

Waterontharders zie je steeds vaker verschijnen in huishoudens. Maar zoals met elk nieuw product kun je je afvragen of je een waterontharder nodig hebt. Er bestaan heel veel apparaten, middeltjes en gadgets die je leven makkelijker kunnen maken. Waarom zou je dan voor een waterontharder kiezen? Heb je echt een waterontharder nodig? Water is overal in ons dagelijks leven, dus de kwaliteit daarvan is uiteraard belangrijk. Maar daarnaast zijn er ook een aantal directe problemen waarvoor je echt een waterontharder nodig kunt hebben.

waterontharder-nodig

Waarom is het nodig om water te ontharden?

Waarom is het nodig om water te ontharden? Om deze vraag te beantwoorden kun je naar de dH-waarde van je water kijken. Dit geeft de waterhardheid aan en is te vinden op de site van het drinkwaterbedrijf van de gemeente waarin je woont. Van 8-14 dH wordt het water meestal gezien als vrij hard. Vanaf 3 dH is er sprake van kalkaanslag en vanaf 6 dH is een waterontharder aan te raden. Maar alleen de cijfertjes vertellen niet het hele verhaal. Er is namelijk ook een aantal alledaagse zaken die jou zeer duidelijk kunnen maken dat een waterontharder geen overbodige luxe is.

Duurzaamheid waterontharder

Een tevreden gebruiker vertelt: ‘Dat laatste sprak mij uiteraard het meeste aan: mijn ecologische voetafdruk verkleinen door slimmer met mijn water om te gaan. Natuurlijk deed ik de voor de hand liggende dingen al. Ik had mijn zoontjes al van jongs af aan geleerd de kraan uit te zetten tijdens het tandenpoetsen. Toch had ik nog nooit stilgestaan bij het water zelf. Ik kocht dan al wel shampoos in afbreekbare verpakkingen, maar met zachter water heb je überhaupt veel minder schoonmaakmiddelen nodig. Heel logisch eigenlijk, maar er ging een wereld voor me open.’

Last van een droge huid of haar

Problemen met je huid of haar kunnen ontzettend storend zijn en de oplossing is vaak moeilijk te vinden. Hoe veel tips je ook tegenkomt op Google, het wondermiddel is nog steeds niet gevonden. Daarnaast helpen al die crèmepjes, maskers en shampoos je ook maar niet verder. Herkenbaar? Dan kan zachter water misschien een handje helpen. Kalk droogt het haar en de huid uit. Aangezien zacht water minder kalk bevat, helpt dat bij huidproblemen. Als alle andere middeltjes je acne, eczeem of afbrekend haar nog niet voldoende hebben geholpen, dan maakt de waterontharder een groot verschil voor je. Zo bespaar je jezelf veel producten en krijg je eindelijk wel resultaat!

Twijfel je of je een waterontharder nodig hebt?

Apparaten gaan steeds stuk

Als je twijfelt of je geld uit wilt geven aan een waterontharder, denk dan ook eens aan al je andere huishoudelijke apparaten. Die zijn ook niet goedkoop. Zelfs een koffiezetapparaat kost al snel honderd euro of meer, maar toch zie je die gewoon als noodzakelijk goed. Deze apparaten gaan ook wel eens stuk en dan koop je weer een nieuwe. Maar het constant vervangen, ontkalken of repareren van je apparaten is erg vervelend en loopt bovendien enorm in de papieren. Als je hier veel last van hebt, dan is een waterontharder een veel betere investering.

Lagere energierekening door waterontharder

Door de kalk in hard water beschadigen de verwarmingselementen in je apparaten. Hierdoor heeft je apparatuur meer energie nodig om water te verwarmen. Naast dat ze hierdoor sneller stuk gaan, kost dit je ook veel meer geld aan energie. Door dit probleem aan te pakken met een waterontharder moet je wel een keer wat geld neerleggen, maar dat krijg je er op den duur dus ook weer voor terug.

Heb je een waterontharder nodig?

Als je nog steeds je twijfels hebt of je een waterontharder nodig hebt, schroom dan niet en neem contact op om je vragen te stellen. Wij kunnen je alles haarfijn uitleggen. Neem daarna gerust alle tijd om nog na te gaan of het voor jou nodig is. Zo raden we je aan om eens te gaan letten op de problemen die we net genoemd hebben. Hoe staat het er met jouw huid en haar voor? Functioneren je apparaten nog goed en is de energierekening nog betaalbaar? Hoeveel tijd ben je kwijt aan het ontkalken van je sanitair? Nu je weet hoeveel voordelen het je kan bieden, kun je zelf veel beter inzien of je een waterontharder nodig hebt. Neem voor vragen gerust contact met ons op.

Deel dit bericht op:

 

Lees ook

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie