Het belang van water drinken

We drinken de hele dag water, of tenminste, dat zouden we moeten doen. Water is essentieel voor ons lichaam om optimaal te kunnen functioneren. Het is brandstof. Waarom is water nu zo cruciaal voor onze gezondheid en hoe zorgen we ervoor dat we genoeg water drinken?

Het belang van genoeg drinken

Algehele gezondheid

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% aan water. Het is betrokken bij bijna elk proces in ons lichaam, zoals bijvoorbeeld het:

Bovendien verbetert hydratatie je hersenfunctie. Zo zou je al bij milde uitdroging verminderde concentratie, alertheid en een slechter geheugen kunnen hebben. Het helpt niet als je in een keer heel veel water achterover gooit. Drink in plaats daarvan door de dag heen meerdere keren water om een stabiele vochtbalans te houden.

Hongergevoel

Ons lichaam kan maar moeilijk onderscheid maken tussen honger en dorst, laat staan dit communiceren op een manier die jij begrijpt. Merk je dat je buik begint te rommelen, dan wordt het vaak aanbevolen om eerst wat te drinken. Bovendien verhoogt water de stofwisseling, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Gezonde huid

Door voldoende water te drinken help je de huid gehydrateerd te blijven. Dit kan helpen om rimpels tegen te gaan, evenals droogheid. Verder reinigt het ons lichaam van gif- en afvalstoffen die mogelijk huidproblemen zouden kunnen veroorzaken.

Door voldoende water te drinken help je de huid gehydrateerd te blijven

Tips wat betreft water drinken

Je wilt niet na hoeven te denken over het drinken van water. Door van water drinken een routine te maken, zorg je voor een gezonde waterinname die je gezondheid bevordert. De aanbevolen hoeveelheid hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld je lengte en gewicht. Een gezonde volwassene heeft ongeveer 35ml water per dag, per kilogram lichaamsgewicht nodig. Voor de gemiddelde volwassene betekent dat ongeveer 8 glazen water per dag. Wat je ook kunt proberen:

Maak je water lekkerder

Écht lekker water drinken, dat heb je gemakkelijk met een waterontharder. Doordat deze calcium filtert, is het water dat je drinkt zacht van smaak. Ben je niet zo’n waterdrinker, dan kan thee ook een goede optie zijn. Wil jij graag lekker zacht water? Met een waterontharder van Van Meerendonk ben je hiervan verzekerd! Neem gerust contact op voor meer informatie.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een uitstekende investering voor je woning. Maar wat kost het eigenlijk precies?

Meer informatie

‘Ik kan iedereen een waterontharder aanbevelen’

Sinds hij een waterontharder heeft, heeft de dochter van Frank minder last van eczeem. Maar het nieuwe apparaat biedt nog meer voordelen. Lees het hier.

Meer informatie

‘We hebben de vooruitgang zeker gemerkt!’

Ivan en zijn partner hadden beiden te kampen met huid- en haarproblemen. Sinds een paar maanden, zeker nog geen halfjaar, heeft hij zijn waterontharder in huis. Van de vooruitgang kan hij ontzettend genieten.

Meer informatie

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie