Veelgestelde vragen over waterontharders!

Een apparaat dat de kwaliteit van je water verbetert, wist jij dat het bestond? Waterontharders werden in eerste instantie voornamelijk gebruikt in het bedrijfsleven, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die ook een waterontharder in huis nemen. Toch bestaan er nog veel vragen omtrent de waterontharders. Wat doet het? Waarom moet ik het aanschaffen? Van Meerendonk geeft antwoord op je vragen.

waterontharders vragen

Wat is een waterontharder precies?

Op bepaalde plekken in ons land is de kwaliteit van het drinkwater ‘hard’. Dat betekent dat er veel kalk in het water aanwezig is. Daar kunnen vervelende ongemakken door ontstaan, zoals kalkaanslag in apparatuur, op sanitair en op meubels. De hardheid van water wordt bepaald door de aanwezige calcium en magnesium. De waterontharder ontdoet het water van calcium en magnesium aan de hand van harsbolletjes. Het water dat door het huis stroomt, is daardoor een stuk zachter. Dat voel én proef je.

Wat voor invloed heeft het op mijn huis(houden)?

De grootste verandering na aanschaf van de waterontharder is merkbaar in het huishouden. Doordat er geen kalk meer afgezet wordt in en op apparatuur, tegels en sanitair, wordt schoonmaken een stuk makkelijker. Er komen bijvoorbeeld geen kalkvlekken meer tevoorschijn bij het reinigen van ramen, glaswanden of spiegels. Zeep lost beter op in zachter water, waardoor je minder schoonmaakmiddel nodig hebt voor hetzelfde resultaat. En doordat apparaten beter functioneren zonder kalkaanslag, verbruik je ook aanzienlijk minder stroom. 

Wat doet zacht water met de huid?

Het klinkt misschien gek, maar een waterontharder kan ook helpen bij huidproblemen. Vooral bij een droge huid heeft het zachte water effect. Zodra jij doucht in kalkrijk water, droogt je huid sneller uit. Omdat zeep beter oplost in zacht water, blijft er minder residu op de huid achter. Daardoor zal je minder snel last hebben van irritatie, eczeem en andere huidproblemen. Ook blijven de huideigen vetzuren intact.

Heeft de waterontharder onderhoud nodig?

Om de kwaliteit van je water op peil te houden, heeft de waterontharder onderhoud nodig zo nu en dan. Het is bijvoorbeeld belangrijk regelmatig de filters te reinigen of te vervangen. Zorg er ook voor dat je voor het terugspoelen geschikt zout gebruikt. Het zout moet dan op een hygiënische wijze aan het zoutvat toegevoegd worden. Zodra we het apparaat bij je installeren, leggen we altijd alles zorgvuldig uit. Ook kun je kijken op de website van je waterbedrijf. Daar kunnen ze je meer vertellen over waterhardheid en het belang van onderhoud van waterontharders.

Zit er garantie op een waterontharder?

Op de waterontharder zit garantie, maar dit verschilt per bedrijf. Gemiddeld zit er ongeveer tien jaar garantie op. Het is verstandig om één keer per twee jaar onderhoud te verrichten aan je waterontharder. Maar gelukkig hoef je dat zelf niet in je agenda te zetten. Wij bellen je standaard na twee jaar om een afspraak in te plannen voor onderhoud. Maar komt het even een keertje niet uit? Dat is natuurlijk ook prima!

Toekomst van waterontharders

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die ook een waterontharder in huis nemen. Wil je na het lezen van de veelgestelde vragen ook een waterontharder? Vraag nu een adviesgesprek aan voor een waterontharder.

Deel dit bericht op:

 

Lees ook

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie

Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

Het KIWA-keurmerk: wat houdt dat eigenlijk in?

Meer informatie

De aanschaf van een waterontharder

Een waterontharder heeft veel voordelen. Maar er zijn meerdere soorten. Welke kies je?

Meer informatie

Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Nooit gedacht dat duurzaam leven zo eenvoudig kon zijn.

Meer informatie

RTL Z op bezoek bij Van Meerendonk Waterontharders

RTL Z was te gast bij Van Meerendonk Waterontharders. In deze video leggen Dennis en Sanne alles uit over de Delta waterontharders, in de showroom bij Van Meerendonk Waterontharders

Meer informatie

Droge huid? Waterontharder!

Een droge huid door hard water? Een waterontharder kan helpen met jouw huidproblemen. Lees hier meer.

Meer informatie