Blog


 

Veelgestelde vragen over waterontharders!

Een apparaat dat de kwaliteit van je water verbetert, wist jij dat het bestond? Waterontharders werden in eerste instantie voornamelijk gebruikt in het bedrijfsleven, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die ook een waterontharder in huis nemen. Toch bestaan er voor veel mensen nog veel vragen omtrent de waterontharders. Wat doet het? Waarom moet ik het aanschaffen? Van Meerendonk geeft antwoord op je vragen.

waterontharders

Wat is een waterontharder precies?

Op bepaalde plekken in ons land is de kwaliteit van het water ‘hard’. Dat betekent dat er veel kalk in het water aanwezig is. Daar kunnen vervelende ongemakken door ontstaan, zoals kalkaanslag in apparatuur, op sanitair en meubels. De hardheid van water wordt bepaald door de aanwezige calcium. De waterontharder ontdoet het water van calcium aan de hand van harsbolletjes. Het water dat door het huis stroomt, is daardoor een stuk zachter. Dat voel én proef je.

Wat voor invloed heeft het op mijn huis(houden)?

De grootste verandering na aanschaf van de waterontharder is merkbaar in het huishouden. Doordat er geen kalk meer afgezet wordt in en op apparatuur, tegels en sanitair, wordt schoonmaken een stuk makkelijker. Er komen bijvoorbeeld geen kalkvlekken meer tevoorschijn bij het reinigen van ramen, glaswanden of spiegels. Zeep lost beter op in zachter water, waardoor je minder schoonmaakmiddel nodig hebt voor hetzelfde resultaat. Doordat apparaten beter functioneren zonder kalkaanslag, verbruik je ook aanzienlijk minder stroom. 

Wat doet zacht water met de huid?

Het klinkt misschien gek, maar een waterontharder kan helpen bij huidproblemen. Vooral bij een droge huid heeft het zachte water effect. Zodra jij doucht in kalkrijk water, droogt je huid sneller uit. Omdat zeep beter oplost in zacht water, blijft er minder residu op de huid achter. Daardoor zul je minder snel last hebben van irritatie. Ook blijven de huideigen vetzuren intact.

Heeft de waterontharder onderhoud nodig?

Om de kwaliteit van je water op peil te houden, heeft de waterontharder onderhoud nodig zo nu en dan. Het is bijvoorbeeld belangrijk regelmatig de filters te reinigen of te vervangen. Zorg er ook voor dat je voor het terugspoelen geschikt zout gebruikt. Het zout moet dan op een hygiënische wijze aan het zoutvat toegevoegd worden. Zodra we het apparaat bij je installeren, leggen we altijd alles een keer zorgvuldig uit. Ook kun je kijken op de website van Het Waterbedrijf. Daar kunnen ze je meer vertellen over waterhardheid en het belang van onderhoud van waterontharders.

Zit er garantie op een waterontharder?

Op de waterontharder zit garantie, maar dit verschilt per bedrijf. Gemiddeld zit er ongeveer tien jaar garantie op. Het is verstandig om een keer per twee jaar onderhoud te plegen aan je waterontharder. Maar gelukkig hoef je dat zelf niet in je agenda te zetten. Wij bellen je standaard na twee jaar om een afspraak in te plannen voor onderhoud. Maar komt het even een keertje niet uit? Dat is natuurlijk ook prima!

Toekomst van waterontharders

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die ook een waterontharder in huis nemen. Wil je na het lezen van de veelgestelde vragen ook een waterontharder? Vraag nu een offerte aan voor een waterontharder.

Deel dit bericht op:

 

Lees ook

Is jouw water hard, en wat betekent dat?

Veel mensen staan nauwelijks stil bij de kwaliteit van het water dat we gebruiken.

Meer informatie

‘Mijn huidklacht is verminderd sinds de waterontharder’

Last van eczeem of een huidaandoening? Lees hier wat een waterontharder kan betekenen!

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Monteur aan het woord: hoe installeer je een waterontharder?

Denk je erover om een waterontharder aan te schaffen? Monteur Johannes vertelt hoe de installatie in zijn werk gaat.

Meer informatie

‘Met een waterontharder is schoonmaken een fluitje van een cent’

Met een waterontharder bespaart Deborah veel tijd en geld aan het schoonmaken.

Meer informatie

Stel al je vragen over waterontharders in een online consult

Wil je advies over het aanschaffen van een waterontharder?

Meer informatie

Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Wil jij graag je ecologische voetafdruk verkleinen? Ontdek de voordelen van een waterontharder voor mens en milieu!

Meer informatie

Last van eczeem? De waterontharder helpt de huid!

Wist je dat een waterontharder helpt bij eczeem? Lees hier de werking van het apparaat!

Meer informatie

‘Voor een schoonmaakster is de waterontharder ideaal’

‘En dat maakte het schoonmaken een stuk lastiger en het kostte veel tijd.’ Lees hier het verhaal van Pauline!

Meer informatie