Wat is de beste waterontharder in 2024?

Ben je op zoek naar een waterontharder voor thuis of op kantoor? Anno 2024 is het zo gemakkelijk nog niet om de juiste waterontharder te kiezen. Het aanbod is immers enorm. Bovendien hangt het nogal af van je situatie wat voor jou de meest geschikte keuze is. Dit artikel is er daarom om je een eindje op weg te helpen. Wij hebben alle belangrijke factoren op een rijtje gezet die van belang zijn bij de aanschaf van een waterontharder. Lees gauw verder en ontdek wat dit jaar de beste waterontharder is!

beste waterontharder 2024

De beste waterontharder van 2024

De beste waterontharder voor de meeste Nederlandse huishoudens is de Hydrosoft 200BLS. Dit model biedt het beste van alle werelden. Alle voordelen op een rijtje:

Hoe kies je de beste waterontharder?

Wat voor jou de beste waterontharder is, hangt af van je situatie. De beste manier om het ideale toestel voor jouw situatie te kiezen is dan ook om goed te kijken naar de onderstaande factoren:

Beste type waterontharder

Ga je een waterontharder aanschaffen, dan wil je natuurlijk degene die de beste prestaties levert. Het type ontharder is hierbij van groot belang. Kies altijd voor een toestel met een professioneel onthardingssysteem en niet voor een apparaat dat werkt met een magneet. Er is namelijk geen enkel bewijs dat laatstgenoemde de hardheid van je water verlaagt. Onze waterontharders werken op basis van een ionenwisselaar. Hiermee ben je de hele dag door verzekerd van zacht water.

Vraag jezelf daarnaast af of een watergestuurde of een elektronische waterontharder het beste bij je past. Een elektronische variant is de goedkoopste optie en is handig als je een stabiel waterverbruik hebt. Een watergestuurd toestel is dan weer geschikt als je op onregelmatige tijden thuis bent en regelmatig een wisselend waterverbruik hebt.

Tot slot is het slim om te kiezen voor een waterontharder met een goed instelbare uitgaande hardheid. De uitgaande hardheid kan naar wens ingesteld worden, rekening houdend met jouw apparaten en jouw smaak.

Beste waterontharder qua verbruik

Let bij de aanschaf van een waterontharder ook op het verbruik van het toestel. Hiermee bedoelen we het verbruik van stroom, zout en water. Koop je een watergestuurde ontharder, dan is stroom geen factor; dit gebruikt hij namelijk niet. Dit geldt uiteraard niet voor elektronische waterontharders. Verbruik je veel zout, dan is het slim om een toestel te kopen met een groot zoutreservoir, zodat deze minder vaak bijgevuld hoeft te worden. Daarnaast is je waterverbruik ook van belang: hoe meer water je verbruikt, hoe sneller je ontharder verzadigd raakt. In dit geval is een toestel met een dubbele harskern een verstandige keuze.

De beste waterontharder qua verbruik is de Hydrosoft 200BLS. Het is het meest zuinige toestel op de markt en beschikt over een compact extern zoutreservoir.

Beste ontharder per gezinssituatie

Je gezinssituatie is van grote invloed op welk type waterontharder voor jou de beste keuze is. Over het algemeen geldt: hoe groter je huishouden, hoe meer water er wordt verbruikt. Grote huishoudens hebben daarom baat bij een toestel met een dubbele harskern en een grote zoutvoorraad. Woon je echter alleen, dan volstaat een kleiner toestel prima.

De beste waterontharder per gezinssituatie vind je hieronder:

Beste ontharder per beschikbare ruimte

Bij het kiezen van een waterontharder is het verstandig om in je achterhoofd te houden waar het apparaat moet komen te staan. Sommige woningen hebben hier wat meer ruimte voor dan andere.

Een waterontharder moet altijd op dezelfde plek worden geplaatst als je watermeter. In dit handige overzicht zie je precies welk toestel het meest geschikt is op basis van de locatie van je watermeter:

Locatie van je watermeter / verbruikToestel
Kelder / verbruik tot 180m³100 M
Kelder / verbruik tot 360m³200 BL
Meterkast met gasmeter / verbruik tot 180m³100 BS
Meterkast met gasmeter / verbruik tot 360m³200 BLS
Meterkast zonder gasmeter / verbruik tot 180m³100 M
Meterkast zonder gasmeter / verbruik tot 360m³200 BLS
Waterput / verbruik tot 180m³100 BS
Waterput / verbruik tot 360m³200 BLS
Kruipruimte / verbruik tot 180m³100 B
Kruipruimte / verbruik tot 360m³200 BL

Bovenstaand overzicht is niet in beton gegoten. Het mooie van onze waterontharders is namelijk dat er vaak meerdere mogelijkheden zijn. Zo kunnen de Hydrosoft 200BLS, 200BL en 200B zelfs in twee delen worden geplaatst, waarbij je het zoutreservoir op een andere plek plaatst dan de ontharder. Hierbij is het wel van belang dat ze niet meer dan 3 meter uit elkaar staan.

Waarom een waterontharder kopen?

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen met het kiezen van de beste waterontharder voor jouw situatie. Ben je er nog niet helemaal over uit of je een waterontharder moet aanschaffen? Wij zetten graag de voordelen nog eens op een rijtje:

Waterontharders kopen bij Van Meerendonk

Zoals je hebt kunnen lezen is de Hydrosoft 200BLS de beste waterontharder voor 2024. Dit model bestel je gemakkelijk online op onze website. Liever eerst een gratis adviesgesprek? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Bij Van Meerendonk Waterontharder profiteer je van:

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie