Hoe sluit je een waterontharder aan?

Wil jij ook graag profiteren van de voordelen van een waterontharder? Voordat je kunt genieten van zacht en kalkvrij water, moet het apparaat natuurlijk eerst geïnstalleerd worden. Je kunt een waterontharder op verschillende plekken in huis plaatsen, zoals de meterkast, de kelder of de kruipruimte. Maar hoe gaat het aansluiten precies in zijn werk? In dit artikel leggen we je precies uit hoe je een waterontharder moet (laten) aansluiten.

Zo gaat de installatie in zijn werk 

Heb je een waterontharder aangeschaft, dan is het de meest verstandige keuze om deze aan te laten sluiten door een professional. Onze experts doen dit graag voor je. De installatie van een waterontharder gaat bij ons als volgt in zijn werk: 

  1. Allereerst komt één van onze adviseurs langs bij jou thuis. Samen met jou bespreekt hij de mogelijkheden, bijvoorbeeld als het gaat om het meest geschikte type ontharder en de beste plek om hem te plaatsen. 
  2. De adviseur bekijkt ook de afvoermogelijkheden en inspecteert alles voordat de installateur aan de slag kan. 
  3. Vervolgens komt de installateur langs en kan de installatie beginnen. Hij onderbreekt de waterleiding (op een punt na de watermeter) en plaatst daar de waterontharder tussen. 
  4. De installateur sluit de ontharder aan op de afvoer. 
  5. Zodra het toestel werkt, loopt de installateur alle koppelingen na en draait ze extra aan. 
  6. Tot slot test hij samen jou het water op hardheid. 

Zelf je waterontharder aansluiten 

In theorie is het ook mogelijk om, als je een beetje handig bent, zelf je waterontharder aan te sluiten. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je flink bespaart op de arbeidskosten die je betaalt als je het door een professioneel bedrijf laat doen. 

Toch raden wij dit ten zeerste af. Het is veel verstandiger om de installatie uit te laten voeren door een expert als wijzelf. Daar zijn een aantal redenen voor: 

Wil je jouw waterontharder dus foutloos aansluiten en genieten van optimale prestaties, dan raden wij aan dat je de installatie laat doen door een specialist als wijzelf. 

Profiteer van de voordelen van de waterontharders van Van Meerendonk 

Wil jij ook genieten van de voordelen van een waterontharder? Door dit apparaat bij jou thuis te laten installeren profiteer je van: 

Voor de beste waterontharder van 2024 kies je voor Van Meerendonk. Dankzij onze toestellen geniet je van: 

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en je ontvangt zo spoedig mogelijk een prijsopgave van ons. Heb je liever dat er iemand bij je thuis langskomt en jou meeneemt in de mogelijkheden voor jouw woning? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een waterontharder schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat je waterontharder optimaal blijft werken, is het essentieel om deze af en toe eens schoon te maken. Lees hier waarom het belangrijk is dat je waterontharder schoon blijft, hoe dit wordt gedaan en wat de voordelen zijn van regelmatig onderhoud. 

Meer informatie

Onderhoud waterontharder: het nut en de voordelen

Je hebt een waterontharder aangeschaft en je leven een stuk comfortabeler gemaakt. Hoef je er nu helemaal niet meer naar om te kijken? Toch wel! Zoals elk apparaat heeft ook een waterontharder periodiek onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren.

Meer informatie

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie