Waar plaats je het beste een waterontharder?

Ben je van plan om een waterontharder aan te schaffen? Een goede keuze, want dit apparaat heeft ontzettend veel voordelen. Doordat hij jouw water zachter maakt, profiteer je onder andere van minder kalkaanslag en een lager energieverbruik. Maar wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

waterontharder plaatsen

Hier kun je een waterontharder plaatsen

In principe is het vrij simpel: een waterontharder kan het beste worden geplaatst daar waar de watermeter zit. Toch blijven er dan nog verschillende plekken over. Je kunt het apparaat plaatsen in de:

Je watermeter wil nog wel eens op een moeilijk bereikbare plek zitten. Maar omdat de waterontharders van Van Meerendonk zo compact zijn, kunnen ze vrijwel altijd worden geplaatst daar waar de watermeter zit. Bovendien kunnen ze als het nodig is in twee delen worden geplaatst, zodat je voor het zoutreservoir altijd een plek kunt kiezen die gemakkelijk te bereiken is.

Waterontharder plaatsen in de meterkast

Een eerste plek waar je een waterontharder kunt plaatsen is de meterkast. Mits er voldoende ruimte is en er een goede aansluiting mogelijk is kun je het apparaat hier neerzetten. Qua ruimte zit je met onze compacte modellen in elk geval wel goed.

Het plaatsen van een waterontharder in de meterkast heeft verschillende voordelen:

Wil je jouw waterontharder in de meterkast plaatsen, dan raden wij de onderstaande modellen aan:

Situatie / Verbruik Toestel 
Meterkast met gasmeter / verbruik tot 180m³ 100 BS 
Meterkast met gasmeter / verbruik tot 360m³ 200 BLS 
Meterkast zonder gasmeter / verbruik tot 180m³ 100 M 
Meterkast zonder gasmeter / verbruik tot 360m³ 200 BLS 

Waterontharder plaatsen in de kelder

Een tweede plek om je waterontharder te plaatsen is de kelder. Het voordeel hiervan is dat hier vaak voldoende ruimte is om het apparaat neer te zetten. Ook kun je er meestal gemakkelijk bij, wat handig is als je het zoutreservoir moet bijvullen of als er onderhoud nodig is. Daarnaast is er ruimte om het grootst mogelijke zoutreservoir te plaatsen, zodat je deze minder vaak hoeft bij te vullen.

Een mogelijk nadeel is wel dat het in de kelder wel eens nat of vochtig kan zijn. En in het ergste geval kan hij bij noodweer zelfs onder water komen te staan. Gelukkig is dit met de waterontharders van Van Meerendonk helemaal geen probleem. Deze zijn namelijk stroomloos, waardoor ze altijd blijven werken, ook in geval van wateroverlast.

Wil je jouw waterontharder in de kelder plaatsen, dan raden wij de onderstaande modellen aan:

Verbruik Toestel 
Verbruik tot 180m³ 100 M 
Verbruik tot 360m³ 200 BL 

Waterontharder plaatsen in de kruipruimte

De kruipruimte is een derde plek waar je een waterontharder kunt plaatsen. Hierbij profiteer je van grofweg dezelfde voordelen als bij een plaatsing in de kelder: er is vaak ruimte genoeg en het apparaat is mooi uit het zicht. Net als de kelder kan een kruipruimte nog wel eens nat of vochtig zijn. Voor onze stroomloze toestellen is dit echter geen probleem.

Uiteraard is het wel zo dat een kruipruimte vaak moeilijk toegankelijk is. Bij onze modellen is het echter mogelijk om het zoutreservoir op een andere plek te plaatsen. Zo kan je er altijd goed bij zodra je het reservoir moet bijvullen.

Wil je jouw waterontharder in de kruipruimte plaatsen, dan raden wij de onderstaande modellen aan:

Verbruik Toestel 
Verbruik tot 180m³ 100 B 
Verbruik tot 360m³ 200 BL 

Waterontharder plaatsen in een waterput 

Ten slotte kun je een waterontharder ook nog plaatsen in een waterput. Ook hier is het voordeel dat hij uit het zicht staat en ook hier hoef je je met de toestellen van Van Meerendonk niet druk te maken om vocht of water. 

Wil je jouw waterontharder in een waterput plaatsen, dan raden wij de onderstaande modellen aan: 

Verbruik Toestel 
Verbruik tot 180m³ 100 BS 
Verbruik tot 360m³ 200 BLS 

Zo gaat de plaatsing van een waterontharder in zijn werk

Heb je eenmaal een plek uitgekozen om je waterontharder te plaatsen, dan kan onze installateur het toestel installeren. Dit gaat als volgt in zijn werk:

  1. Allereerst komt onze adviseur langs bij jou thuis. Hij bespreekt met jou de mogelijkheden, bijvoorbeeld wat de meest geschikte ontharder is en wat de beste plek is om hem te plaatsen. 
  2. De adviseur bekijkt ook de afvoermogelijkheden en inspecteert alles voordat de installateur aan de slag kan. 
  3. Vervolgens komt de installateur op bezoek. Hij onderbreekt de waterleiding (op een punt na de watermeter) en plaatst daar de waterontharder tussen. 
  4. Hierna sluit de installateur de ontharder aan op de afvoer. 
  5. Zodra het toestel werkt, loopt hij alle koppelingen na en draait ze extra aan. 
  6. Tot slot test hij samen jou het water op hardheid. 

Profiteer van de voordelen van de waterontharders van Van Meerendonk

Heb jij genoeg van het harde water dat bij jou uit de kraan komt en wil je dit omtoveren tot zacht water? Kies dan voor een waterontharder van Van Meerendonk. Dankzij onze toestellen geniet je van:

Wil jij ook profiteren van de voordelen van zacht water? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en je ontvangt zo spoedig mogelijk een prijsopgave van ons. Heb je liever dat er iemand bij je thuis langskomt die je meeneemt in de mogelijkheden voor jouw woning? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie