‘Mijn huidklachten zijn verminderd door de waterontharder’

Dat waterontharders wenselijk kunnen zijn in het huishouden, dat is voor veel mensen wel duidelijk. Minder kalkaanslag betekent immers minder schrobben. Maar wist je dat zachter water ook andere voordelen met zich meebrengt, bijvoorbeeld bij huidklachten? Daar weet Jolien (39) alles van. Al jaren kampte ze met vervelende eczeemklachten die maar niet overgingen. ‘De waterontharder heeft veel voor mij betekend’, vertelt ze.

huidklachten

Vervelende huidklachten

‘Rode schilfertjes op mijn huid, een jeukerig gevoel, rode uitslag, pijn… Eczeem is echt vervelend’, vertelt Jolien. ‘Mijn huid is van nature al erg droog, maar zeker in de winter zette dat door tot ernstige klachten. De droge verwarmingslucht en schrale kou buiten waren funest voor mijn huid. Natuurlijk hielp het niet mee dat ik er maar moeilijk vanaf kon blijven en mijn huid open krabde. Maar hoeveel ik ook smeerde met allerlei middeltjes of probeerde de huid met rust te laten, niets hielp.’

Waterhardheid en eczeem

Mensen met een droge huid hebben een grote kans om eczeem te ontwikkelen. Daarbij kunnen bepaalde cosmetica en andere factoren de droogheid verergeren en de huid verder irriteren. Denk hierbij aan schoonmaakmiddelen, bepaalde stoffen en droge lucht. Maar een ander aspect dat kan meespelen, is het water in je huis. Dat klinkt misschien paradoxaal, want water is per definitie niet droog. Maar waterhardheid kan wel van grote invloed zijn op uitdroging van de huid.

Waterhardheid kan wel van grote invloed zijn op uitdroging van de huid

Invloed hard water op de huid

Hoe hard het water is in een omgeving hangt af van de hoeveelheid calcium- en magnesiumdeeltjes in het water. Deze deeltjes zorgen voor kalkaanslag op je apparatuur en sanitair, maar werken ook irriterend en uitdrogend op de huid. Hoe harder het water, hoe groter de kans dat je dit ook daadwerkelijk merkt. Daarnaast kunnen reinigende middelen zoals zeep, shampoo of wasmiddel minder goed oplossen in hard water dan in zacht water. Er blijven sneller zeepresten achter in kleding en op de huid, wat ook weer irriterend werkt en huidklachten verergert.

Waterontharder eczeem

Jolien had al van alles geprobeerd toen een collega haar wees op een waterontharder. ‘Deze collega kende iemand wiens huidklachten waren verminderd door een waterontharder’, vertelt ze. ‘In eerste instantie stond ik daar sceptisch tegenover, maar ik had ook iets van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Ik besloot op zoek te gaan naar een bedrijf dat me verder kon helpen en nadenken over wat er mogelijk was in mijn huis.’

Minder kalkaanslag

Op die manier kwam Jolien bij Van Meerendonk Waterontharders terecht. ‘Al snel merkte ik dat ze bij Van Meerendonk weten waarover ze het hebben en namen ze alle tijd om alles goed uit te leggen. Even later was de waterontharder geplaatst en ik kon niet wachten om de effecten te zien. Zo merkte ik al snel dat de waterontharder een groot verschil maakt bij het schoonmaken. Waar ik altijd last had van kalkaanslag rondom de kranen, was dat nu helemaal niet het geval. Maar ook aan mijn huid was een verschil te merken.’

Verbetering van klacht

‘Na een tijdje merkte ik namelijk dat de irritaties op mijn huid verminderden en ik minder last had van mijn eczeem. Daar was ik natuurlijk echt ontzettend blij mee. Nog wat later voelde ik dat mijn huid minder droog was en een stuk zachter aanvoelde. Nu heb ik natuurlijk een erg gevoelige huid en zal dat waarschijnlijk ook altijd hebben, maar deze verbetering ben ik echt enorm blij mee. Mijn huidklachten zijn gewoon erg verminderd door een waterontharder!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie