Blog


‘Mijn huidklachten zijn verminderd door de waterontharder’

Dat waterontharders wenselijk kunnen zijn in het huishouden, dat is voor veel mensen wel duidelijk. Minder kalkaanslag betekent immers minder schrobben. Maar wist je dat zachter water ook andere voordelen met zich meebrengt, bijvoorbeeld bij huidklachten? Daar weet Jolien (39) alles van. Al jaren kampte ze met vervelende eczeemklachten die maar niet overgingen. ‘De waterontharder heeft veel voor mij betekent’, vertelt ze.

huidklachten

Vervelende huidaandoening

‘Rode schilfertjes op mijn huid, een jeukerig gevoel, rode uitslag, soms pijn… Eczeem is echt vervelend’, vertelt Jolien. ‘Mijn huid is van nature al erg droog, maar zeker in de winter zette dat door tot ernstiger klachten. De droge verwarmingslucht en schrale kou buiten waren funest voor mijn huid. Natuurlijk hielp het niet mee dat ik er maar moeilijk vanaf kon blijven en mijn huid open krabde. Maar hoeveel ik ook smeerde met allerlei middeltjes of probeerde de huid met rust te laten, niets hielp.’

Waterhardheid en eczeem

Mensen met een droge huid hebben een grote kans om eczeem te ontwikkelen. Daarbij kan bepaalde cosmetica en andere factoren de droogheid verergeren en de huid verder irriteren. Denk hierbij aan schoonmaakmiddelen, bepaalde stoffen en droge lucht. Maar een ander aspect dat kan meespelen, is het water in je huis. Dat klinkt misschien paradoxaal, want water is per definitie niet droog. Maar waterhardheid kan wel van grote invloed zijn op uitdroging van de huid.

Waterhardheid kan wel van grote invloed zijn op uitdroging van de huid

Invloed hard water op de huid

Hoe hard het water is in een omgeving hangt af van de hoeveelheid calcium- en magnesiumdeeltjes in het water. Deze deeltjes zorgen voor kalkaanslag op je apparatuur en sanitair, maar werken ook irriterend en uitdrogend op de huid. Hoe harder het water, hoe groter de kans dat je dit ook daadwerkelijk merkt. Daarnaast kunnen reinigende middelen zoals zeep, shampoo of wasmiddel minder goed oplossen in hard water dan in zacht water. Er blijven sneller zeepresten achter in kleding en op de huid, wat ook weer irriterend werkt en huidklachten verergert.

Waterontharder eczeem

Jolien had al van alles geprobeerd toen een collega haar wees op een waterontharder. ‘Deze collega kende iemand wiens huidproblemen waren verminderd door een waterontharder’, vertelt ze. ‘In eerste instantie stond ik daar sceptisch tegenover, maar ik had ook iets van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Ik besloot op zoek te gaan naar een bedrijf dat me verder kon helpen en nadenken over wat er mogelijk was in mijn huis.’

Minder kalkaanslag

Op die manier kwam Jolien bij Van Meerendonk Waterontharders terecht. ‘Al snel merkte ik dat ze bij Van Meerendonk weten waarover ze het hebben en namen ze alle tijd om alles goed uit te leggen. Even later is de waterontharder geplaatst en kon ik niet wachten om de effecten mee te gaan maken. Zo merkte ik al snel dat de waterontharder een groot verschil maakt bij het schoonmaken. Waar ik altijd last had van kalkaanslag rondom de kranen, was dat nu helemaal niet het geval. Maar ook aan mijn huid was een verschil te merken.’

Verbetering van klacht

‘Na een tijdje merkte ik namelijk dat de irritaties op mijn huid verminderden en ik minder last had van jeuk en schilfering. Daar was ik natuurlijk echt ontzettend blij mee. Nog wat later voelde ik dat mijn huid minder droog was en een stuk zachter aanvoelde. Nu heb ik natuurlijk een erg gevoelige huid en zal dat waarschijnlijk ook altijd hebben, maar deze verbetering ben ik echt enorm blij mee. Mijn huidklachten zijn gewoon erg verminderd door een waterontharder!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Is jouw water hard, en wat betekent dat?

Veel mensen staan nauwelijks stil bij de kwaliteit van het water dat we gebruiken.

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Monteur aan het woord: hoe installeer je een waterontharder?

Denk je erover om een waterontharder aan te schaffen? Monteur Johannes vertelt hoe de installatie in zijn werk gaat.

Meer informatie

‘Met een waterontharder is schoonmaken een fluitje van een cent’

Met een waterontharder bespaart Deborah veel tijd en geld aan het schoonmaken.

Meer informatie

Stel al je vragen over waterontharders in een online consult

Wil je advies over het aanschaffen van een waterontharder?

Meer informatie

Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Wil jij graag je ecologische voetafdruk verkleinen? Ontdek de voordelen van een waterontharder voor mens en milieu!

Meer informatie

Veelgestelde vragen over waterontharders!

Weet jij wat een waterontharder inhoudt? Van Meerendonk beantwoordt al je vragen!

Meer informatie

Last van eczeem? De waterontharder helpt de huid!

Wist je dat een waterontharder helpt bij eczeem? Lees hier de werking van het apparaat!

Meer informatie

‘Voor een schoonmaakster is de waterontharder ideaal’

‘En dat maakte het schoonmaken een stuk lastiger en het kostte veel tijd.’ Lees hier het verhaal van Pauline!

Meer informatie