‘Mijn huidklachten zijn verminderd door de waterontharder’

Dat waterontharders wenselijk kunnen zijn in het huishouden, dat is voor veel mensen wel duidelijk. Minder kalkaanslag betekent immers minder schrobben. Maar wist je dat zachter water ook andere voordelen met zich meebrengt, bijvoorbeeld bij huidklachten? Daar weet Jolien (39) alles van. Al jaren kampte ze met vervelende eczeemklachten die maar niet overgingen. ‘De waterontharder heeft veel voor mij betekend’, vertelt ze.

huidklachten

Vervelende huidklachten

‘Rode schilfertjes op mijn huid, een jeukerig gevoel, rode uitslag, pijn… Eczeem is echt vervelend’, vertelt Jolien. ‘Mijn huid is van nature al erg droog, maar zeker in de winter zette dat door tot ernstige klachten. De droge verwarmingslucht en schrale kou buiten waren funest voor mijn huid. Natuurlijk hielp het niet mee dat ik er maar moeilijk vanaf kon blijven en mijn huid open krabde. Maar hoeveel ik ook smeerde met allerlei middeltjes of probeerde de huid met rust te laten, niets hielp.’

Waterhardheid en eczeem

Mensen met een droge huid hebben een grote kans om eczeem te ontwikkelen. Daarbij kunnen bepaalde cosmetica en andere factoren de droogheid verergeren en de huid verder irriteren. Denk hierbij aan schoonmaakmiddelen, bepaalde stoffen en droge lucht. Maar een ander aspect dat kan meespelen, is het water in je huis. Dat klinkt misschien paradoxaal, want water is per definitie niet droog. Maar waterhardheid kan wel van grote invloed zijn op uitdroging van de huid.

Waterhardheid kan wel van grote invloed zijn op uitdroging van de huid

Invloed hard water op de huid

Hoe hard het water is in een omgeving hangt af van de hoeveelheid calcium- en magnesiumdeeltjes in het water. Deze deeltjes zorgen voor kalkaanslag op je apparatuur en sanitair, maar werken ook irriterend en uitdrogend op de huid. Hoe harder het water, hoe groter de kans dat je dit ook daadwerkelijk merkt. Daarnaast kunnen reinigende middelen zoals zeep, shampoo of wasmiddel minder goed oplossen in hard water dan in zacht water. Er blijven sneller zeepresten achter in kleding en op de huid, wat ook weer irriterend werkt en huidklachten verergert.

Waterontharder eczeem

Jolien had al van alles geprobeerd toen een collega haar wees op een waterontharder. ‘Deze collega kende iemand wiens huidklachten waren verminderd door een waterontharder’, vertelt ze. ‘In eerste instantie stond ik daar sceptisch tegenover, maar ik had ook iets van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Ik besloot op zoek te gaan naar een bedrijf dat me verder kon helpen en nadenken over wat er mogelijk was in mijn huis.’

Minder kalkaanslag

Op die manier kwam Jolien bij Van Meerendonk Waterontharders terecht. ‘Al snel merkte ik dat ze bij Van Meerendonk weten waarover ze het hebben en namen ze alle tijd om alles goed uit te leggen. Even later was de waterontharder geplaatst en ik kon niet wachten om de effecten te zien. Zo merkte ik al snel dat de waterontharder een groot verschil maakt bij het schoonmaken. Waar ik altijd last had van kalkaanslag rondom de kranen, was dat nu helemaal niet het geval. Maar ook aan mijn huid was een verschil te merken.’

Verbetering van klacht

‘Na een tijdje merkte ik namelijk dat de irritaties op mijn huid verminderden en ik minder last had van mijn eczeem. Daar was ik natuurlijk echt ontzettend blij mee. Nog wat later voelde ik dat mijn huid minder droog was en een stuk zachter aanvoelde. Nu heb ik natuurlijk een erg gevoelige huid en zal dat waarschijnlijk ook altijd hebben, maar deze verbetering ben ik echt enorm blij mee. Mijn huidklachten zijn gewoon erg verminderd door een waterontharder!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie

Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

Het KIWA-keurmerk: wat houdt dat eigenlijk in?

Meer informatie

De aanschaf van een waterontharder

Een waterontharder heeft veel voordelen. Maar er zijn meerdere soorten. Welke kies je?

Meer informatie

Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Nooit gedacht dat duurzaam leven zo eenvoudig kon zijn.

Meer informatie

RTL Z op bezoek bij Van Meerendonk Waterontharders

RTL Z was te gast bij Van Meerendonk Waterontharders. In deze video leggen Dennis en Sanne alles uit over de Delta waterontharders, in de showroom bij Van Meerendonk Waterontharders

Meer informatie

Droge huid? Waterontharder!

Een droge huid door hard water? Een waterontharder kan helpen met jouw huidproblemen. Lees hier meer.

Meer informatie