Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Overweeg je een waterontharder aan te schaffen, maar twijfel je over de beste locatie? In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheid om een waterontharder in de meterkast te installeren, de voordelen ervan en waarom Van Meerendonk waterontharders een uitstekende keuze zijn voor deze locatie.

waterontharder in de meterkast

Waterontharder in de meterkast: mag dat?

Een veelgestelde vraag is of het veilig is om een waterontharder in de meterkast te plaatsen. Het antwoord is ja, mits er voldoende ruimte is en de juiste maatregelen genomen worden. Van Meerendonk biedt compacte waterontharders die goed in de meterkast passen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor deze locatie en veilig geplaatst kunnen worden.

Voordelen van een waterontharder in de meterkast

Het plaatsen van een waterontharder in de meterkast brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder:

Waterontharder in de meterkast laten plaatsen

Het installatieproces van een waterontharder in de meterkast verloopt in verschillende stappen:

  1. De adviseur beoordeelt de technische mogelijkheden en kiest het meest geschikte model.
  2. Er wordt gezocht naar een geschikte afvoer voor de waterontharder.
  3. Het zoutreservoir wordt op maximaal drie meter van de ontharder geplaatst.
  4. De monteur spoelt de meest gebruikte kraan door en test de hardheid van het water.

De ideale locatie voor een waterontharder in huis

Wanneer je een waterontharder in huis wil installeren, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Hierbij zijn verschillende factoren van belang, waaronder de toegankelijkheid voor onderhoud en de beschikbare ruimte. Naast de meterkast zijn er nog meerdere andere mogelijke locaties in huis waar je een waterontharder kan plaatsen:

Een extra voordeel is dat de waterontharders van Van Meerendonk erg compact zijn en in twee delen kunnen worden geplaatst. Hierdoor heb je flexibiliteit bij het kiezen van de locatie.

Geniet van kalkvrij water met een Van Meerendonk waterontharder

Een waterontharder in de meterkast is een slimme oplossing om kalkaanslag te verminderen en te zorgen voor zacht water in huis. Met de compacte modellen van Van Meerendonk is het mogelijk om de ontharder vrijwel overal te plaatsen. Neem vandaag nog contact op voor een adviesgesprek of vraag een offerte aan om te ontdekken hoe ook jij kunt genieten van kalkvrij water in huis.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie