Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Vraag je je af op welke locaties in huis je een waterontharder kunt plaatsen? Het antwoord op deze vraag is verrassend veelzijdig. Van de kelder tot aan de meterkast, er zijn verschillende opties om uit te kiezen. In dit artikel richten we ons het plaatsen van een waterontharder in de kruipruimte.

waterontharder in kruipruimte

Waterontharder in de kruipruimte: ja of nee?

Bij Van Meerendonk raden we het plaatsen van een waterontharder in de kruipruimte zeker aan. Een van de belangrijkste voordelen is ruimtebesparing en het feit dat de waterontharder niet zichtbaar is. Een ander voordeel is dat de waterontharders van Van Meerendonk stroomloos zijn. Dit betekent dat ze geen elektriciteit nodig hebben om te functioneren, wat gunstig is voor plaatsing in vochtige omgevingen zoals kruipruimtes. Zelfs bij hoogwater blijven de waterontharders van Van Meerendonk betrouwbaar werken.

Een waterontharder in de kruipruimte laten plaatsen

Het installatieproces van een waterontharder in de kruipruimte verloopt in verschillende stappen:

  1. Technische inspectie en modelselectie: de adviseur begint met het bekijken van de technische mogelijkheden in de kruipruimte. Hij beoordeelt de beschikbare ruimte en bespreekt welk model waterontharder het meest geschikt is.
  2. Afvoer lokaliseren: vervolgens gaat de monteur op zoek naar een geschikte afvoer voor de waterontharder.
  3. Leegpompen van de ruimte: indien nodig zal de monteur de kruipruimte leegpompen om voldoende ruimte te creëren voor de installatie van het apparaat.
  4. Plaatsing van het zoutreservoir: het zoutreservoir wordt op een afstand van maximaal drie meter van de waterontharder geplaatst.
  5. Spoelen en kranen testen: na de installatie spoelt de monteur de meest gebruikte kraan door om eventuele resten te verwijderen. Vervolgens wordt de hardheid van het water getest om te verifiëren dat de waterontharder goed functioneert.

Waar kun je nog meer een waterontharder plaatsen?

Bij het installeren van een waterontharder in huis is het van belang om een goede locatie te kiezen. Hierbij spelen verschillende factoren een rol, zoals de bereikbaarheid voor onderhoud en de beschikbare ruimte. Naast de kruipruimte zijn er nog verschillende plekken in huis geschikt voor het plaatsen van een waterontharder:

Een bijkomend voordeel is dat de waterontharders van Van Meerendonk zeer compact zijn en in twee delen geïnstalleerd kunnen worden. Hierdoor heb je meer flexibiliteit bij het kiezen van de locatie voor je waterontharder.

Ervaar zelf de voordelen van de waterontharders van Van Meerendonk

Ervaar zelf de voordelen van onze waterontharders. Ontdek hoe een waterontharder bijdraagt aan zachter water in jouw huis, en alle voordelen die daarbij horen. Plan vandaag nog een adviesgesprek in met een van onze experts of vraag een vrijblijvende offerte aan om te zien hoe Van Meerendonk jouw waterkwaliteit van verbeteren.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie