Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Vraag je je af op welke locaties in huis je een waterontharder kunt plaatsen? Het antwoord op deze vraag is verrassend veelzijdig. Van de kelder tot aan de meterkast, er zijn verschillende opties om uit te kiezen. In dit artikel richten we ons het plaatsen van een waterontharder in de kruipruimte.

waterontharder in kruipruimte

Waterontharder in de kruipruimte: ja of nee?

Bij Van Meerendonk raden we het plaatsen van een waterontharder in de kruipruimte zeker aan. Een van de belangrijkste voordelen is ruimtebesparing en het feit dat de waterontharder niet zichtbaar is. Een ander voordeel is dat de waterontharders van Van Meerendonk stroomloos zijn. Dit betekent dat ze geen elektriciteit nodig hebben om te functioneren, wat gunstig is voor plaatsing in vochtige omgevingen zoals kruipruimtes. Zelfs bij hoogwater blijven de waterontharders van Van Meerendonk betrouwbaar werken.

Een waterontharder in de kruipruimte laten plaatsen

Het installatieproces van een waterontharder in de kruipruimte verloopt in verschillende stappen:

  1. Technische inspectie en modelselectie: de adviseur begint met het bekijken van de technische mogelijkheden in de kruipruimte. Hij beoordeelt de beschikbare ruimte en bespreekt welk model waterontharder het meest geschikt is.
  2. Afvoer lokaliseren: vervolgens gaat de monteur op zoek naar een geschikte afvoer voor de waterontharder.
  3. Leegpompen van de ruimte: indien nodig zal de monteur de kruipruimte leegpompen om voldoende ruimte te creëren voor de installatie van het apparaat.
  4. Plaatsing van het zoutreservoir: het zoutreservoir wordt op een afstand van maximaal drie meter van de waterontharder geplaatst.
  5. Spoelen en kranen testen: na de installatie spoelt de monteur de meest gebruikte kraan door om eventuele resten te verwijderen. Vervolgens wordt de hardheid van het water getest om te verifiëren dat de waterontharder goed functioneert.

Waar kun je nog meer een waterontharder plaatsen?

Bij het installeren van een waterontharder in huis is het van belang om een goede locatie te kiezen. Hierbij spelen verschillende factoren een rol, zoals de bereikbaarheid voor onderhoud en de beschikbare ruimte. Naast de kruipruimte zijn er nog verschillende plekken in huis geschikt voor het plaatsen van een waterontharder:

Een bijkomend voordeel is dat de waterontharders van Van Meerendonk zeer compact zijn en in twee delen geïnstalleerd kunnen worden. Hierdoor heb je meer flexibiliteit bij het kiezen van de locatie voor je waterontharder.

Ervaar zelf de voordelen van de waterontharders van Van Meerendonk

Ervaar zelf de voordelen van onze waterontharders. Ontdek hoe een waterontharder bijdraagt aan zachter water in jouw huis, en alle voordelen die daarbij horen. Plan vandaag nog een adviesgesprek in met een van onze experts of vraag een vrijblijvende offerte aan om te zien hoe Van Meerendonk jouw waterkwaliteit van verbeteren.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Zorgt een waterontharder voor meer bacteriegroei?

Koffiezetten is voor veel mensen een dagelijks ritueel, maar niemand zit te wachten op het ontkalken van het koffiezetapparaat. Maar wat als je je geen zorgen meer hoeft te maken over kalk in je koffiezetapparaat? Met een waterontharder is het ontkalken van je koffiezetapparaat verleden tijd.

Meer informatie

Koffiezetapparaat ontkalken

Koffiezetten is voor veel mensen een dagelijks ritueel, maar niemand zit te wachten op het ontkalken van het koffiezetapparaat. Maar wat als je je geen zorgen meer hoeft te maken over kalk in je koffiezetapparaat? Met een waterontharder is het ontkalken van je koffiezetapparaat verleden tijd.

Meer informatie

Douchekop ontkalken

Kalkaanslag op de douchekop: bijna iedereen heeft ermee te maken. Je douchekop ontkalken is tijdrovend, en vaak ben je nog niet klaar of de aanslag is alweer terug. Gelukkig is er een duurzame oplossing waarmee je nooit meer hoeft te ontkalken: een waterontharder.

Meer informatie

Wat is het gemiddeld waterverbruik in Nederland?

In jouw huishouden wordt iedere dag waarschijnlijk flink wat water verbruikt. Maar heb je er ooit bij nagedacht hoeveel water je gemiddeld per jaar verbruikt? In dit artikel lees je hier meer over, plus handige tips om op je waterverbruik te besparen.

Meer informatie

Wasmachine ontkalken – zo doe je dat!

Kalkaanslag in je wasmachine zorgt ervoor dat hij minder efficiënt werkt, meer energie verbruikt en minder lang meegaat. Daarom is het verstandig om hem om de zoveel tijd te ontkalken. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Meer informatie

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag: het komt telkens weer terug, hoe vaak je het ook verwijdert. Gelukkig is er een manier om dit probleem voorgoed op te lossen: een waterontharder. Hoe dat precies werkt lees je in deze blog.

Meer informatie

Waterkoker ontkalken? Dat doe je zo!

Zit jouw waterkoker vol met kalkaanslag? Om ervoor te zorgen dat dit apparaat goed blijft werken, moet je hem regelmatig ontkalken. In dit artikel lees je de beste tips om je waterkoker te ontkalken, plus een bonustip hoe je de kalkaanslag structureel voorkomt!

Meer informatie

Zo verwijder en voorkom je bruine aanslag in je wc-pot

Heb jij in jouw wc-pot last van bruine aanslag en wil je die graag verwijderen? In dit artikel lees je hoe je dit doet én hoe je met behulp van een waterontharder bruine of zwarte aanslag voorkomt.

Meer informatie

Een waterontharder schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat je waterontharder optimaal blijft werken, is het essentieel om deze af en toe eens schoon te maken. Lees hier waarom het belangrijk is dat je waterontharder schoon blijft, hoe dit wordt gedaan en wat de voordelen zijn van regelmatig onderhoud. 

Meer informatie