fbpx

Waterontharders

'Hard water' klinkt voor veel mensen wat abstract, zeker als ze er nog nooit eerder van hebben gehoord. En nee, met hard water wordt niet het ijslaagje in koude winters bedoeld. De daadwerkelijke betekenis van hard water is: water dat veel kalk bevat. Dit meet je op een schaal van Duitse hardheid, oftewel dH. 

Kalkaanslag op apparatuur, sanitair en meubels ontstaat al bij een hardheid van 2,7ºdH. Voor het behoud van uw apparatuur, sanitair en uiteraard ten gunste van de portemonnee, worden waterontharders steeds bekender en vaker gebruikt. Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalk uit het water gefilterd wordt voordat het water het huis of gebouw binnenkomt. Bij Van Meerendonk Waterontharders zijn verschillende types beschikbaar, aangepast op het type huishouden of doel. Deze waterontharders werken op basis van ionen-uitwisseling. Hierbij worden calcium en magnesium onttrokken aan het water middels het gebruik van hars. 

Met een waterontharder van Van Meerendonk wordt het kalk daadwerkelijk uit het water gehaald en geloosd in het riool. Hoeveel kalk je in het water wilt houden, kan eenvoudig ingesteld worden. Vaak vinden de meeste mensen het water het lekkerst bij een hardheid van 1 dH. Bij deze hardheid is er geen kalkaanslag meer. 

 

Bij u thuis

Onze waterontharders voor bij u in huis.

Zakelijk

Onze waterontharders voor zakelijk gebruik.

Groepsaankoop

Samen kopen met vrienden, familie of buren.

B2B

Ons assortiment waterontharders voor bij uw bedrijf.

Nieuwbouw

Waterontharders voor nieuwbouw woningen.