Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Het is jouw missie om je ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen. Je bent misschien al van gas overgestapt naar elektrisch, je huis is goed geïsoleerd, je hebt zonnepanelen en een waterpomp laten installeren en je rijdt in een zuinige auto. Maar wist je dat een waterontharder ook grote voordelen biedt op het gebied van duurzaamheid?

waterontharder

Verduurzamen met een waterontharder

Steeds meer mensen willen hun huis en leefstijl verduurzamen. Ze zijn zich bewuster van hun CO2-voetafdruk en willen hun energieverbruik beperken om zo hun steentje bij te dragen. Naast voordelen voor het milieu, heeft dit op de lange termijn ook voordelen voor de portemonnee. Om die reden stijgen ook waterontharders in populariteit. Toch zijn veel mensen zich nog niet bewust van de impact die hard water kan hebben op het milieu.

Hard voor het milieu

Hard water bevat meer calcium en magnesium. Hoewel dit op zich niet slecht is voor het milieu, heeft dit als gevolg dat je meer (en agressievere) producten nodig hebt om schoon te maken. Je gebruikt meer wasverzachter, shampoo en schoonmaakmiddelen. Bovendien kan er bij verwarming van hard water kalkaanslag ontstaan. Er zijn dan kalkreinigers nodig om kalk in de badkamer of je keukenapparaten te verwijderen. Kalkaanslag zorgt er daarnaast voor dat apparaten meer stroom nodig hebben en minder efficiënt werken. Hard water heeft namelijk meer tijd nodig om op te warmen. Je apparaten gaan hierdoor sneller stuk. Een apparaat met kalkaanslag heeft zelfs een verkorte levensduur van maar liefst 30%.

Steeds meer mensen willen hun huis en leefstijl verduurzamen

Voordelen van waterontharder

Met een waterontharder gebruik je 50% minder schoonmaakmiddelen, shampoo en zeep. Er is geen wasverzachter of zout voor de vaatwasser meer nodig en ook ontkalkende middelen zijn overbodig. Er komen hierdoor minder schadelijke stoffen in het afvalwater terecht. Daarnaast is wasgoed makkelijker te strijken en gaan je kleding, textiel en huishoudelijke apparatuur langer mee. Doordat je minder energie verbruikt, verklein je de CO2-uitstoot. Op de lange termijn kun je zo veel kosten besparen op de energierekening, en aangezien apparaten langer meegaan, hoeft er minder gerecycled en geproduceerd te worden. Zo draag je bij aan een kleinere afvalberg. Bekijk nu alle voordelen van de waterontharders op een rijtje.

Hydro@Home waterontharders

Goed om te weten is dat niet elke waterontharder even milieuvriendelijk is. De Hydro@Home waterontharders behoren tot de zuinigste op de markt. Het zijn de opvolgers van de elektrische waterontharders die spoelen met chloor en veelal geproduceerd worden in andere werelddelen. Hoewel het zout dat bij een Hydro@Home waterontharder gebruikt wordt uiteindelijk in het afvalwater terechtkomt, is er maar een kleine hoeveelheid nodig. Dankzij de zuinige werking van de waterontharders wordt het water- en zoutverbruik beperkt tot een minimum. Het gemiddelde van de afgelopen tien jaar is ongeveer 90 miljoen kilo strooizout per jaar. Bovendien is zout een natuurproduct, waardoor het niet schadelijk is voor het milieu.

Maatschappelijke betrokkenheid

Bij Van Meerendonk staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Niet alleen geven we om het milieu en vinden we het erg belangrijk dat iedereen schoon en gezond water heeft, ook hechten we waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Daarom komen al onze apparaten rechtstreeks uit België, zonder dat er tussenstops gemaakt worden in andere delen van de wereld. Onze waterontharders worden geproduceerd en geassembleerd op de locatie van De Brug, een beschermde werkplaats. Hier werken zo’n 300 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, doordat zij bijvoorbeeld een (arbeids)handicap hebben. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan mens en milieu.

Deel dit bericht op:

 

Lees ook

’Zacht water verminderde mijn droge huid’

’Zacht water verminderde mijn droge huid’ – Emmy had altijd last van een droge, jeukende huid. Lees hier hoe een waterontharder haar hielp!

Meer informatie

‘Het scheelt enorm met schoonmaken’

Sinds Albert Buitenhuis een halfjaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk liet installeren, is schoonmaken een stuk makkelijker geworden. Lees meer!

Meer informatie

Kalk: dit doet het met je lichaam

Kalk in je drinkwater zorgt voor aanslag op sanitair. Maar wat doet het eigenlijk met je lichaam? Lees het hier!

Meer informatie

‘Ik beveel de waterontharder regelmatig aan’

Edwin en zijn vrouw zochten een niet-elektrische waterontharder voor hun woning. Deze vonden ze bij Van Meerendonk. Lees hier hun verhaal!

Meer informatie

Alles over het verschil in drinkwater in Nederland

Er zit veel verschil in de hardheid van ons water in Nederland. Hoe kan dit? Lees er hier alles over!

Meer informatie

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie