fbpx

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Onderstaand vind je veelgestelde vragen aan de linkerzijde met aan de rechterzijde ons antwoord daarop. Heb je een andere vraag, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wij kunnen je uiteraard helpen welke waterontharder het beste past in je persoonlijke situatie. Ook vertellen we je wat de valkuilen zijn bij het aanschaffen van een waterontharder en waar je op kunt letten bij eventuele andere aanbieders. Neem contact met ons op of kom langs in de showroom voor meer informatie.

Zout kun je eenvoudig bestellen via onze website ikwilzout.nl. Ook kun je zout afhalen in onze showroom in Stadskanaal. Kom gerust langs!

  • Als je waspoeder gebruikt, dan kun je de dosering met 50% halveren. Voor vloeibaar wasmiddel geldt: gebruik maximaal de helft van de laagste dosering volgens de verpakking.
  • Gebruik geen zout in de vaatwasser.
  • Glansspoelmiddel is niet per se nodig, maar kan er nog wel voor zorgen dat de vaat beter opdroogt.
  • Het beste is om los vaatwaspoeder te gebruiken. Een theelepeltje is voldoende.
  • Verminder het gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen met 50 à 75%. Als servies of oppervlaktes te glad aanvoelen of shampoo moeilijk uit te spoelen is, dan heeft u te veel gebruikt.
  • Het gebruik van body lotion is niet nodig.
  • Koffie kan sterker smaken, dus pas de dosering eventueel aan.
  • Vergeet niet eventuele espresso-apparaten etc. in te stellen op zacht water.
  • Sommige apparaten hebben hard water nodig. Bijvoorbeeld de  CV unit van o.a. Nefit, heeft als garantiebepaling dat het systeem niet met kalkvrij water gevuld mag worden. Bijvullen is dus geen probleem. Als u het hele systeem opnieuw vult, dan kunt u de bypass van de waterontharder omzetten. Bekijk hier de video over het omzetten van de bypass.

Ja, onze compacte waterontharders kunnen in je meterkast geplaatst worden. Door onze flexibele opstellingen met compacte zoutbakken (speciaal ontwikkeld voor de meterkast) passen deze bijna in elke meterkast. Dit gebeurt op een manier zodat je hoofdkraan van het water en gas en je hoofdschakelaar van je elektra goed toegankelijk blijft. De zoutbak is een gesloten container die geen zoutdampen veroorzaakt en onze zoutbak staat niet onder waterdruk.

Ja, elke waterontharder die regenereert met pekelwater heeft een afvoer nodig. De afvoerslang van onze waterontharders mogen zelfs 2 meter verticaal en 5 meter horizontaal zijn. De afvoerslang heeft een diameter van 18 cm en is flexibel (vergelijkbaar met een tuinslang).

Standaard zit er 5 jaar fabrieksgarantie op je waterontharder. Wij adviseren 1x per 2 jaar onderhoud te plegen aan je waterontharder en zullen hiervoor contact met je opnemen. Wanneer je de waterontharder bij ons aanschaft en periodiek onderhoud laat plegen door ons, verlengen wij de garantie met nog eens 5 jaar naar in totaal 10 jaar.

Het zoutreservoir mag helemaal gevuld worden. De ondergrens is het waterniveau onder in het reservoir.

Nee, het waterniveau wordt automatisch geregeld door de waterontharder.

Op iedere waterontharder zit standaard een zogeheten bypass schakelaar, deze kunt u gemakkelijk omzetten (180° draaien). Vergeet deze niet weer om te zetten na gebruik. Omzetten bypass Delta waterontharder - YouTube

Na het plaatsen krijgt je van ons je factuur en vragen wij je om een handtekening voor akkoord. Het bedrag mag je pinnen of contant voldoen, mocht je op andere wijze willen betalen bijvoorbeeld via je bouwdepot dan kun je dat aangeven op het moment dat je de installatie-afspraak maakt.

Ja, de kosten hiervan bedragen €100,- voor de simplexmodellen en €110,- voor de duplexmodellen incl. btw en incl. voorrijkosten. Dit is exclusief onderdelen wanneer deze buiten de fabrieksgarantie vallen.

Apparatuur, zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of de vaatwasser, kan misschien na de installatie aangeven dat deze ontkalkt dient te worden. Uw koffiezetapparaat of vaatwasser kan blijven aangeven dat u moet ontkalken, dit is niet nodig. Het apparaat telt het aantal kopjes en meet niet de hardheid. 

Ja, je bent van harte welkom in onze nieuwe showroom te Stadskanaal en Zwaag om het water met een waterontharder te ervaren!

Wanneer je zelf je waterontharder installeert, krijg je van ons €195,- korting op de simplexmodellen en €200,- korting op de duplexmodellen. Deze korting geldt inclusief montageprijzen.

Nee, het ontharden van het water maakt helemaal geen geluid. De regeneratie geeft wel een spoelgeluid.

Dankzij onze compacte waterontharders is dit spoelgeluid minimaal. Hoe compacter, des te minder kracht er nodig is voor het spoelen en dus minder geluid.

Klik hier voor het geluid

STANDAARD GARANTIEVOORWAARDEN
De onderdelen van en toebehoren van de Delta-waterontharders, zowel huishoudelijk als industrieel, kunnen, bij het optreden van een defect, onder garantie vervangen worden mits volgende twee voorwaarden voldaan zijn:

1. Het apparaat/onderdeel is jonger dan 5 jaar.
De fabrieksgarantie termijn op alle Delta waterontharders en toebehoren bedraagt 5 jaar. Dit kan men aantonen door middel van het serienummer op de ontharder of door middel van een aankoopfactuur.
2. De oorzaak is eigen aan het apparaat. Het defect of de storing komt voort van het apparaat zelf bij normaal gebruik. Defecte onderdelen zullen niet vervangen worden onder garantie indien de oorzaak van het defect niet bij het apparaat ligt maar extern is.