Waterontharders: zout of magneten?

Waterontharders maken snel hun entree in meer en meer huishoudens. Wij snappen het wel, want een waterontharder brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Als je de keuze gemaakt hebt om een te laten plaatsen, welke kies je dan? We kunnen onderscheid maken tussen twee categorieën waterontharders. De eerste is waterontharders met een tank met zout. De ander werkt op basis van een magneet. We leggen het voor je uit.

zout

Waterontharder met magneet

Magnetische waterontharders zijn relatief gezien een stuk goedkoper dan wateronthardingssystemen: al vanaf een paar honderd euro heb je er eentje in huis. Met een beetje handigheid is deze ontharder ook nog eens prima zelf te installeren. Nu komt het grote nadeel: het is helemaal niet bewezen dat deze waterontharders resultaat opleveren. De kans is aanzienlijk dat je kalk in je water blijft zien en weinig tot niks van de voordelen van een waterontharder mag ervaren, niet op lange termijn, in ieder geval.

We kunnen onderscheid maken tussen twee soorten waterontharders

Waterontharder op basis van zout

Deze waterontharder haalt wél effectief het kalk uit je water. De waterontharder wordt geplaatst tussen de watertoevoer en de kraan. Veel mensen laten hem in de meterkast plaatsen, zodat hij niet in het zicht hangt en toch makkelijk bereikbaar is. En het zout dan? Een ionenwisselaar zorgt ervoor dat de kalk blijft kleven en dat het afgevoerd wordt. Zo komt het dus niet in jouw water. Om te voorkomen dat de ionenwisselaar verstopt raakt, wordt deze om de zoveel dagen gespoeld met zout. Dit gebeurt volledig automatisch. Behalve het zout bijvullen, ben jij verder volledig ontzorgd en kun jij lekker genieten van de voordelen van je waterontharder. Kalkvrij water, en dus:

Een vrijblijvend advies bij Van Meerendonk

Een waterontharder aanschaffen heeft veel positieve gevolgen voor je gezondheid. Wil je hier graag met een van onze specialisten over praten? Kom dan langs in een van onze showrooms of vraag nu een vrijblijvend online consult aan.

Deel dit bericht op:

Lees ook

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie

Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

Het KIWA-keurmerk: wat houdt dat eigenlijk in?

Meer informatie

De aanschaf van een waterontharder

Een waterontharder heeft veel voordelen. Maar er zijn meerdere soorten. Welke kies je?

Meer informatie

Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Nooit gedacht dat duurzaam leven zo eenvoudig kon zijn.

Meer informatie

RTL Z op bezoek bij Van Meerendonk Waterontharders

RTL Z was te gast bij Van Meerendonk Waterontharders. In deze video leggen Dennis en Sanne alles uit over de Delta waterontharders, in de showroom bij Van Meerendonk Waterontharders

Meer informatie

Droge huid? Waterontharder!

Een droge huid door hard water? Een waterontharder kan helpen met jouw huidproblemen. Lees hier meer.

Meer informatie