Op vakantie? Hier moet je aan denken!
Op vakantie gaan is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten. Maar er gaat wel wat voorbereiding mee gemoeid, al helemaal als je thuis een waterontharder hebt geïnstalleerd. In dit blog lees je alles waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je waterontharder goed blijft functioneren terwijl jij ligt te bakken op het strand.
Controleer het zoutniveau
Je waterontharder verwijdert calcium en magnesium (oftewel kalk) uit je water. Het zout in de ontharder is hiervoor essentieel. Voordat je vertrekt, is het handig om het zoutniveau te controleren in de ontharder en, indien nodig, even bij te vullen. Zorg ervoor dat er voldoende zout in zit, zodat de ontharder na je vakantie direct weer zijn werk kan doen.
Schakel de bypass-klep niet in
De waterontharders van Van Meerendonk hebben een bypass-klep. Hiermee omzeil je de ontharder en kun je rechtstreeks hard water gebruiken. Bijvoorbeeld voor je vissenkom of zwembad. Tijdens je vakantie is het belangrijk om deze klep uitgeschakeld te laten. Kom je weer thuis, weet je zeker dat je water kalkvrij is.
Schakel hulp in
Ga je wat langer weg? Lekker, natuurlijk, maar in dat geval is het handig om een buurman of -vrouw, vriend of familielid op de hoogte te stellen en eventueel een sleutel te geven. Sowieso een slim idee, dan kan deze persoon de plantjes water geven en zo nu en dan de kranen even opendraaien. Daarmee voorkom je gelijk legionella. Laatstgenoemde ontstaat wanneer het water lange tijd stilstaat en de watertemperatuur boven de 25 graden komt. Als je een kraan een week niet gebruikt, loop je al risico. Water in je leidingen is beperkt houdbaar en door iemand het zo nu en dan een minuut door te laten stromen, voorkom je een hoop gedoe als je thuiskomt.
Als je een kraan een week niet gebruikt, loop je al risico
Een oogje in het zeil
Ook als je alle bovengenoemde voorzorgsmaatregelen hebt getroffen, is het verstandig om bij terugkomst je waterontharder nogmaals te checken. Controleer het zoutniveau en laat enige tijd water stromen door je kranen en daarmee ook het systeem voordat je het weer in gebruik neemt. Volg je deze stappen, dan kun je met een gerust hart op vakantie en kom je terug in een huis met heerlijk, zacht water. Dat is pas fijn thuiskomen!
Deel dit bericht op:
Lees ook
Zorgt een waterontharder voor meer bacteriegroei?
Koffiezetten is voor veel mensen een dagelijks ritueel, maar niemand zit te wachten op het ontkalken van het koffiezetapparaat. Maar wat als je je geen zorgen meer hoeft te maken over kalk in je koffiezetapparaat? Met een waterontharder is het ontkalken van je koffiezetapparaat verleden tijd.
Meer informatie
Koffiezetapparaat ontkalken
Koffiezetten is voor veel mensen een dagelijks ritueel, maar niemand zit te wachten op het ontkalken van het koffiezetapparaat. Maar wat als je je geen zorgen meer hoeft te maken over kalk in je koffiezetapparaat? Met een waterontharder is het ontkalken van je koffiezetapparaat verleden tijd.
Meer informatie
Douchekop ontkalken
Kalkaanslag op de douchekop: bijna iedereen heeft ermee te maken. Je douchekop ontkalken is tijdrovend, en vaak ben je nog niet klaar of de aanslag is alweer terug. Gelukkig is er een duurzame oplossing waarmee je nooit meer hoeft te ontkalken: een waterontharder.
Meer informatie
Wat is het gemiddeld waterverbruik in Nederland?
In jouw huishouden wordt iedere dag waarschijnlijk flink wat water verbruikt. Maar heb je er ooit bij nagedacht hoeveel water je gemiddeld per jaar verbruikt? In dit artikel lees je hier meer over, plus handige tips om op je waterverbruik te besparen.
Meer informatie
Wasmachine ontkalken – zo doe je dat!
Kalkaanslag in je wasmachine zorgt ervoor dat hij minder efficiënt werkt, meer energie verbruikt en minder lang meegaat. Daarom is het verstandig om hem om de zoveel tijd te ontkalken. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.
Meer informatie
Kalkaanslag verwijderen
Kalkaanslag: het komt telkens weer terug, hoe vaak je het ook verwijdert. Gelukkig is er een manier om dit probleem voorgoed op te lossen: een waterontharder. Hoe dat precies werkt lees je in deze blog.
Meer informatie
Waterkoker ontkalken? Dat doe je zo!
Zit jouw waterkoker vol met kalkaanslag? Om ervoor te zorgen dat dit apparaat goed blijft werken, moet je hem regelmatig ontkalken. In dit artikel lees je de beste tips om je waterkoker te ontkalken, plus een bonustip hoe je de kalkaanslag structureel voorkomt!
Meer informatie
Zo verwijder en voorkom je bruine aanslag in je wc-pot
Heb jij in jouw wc-pot last van bruine aanslag en wil je die graag verwijderen? In dit artikel lees je hoe je dit doet én hoe je met behulp van een waterontharder bruine of zwarte aanslag voorkomt.
Meer informatie
Een waterontharder schoonmaken
Om ervoor te zorgen dat je waterontharder optimaal blijft werken, is het essentieel om deze af en toe eens schoon te maken. Lees hier waarom het belangrijk is dat je waterontharder schoon blijft, hoe dit wordt gedaan en wat de voordelen zijn van regelmatig onderhoud.
Meer informatie