Blog


 

Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Het is jouw missie om je ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen. Je bent misschien al van gas overgestapt naar elektrisch, je huis is goed geïsoleerd, je hebt zonnepanelen en een waterpomp laten installeren en je rijdt in een zuinige auto. Maar wist je dat een waterontharder ook grote voordelen biedt op het gebied van duurzaamheid?

waterontharder

Verduurzamen met een waterontharder

Steeds meer mensen willen hun huis en leefstijl verduurzamen. Ze zijn zich bewuster van hun CO2-voetafdruk en willen hun energieverbruik beperken om zo hun steentje bij te dragen. Naast voordelen voor het milieu, heeft dit op de lange termijn bovendien ook voordelen voor de portemonnee. Om die reden stijgen ook waterontharders in populariteit. Toch zijn veel mensen zich nog niet bewust van de impact die hard water kan hebben op het milieu.

Hard voor het milieu

Hard water bevat meer calcium en magnesium. Hoewel dit op zich niet slecht is voor het milieu, heeft dit als gevolg dat je meer (en agressievere) producten nodig hebt om schoon te maken. Je gebruikt meer wasverzachter, shampoo en schoonmaakmiddelen. Bovendien kan er bij verwarming van hard water kalkaanslag ontstaan. Er zijn dan kalkreinigers nodig om kalk in de badkamer of je keukenapparaten te verwijderen. Kalkaanslag zorgt er daarnaast voor dat apparaten meer stroom nodig hebben en minder efficiënt werken. Hard water heeft namelijk meer tijd nodig om op te warmen. Je apparaten gaan hierdoor sneller stuk. Een apparaat met kalkaanslag heeft zelfs een verkorte levensduur van maar liefst 30%.

Steeds meer mensen willen hun huis en leefstijl verduurzamen

Voordelen van waterontharder

Met een waterontharder gebruik je 50% minder schoonmaakmiddelen, shampoo en zeep. Er is geen wasverzachter of zout voor de vaatwasser meer nodig en ook ontkalkende middelen zijn overbodig. Er komen hierdoor minder schadelijke stoffen in het afvalwater terecht. Daarnaast is wasgoed makkelijker te strijken en gaat je kleding, textiel en huishoudelijke apparatuur langer mee. Doordat je minder energie verbruikt, verklein je de CO2-uitstoot. Op de lange termijn kun je zo veel kosten besparen op de energierekening, en aangezien apparaten langer meegaan, hoeft er minder gerecycled en geproduceerd te worden. Zo draag je bij aan een kleinere afvalberg. Bekijk nu alle voordelen van de waterontharders op een rijtje.

Delta waterontharders

Goed om te weten is dat niet elke waterontharder even milieuvriendelijk is. De Delta waterontharders behoren tot de zuinigste op de markt. Het zijn de opvolgers van de elektrische waterontharders die spoelen met chloor en veelal geproduceerd worden in andere werelddelen. Hoewel het zout dat bij een Delta waterontharder gebruikt wordt uiteindelijk in het afvalwater terechtkomt, is er maar een kleine hoeveelheid nodig. Dankzij de zuinige werking van de waterontharders wordt het water- en zoutverbruik beperkt tot een minimum. Het gemiddelde van de afgelopen tien jaar is ongeveer 90 miljoen kilo strooizout per jaar. Bovendien is zout een natuurproduct, waardoor het niet schadelijk is voor het milieu.

Maatschappelijke betrokkenheid

Bij Van Meerendonk staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Niet alleen geven we om het milieu en vinden we het erg belangrijk dat iedereen schoon en gezond water heeft, ook hechten we waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Daarom komen al onze apparaten rechtstreeks uit België, zonder dat er tussenstops gemaakt worden in andere delen van de wereld. Onze waterontharders worden geproduceerd en geassembleerd op de locatie van De Brug, een beschermde werkplaats. Hier werken zo’n 300 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, doordat zij bijvoorbeeld een (arbeids)handicap hebben. Zo doen ook wij onze bijdrage aan mens en milieu.

Deel dit bericht op:

 

Lees ook

Is jouw water hard, en wat betekent dat?

Veel mensen staan nauwelijks stil bij de kwaliteit van het water dat we gebruiken.

Meer informatie

‘Mijn huidklacht is verminderd sinds de waterontharder’

Last van eczeem of een huidaandoening? Lees hier wat een waterontharder kan betekenen!

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Monteur aan het woord: hoe installeer je een waterontharder?

Denk je erover om een waterontharder aan te schaffen? Monteur Johannes vertelt hoe de installatie in zijn werk gaat.

Meer informatie

‘Met een waterontharder is schoonmaken een fluitje van een cent’

Met een waterontharder bespaart Deborah veel tijd en geld aan het schoonmaken.

Meer informatie

Stel al je vragen over waterontharders in een online consult

Wil je advies over het aanschaffen van een waterontharder?

Meer informatie

Veelgestelde vragen over waterontharders!

Weet jij wat een waterontharder inhoudt? Van Meerendonk beantwoordt al je vragen!

Meer informatie

Last van eczeem? De waterontharder helpt de huid!

Wist je dat een waterontharder helpt bij eczeem? Lees hier de werking van het apparaat!

Meer informatie

‘Voor een schoonmaakster is de waterontharder ideaal’

‘En dat maakte het schoonmaken een stuk lastiger en het kostte veel tijd.’ Lees hier het verhaal van Pauline!

Meer informatie