Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Het is jouw missie om je ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen. Je bent misschien al van gas overgestapt naar elektrisch, je huis is goed geïsoleerd, je hebt zonnepanelen en een waterpomp laten installeren en je rijdt in een zuinige auto. Maar wist je dat een waterontharder ook grote voordelen biedt op het gebied van duurzaamheid?

waterontharder

Verduurzamen met een waterontharder

Steeds meer mensen willen hun huis en leefstijl verduurzamen. Ze zijn zich bewuster van hun CO2-voetafdruk en willen hun energieverbruik beperken om zo hun steentje bij te dragen. Naast voordelen voor het milieu, heeft dit op de lange termijn ook voordelen voor de portemonnee. Om die reden stijgen ook waterontharders in populariteit. Toch zijn veel mensen zich nog niet bewust van de impact die hard water kan hebben op het milieu.

Hard voor het milieu

Hard water bevat meer calcium en magnesium. Hoewel dit op zich niet slecht is voor het milieu, heeft dit als gevolg dat je meer (en agressievere) producten nodig hebt om schoon te maken. Je gebruikt meer wasverzachter, shampoo en schoonmaakmiddelen. Bovendien kan er bij verwarming van hard water kalkaanslag ontstaan. Er zijn dan kalkreinigers nodig om kalk in de badkamer of je keukenapparaten te verwijderen. Kalkaanslag zorgt er daarnaast voor dat apparaten meer stroom nodig hebben en minder efficiënt werken. Hard water heeft namelijk meer tijd nodig om op te warmen. Je apparaten gaan hierdoor sneller stuk. Een apparaat met kalkaanslag heeft zelfs een verkorte levensduur van maar liefst 30%.

Steeds meer mensen willen hun huis en leefstijl verduurzamen

Voordelen van waterontharder

Met een waterontharder gebruik je 50% minder schoonmaakmiddelen, shampoo en zeep. Er is geen wasverzachter of zout voor de vaatwasser meer nodig en ook ontkalkende middelen zijn overbodig. Er komen hierdoor minder schadelijke stoffen in het afvalwater terecht. Daarnaast is wasgoed makkelijker te strijken en gaan je kleding, textiel en huishoudelijke apparatuur langer mee. Doordat je minder energie verbruikt, verklein je de CO2-uitstoot. Op de lange termijn kun je zo veel kosten besparen op de energierekening, en aangezien apparaten langer meegaan, hoeft er minder gerecycled en geproduceerd te worden. Zo draag je bij aan een kleinere afvalberg. Bekijk nu alle voordelen van de waterontharders op een rijtje.

Hydro@Home waterontharders

Goed om te weten is dat niet elke waterontharder even milieuvriendelijk is. De Hydro@Home waterontharders behoren tot de zuinigste op de markt. Het zijn de opvolgers van de elektrische waterontharders die spoelen met chloor en veelal geproduceerd worden in andere werelddelen. Hoewel het zout dat bij een Hydro@Home waterontharder gebruikt wordt uiteindelijk in het afvalwater terechtkomt, is er maar een kleine hoeveelheid nodig. Dankzij de zuinige werking van de waterontharders wordt het water- en zoutverbruik beperkt tot een minimum. Het gemiddelde van de afgelopen tien jaar is ongeveer 90 miljoen kilo strooizout per jaar. Bovendien is zout een natuurproduct, waardoor het niet schadelijk is voor het milieu.

Maatschappelijke betrokkenheid

Bij Van Meerendonk staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Niet alleen geven we om het milieu en vinden we het erg belangrijk dat iedereen schoon en gezond water heeft, ook hechten we waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Daarom komen al onze apparaten rechtstreeks uit België, zonder dat er tussenstops gemaakt worden in andere delen van de wereld. Onze waterontharders worden geproduceerd en geassembleerd op de locatie van De Brug, een beschermde werkplaats. Hier werken zo’n 300 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, doordat zij bijvoorbeeld een (arbeids)handicap hebben. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan mens en milieu.

Deel dit bericht op:

 

Lees ook

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie

Is hard water ongezond?

Zacht water heeft veel voordelen. Maar betekent dat dat hard water ongezond is? Lees er hier alles over!

Meer informatie

De kunst van koffie

Als jij écht van je koffie wilt kunnen genieten, is een waterontharder onontbeerlijk. Waarom? Je leest het in dit blog.

Meer informatie

‘De waterontharder verbeterde de gevoelige huid van mijn vrouw’

Sinds Rob en Reina anderhalf jaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk lieten installeren, is Reina’s huid flink opgeknapt. Lees meer!

Meer informatie

De beste waterontharder? Die van Van Meerendonk natuurlijk!

Waarom wij zeggen dat we de beste waterontharder hebben? Dat heeft te maken met het KIWA-keurmerk. Je leest er hier alles over.

Meer informatie

Waterontharder en huishoudapparatuur: een gouden combinatie

Wist je dat je met een waterontharder lagere energiekosten hebt? En dat je apparatuur langer meegaat? Lees er hier meer over.

Meer informatie

6 waterbesparende tips voor jou

Met deze waterbesparende tips kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Meer informatie