Een waterontharder is van meerwaarde voor je bedrijf

Als ondernemer zit je met allerlei overheadkosten. En die kunnen flink in de papieren lopen. Mogelijkheden om daarop te bezuinigen zijn dan ook altijd welkom. Met de aanschaf van een waterontharder kun je heel wat kosten besparen. Het is een investering die zich vanzelf terugverdient en ook nog eens werk – en dus arbeidskosten – bespaart!

Kosten besparen

Het water in Nederland is relatief hard. Met andere woorden: het bevat veel kalk. In bepaalde provincies, zoals Overijssel, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg is de waterhardheid erg hoog. In Friesland, Flevoland en delen van Gelderland is het water het minst hard. Wanneer hard water opwarmt of verdampt, treedt er kalkafzetting op. En juist die kalkaanslag kan voor schade aan leidingen en apparatuur zorgen. Dat brengt kosten met zich mee die je gemakkelijk had kunnen voorkomen..

Waterontharder bedrijf

Met een wat grotere installatie voor bedrijven is dat namelijk eenvoudig te verhelpen. Er hoeft niet achter elke machine een apparaat worden aangesloten, maar één installatie is genoeg voor het hele systeem: de vaatwasser, wasmachine(s), spoelbakken, toiletten en kranen.

Voordelen

Het levert je de volgende voordelen op:

‘Het scheelt echt handenvol werk’

‘Het is gewoon ideaal’

Een horeca-ondernemer waarbij wij enige tijd geleden een dergelijke installatie mochten plaatsen, is zeer enthousiast: ‘Zonder waterontharder krijg je geheid allemaal kalkaanslag in je wasbakken, toiletten en natuurlijk op de glazen. Met zo’n installatie hoef je niet bij elke machine een waterontharder te hebben. We hebben er elke dag plezier van. Het scheelt echt handenvol werk. Ook het schoonmaken gaat sneller als er geen kalk in het water zit. Het is gewoon ideaal.’

Ruim assortiment

We hebben een ruim assortiment waterontharders voor bedrijven en kantoren. Onze medewerkers kunnen je daar uitgebreid over informeren. Of het nu gaat om een bed & breakfast, hotel, sportclub, appartementen of horeca, afhankelijk van de benodigde capaciteit kunnen deze industriële ontharders pieken van 5,4 tot 21 kubieke meter per uur.

Een investering die zich terugverdient

Een waterontharder voor je bedrijf is een investering die zich terugverdient. Dat maakt een dergelijk apparaat van grote meerwaarde. Niet alleen vanwege de financiële voordelen, maar ook omdat zacht water beter is voor je huid en lekkerder smaakt. Wil je meer informatie? Neem dan contact op.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie