Waterontharder aanschaffen met subsidie

Een waterontharder kopen is een flinke investering. Helaas deelt de overheid hier in principe geen subsidies voor uit. Woon je echter in het aardbevingsgebied in Groningen, dan is het wél mogelijk om een subsidie te krijgen voor de aanschaf van een waterontharder. In dit artikel lees je alles over deze subsidieregeling en wanneer je ervoor in aanmerking komt.

waterontharder stil

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen

De subsidieregeling waarom het gaat heet de Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen. Deze subsidie kun je aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en is bedoeld om je woning te verduurzamen en te verbeteren. Per adres is er 10.000 euro beschikbaar. De overheid geeft hiermee woningeigenaren de mogelijkheid om de waardedaling van hun woningen, veroorzaakt door aardbevingen, tegen te gaan.

Wanneer kom je in aanmerking voor een subsidie voor een waterontharder?

Wil je een waterontharder kopen met deze subsidie, dan kom je daarvoor in aanmerking als je woning in het aardbevingsgebied ligt waar de waardedalingsregeling geldt, maar niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) zit.

Het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt vind je op de website van het SNN. Ook de postcodes 9679, 9681 en 9682 komen in aanmerking.

Je woning verduurzamen met een waterontharder

Een waterontharder is een uitstekende manier om je woning mee te verduurzamen en verbeteren, en is dus erg geschikt om de subsidie voor te gebruiken. Een waterontharder maakt je water kalkvrij, wat er op verschillende manieren voor zorgt dat je woning duurzamer wordt:

  • Ten eerste zorgt het ervoor dat de levensduur van je huishoudelijke apparaten wordt verlengd. Zijn deze namelijk aangetast door kalk, dan gaan ze sneller stuk, wat ten koste gaat van de levensduur.
  • Daarnaast verbruik je dankzij een waterontharder minder energie. Kalk heeft namelijk een isolerende werking, waardoor het verwarmingselement van bijvoorbeeld je cv-ketel minder effectief is.

Voorwaarden voor een subsidieaanvraag voor je waterontharder

Wil je de Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen inzetten bij de aankoop van een waterontharder, dan zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen:

  • Je bent eigenaar van een gebouw dat is bestemd voor bewoning;
  • Je woning is niet opgenomen in het versterkingsprogramma van NCG;
  • Je woning is gelegen in het eerdergenoemde postcodegebied;
  • Je woning is gebouwd en opgeleverd voor 1 januari 2016;
  • Je laat de waterontharder plaatsen binnen vier jaar na goedkeuring van de subsidieaanvraag.

Binnen de subsidieregeling is het mogelijk om meerdere keren subsidie aan te vragen, tot je het maximum van 10.000 euro hebt bereikt. Je kunt hem dus ook nog gebruiken voor andere energiebesparende maatregelen.

Waterontharder kopen bij Van Meerendonk

Wil je van deze subsidieregeling profiteren en hem gebruiken voor de aanschaf van een waterontharder? Dan ben je bij Van Meerendonk Waterontharders aan het juiste adres. Wij zijn KIWA-gecertificeerd, wat betekent dat we voldoen aan de hoogste normen op het gebied van drinkwaterkwaliteit. Plan gauw een adviesgesprek in of vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan. Heb je eerst nog vragen over de subsidieregeling? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk de website van het SNN.

Vraag een gratis offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan