Droge huid? Waterontharder!

Een droge huid is vervelend. Je huid jeukt en je hebt misschien last van droge, schrale plekken. Vaak ziet het er niet mooi uit, maar het vervelendste is nog wel de last die je ervan hebt. Crèmes en verzorgingsmiddelen geven op korte termijn vaak verlichting, maar bieden geen lange termijn oplossing. Wist je dat een waterontharder kan helpen?

droge huid

Hard water?

In Nederland hebben we, afhankelijk van in welk gebied je woont, verschillende hardheden in water. “Hard” water klinkt natuurlijk een beetje abstract, maar in feite slaat dit op de hoeveelheid kalk, of calcium en magnesium die er in het water zit. In Leeuwarden is het water redelijk zacht, terwijl het in Den Bosch dan weer redelijk hard is. Op de meeste plekken ligt de hardheid rond de 8°dH. Op Europese schaal valt het in Nederland dus wel mee, maar dat betekent niet dat jij geen klachten kunt ervaren van kalk in je water.

Uitgedroogde huid

Zeker als je je meerdere keren per week doucht (en misschien wat warmer en langer dan goed voor je is…) merk je misschien dat je huid snel uitdroogt. Dit wordt door hard water alleen maar verergerd, doordat zeepresten niet goed kunnen oplossen in hard water. Hierdoor blijven ze, samen met de kalk, op je huid zitten. De kalk schuurt met je huid. Je kunt je wel voorstellen dat dit voor irritaties zorgt. Hierdoor kan je huid droger aan gaan voelen. Heb je last van eczeem, dan verergert dit vaak.

Wist je dat een waterontharder helpt bij een droge huid?

Zacht water kun je maken

Wat doe je dan, als kalk en zeepresten je huid irriteren? Dan neem je contact op met Van Meerendonk. Een waterontharder is gemakkelijk en snel geïnstalleerd. Deze haalt de kalk uit je water door de slimme, moderne technologie. Hierdoor spoelt zeep goed weg en blijft kalk niet op je huid plakken. Het resultaat? Een huid die met de tijd zachter aanvoelt en minder geïrriteerd zal worden.

Investering in huid en huis

Behalve dat waterontharders goed zijn voor je huid, is het ook nog eens een goede investering voor de rest van je huis. Zo zal je apparatuur langer mee gaan, heb je minder producten nodig en hoef je minder vaak schoon te maken. Wanneer mogen we bij jou langskomen?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie