Droge huid? Waterontharder!

Een droge huid is vervelend. Je huid jeukt en je hebt misschien last van droge, schrale plekken. Vaak ziet het er niet mooi uit, maar het vervelendste is nog wel de last die je ervan hebt. Crèmes en verzorgingsmiddelen geven op korte termijn vaak verlichting, maar bieden geen lange termijn oplossing. Wist je dat een waterontharder kan helpen?

droge huid

Hard water?

In Nederland hebben we, afhankelijk van in welk gebied je woont, verschillende hardheden in water. “Hard” water klinkt natuurlijk een beetje abstract, maar in feite slaat dit op de hoeveelheid kalk, of calcium en magnesium die er in het water zit. In Leeuwarden is het water redelijk zacht, terwijl het in Den Bosch dan weer redelijk hard is. Op de meeste plekken ligt de hardheid rond de 8°dH. Op Europese schaal valt het in Nederland dus wel mee, maar dat betekent niet dat jij geen klachten kunt ervaren van kalk in je water.

Uitgedroogde huid

Zeker als je je meerdere keren per week doucht (en misschien wat warmer en langer dan goed voor je is…) merk je misschien dat je huid snel uitdroogt. Dit wordt door hard water alleen maar verergerd, doordat zeepresten niet goed kunnen oplossen in hard water. Hierdoor blijven ze, samen met de kalk, op je huid zitten. De kalk schuurt met je huid. Je kunt je wel voorstellen dat dit voor irritaties zorgt. Hierdoor kan je huid droger aan gaan voelen. Heb je last van eczeem, dan verergert dit vaak.

Wist je dat een waterontharder helpt bij een droge huid?

Zacht water kun je maken

Wat doe je dan, als kalk en zeepresten je huid irriteren? Dan neem je contact op met Van Meerendonk. Een waterontharder is gemakkelijk en snel geïnstalleerd. Deze haalt de kalk uit je water door de slimme, moderne technologie. Hierdoor spoelt zeep goed weg en blijft kalk niet op je huid plakken. Het resultaat? Een huid die met de tijd zachter aanvoelt en minder geïrriteerd zal worden.

Investering in huid en huis

Behalve dat waterontharders goed zijn voor je huid, is het ook nog eens een goede investering voor de rest van je huis. Zo zal je apparatuur langer mee gaan, heb je minder producten nodig en hoef je minder vaak schoon te maken. Wanneer mogen we bij jou langskomen?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie

Is hard water ongezond?

Zacht water heeft veel voordelen. Maar betekent dat dat hard water ongezond is? Lees er hier alles over!

Meer informatie

De kunst van koffie

Als jij écht van je koffie wilt kunnen genieten, is een waterontharder onontbeerlijk. Waarom? Je leest het in dit blog.

Meer informatie

‘De waterontharder verbeterde de gevoelige huid van mijn vrouw’

Sinds Rob en Reina anderhalf jaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk lieten installeren, is Reina’s huid flink opgeknapt. Lees meer!

Meer informatie

De beste waterontharder? Die van Van Meerendonk natuurlijk!

Waarom wij zeggen dat we de beste waterontharder hebben? Dat heeft te maken met het KIWA-keurmerk. Je leest er hier alles over.

Meer informatie

Waterontharder en huishoudapparatuur: een gouden combinatie

Wist je dat je met een waterontharder lagere energiekosten hebt? En dat je apparatuur langer meegaat? Lees er hier meer over.

Meer informatie

6 waterbesparende tips voor jou

Met deze waterbesparende tips kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Meer informatie