Droge huid? Waterontharder!

Een droge huid is vervelend. Je huid jeukt en je hebt misschien last van droge, schrale plekken. Vaak ziet het er niet mooi uit, maar het vervelendste is nog wel de last die je ervan hebt. Crèmes en verzorgingsmiddelen geven op korte termijn vaak verlichting, maar bieden geen lange termijn oplossing. Wist je dat een waterontharder kan helpen?

droge huid

Hard water?

In Nederland hebben we, afhankelijk van in welk gebied je woont, verschillende hardheden in water. “Hard” water klinkt natuurlijk een beetje abstract, maar in feite slaat dit op de hoeveelheid kalk, of calcium en magnesium die er in het water zit. In Leeuwarden is het water redelijk zacht, terwijl het in Den Bosch dan weer redelijk hard is. Op de meeste plekken ligt de hardheid rond de 8°dH. Op Europese schaal valt het in Nederland dus wel mee, maar dat betekent niet dat jij geen klachten kunt ervaren van kalk in je water.

Uitgedroogde huid

Zeker als je je meerdere keren per week doucht (en misschien wat warmer en langer dan goed voor je is…) merk je misschien dat je huid snel uitdroogt. Dit wordt door hard water alleen maar verergerd, doordat zeepresten niet goed kunnen oplossen in hard water. Hierdoor blijven ze, samen met de kalk, op je huid zitten. De kalk schuurt met je huid. Je kunt je wel voorstellen dat dit voor irritaties zorgt. Hierdoor kan je huid droger aan gaan voelen. Heb je last van eczeem, dan verergert dit vaak.

Wist je dat een waterontharder helpt bij een droge huid?

Zacht water kun je maken

Wat doe je dan, als kalk en zeepresten je huid irriteren? Dan neem je contact op met Van Meerendonk. Een waterontharder is gemakkelijk en snel geïnstalleerd. Deze haalt de kalk uit je water door de slimme, moderne technologie. Hierdoor spoelt zeep goed weg en blijft kalk niet op je huid plakken. Het resultaat? Een huid die met de tijd zachter aanvoelt en minder geïrriteerd zal worden.

Investering in huid en huis

Behalve dat waterontharders goed zijn voor je huid, is het ook nog eens een goede investering voor de rest van je huis. Zo zal je apparatuur langer mee gaan, heb je minder producten nodig en hoef je minder vaak schoon te maken. Wanneer mogen we bij jou langskomen?

Deel dit bericht op:

Lees ook

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie

Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

Het KIWA-keurmerk: wat houdt dat eigenlijk in?

Meer informatie

De aanschaf van een waterontharder

Een waterontharder heeft veel voordelen. Maar er zijn meerdere soorten. Welke kies je?

Meer informatie

Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Nooit gedacht dat duurzaam leven zo eenvoudig kon zijn.

Meer informatie

RTL Z op bezoek bij Van Meerendonk Waterontharders

RTL Z was te gast bij Van Meerendonk Waterontharders. In deze video leggen Dennis en Sanne alles uit over de Delta waterontharders, in de showroom bij Van Meerendonk Waterontharders

Meer informatie

Ria: ‘Ik had nooit gedacht dat een waterontharder zoveel voordelen zou hebben’

‘Wanneer je rolstoelafhankelijk bent, is huishoudelijke hulp ontzettend waardevol. Ik had alleen nooit verwacht dat ik zoveel meer uit die hulp kon halen door een waterontharder aan te schaffen.’

Meer informatie