Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Je kent het helaas vast: die kalkaanslag op de kraan, in de gootsteen en aan de buitenkant van de douchekop. Je hebt alle schoonmaaktips al geprobeerd maar hoe hard je ook poetst, je krijgt het niet weg. En ondanks dat je het goed schoonmaakt, blijft het er onhygiënisch uitzien. Een waterontharder kan dan de oplossing bieden.

Geen antikalkmiddelen

Wanneer je een waterontharder gebruikt, is het verstandig om de antikalkmiddelen te laten staan. Het is misschien verleidelijk, maar even geduld! De bestaande kalkaanslag in je huishouden lost vanzelf op wanneer je alleen zacht water gebruikt. Anti-kalk schoonmaakmiddelen zijn namelijk agressief en kunnen de oppervlakken die je schoonmaakt aantasten. Kun je toch niet wachten? Probeer de kalk dan weg te poetsen met natuurazijn of citroensap. Het zuur in deze middelen zorgt ervoor dat de kalk als sneeuw voor de zon verdwijnt, zonder het oppervlak te beschadigen.

Minder schoonmaakmiddel

Bij het gebruik van zacht water zijn veel agressieve schoonmaakmiddelen overbodig. Maar wanneer je begint aan de grote voorjaarsschoonmaak, is het natuurlijk wel fijn om iets zeepachtigs te gebruiken. Doe dat ook vooral, maar let er op dat je een stuk minder gebruikt. Gecombineerd met zacht water werken schoonmaakmiddelen namelijk veel beter. Dat komt omdat ze niet hoeven te reageren op de kalkdeeltjes in het water. Gebruik je al zacht water? Dan heb je vast gemerkt dat slechts een klein druppeltje zeep voldoende is om verschillende oppervlakken schoon te maken. Handig, want het scheelt veel dure middeltjes.

Geen vaatwasblokjes

Heb je een vaatwasser en ben je onlangs overgestapt op het gebruik van zacht water? Dan zijn dure vaatwasblokjes verleden tijd. Deze bevatten namelijk een glansspoelmiddel en zout. En als gebruiker van een waterontharder heb je dat niet meer nodig! Een klein lepeltje vaatwaspoeder volstaat om je vaatwasser te helpen je vuile vaat schoon te spoelen. Weer een besparing op de wekelijkse boodschappen!

Met deze schoonmaaktips wordt schoonmaken een stuk makkelijker!

Minder wasmiddel en lagere temperaturen

Ook bij het wassen van je kleding zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. Wassen met zacht water is voor het verwijderen van vuil veel effectiever dan wanneer je ‘normaal’ water gebruikt. Het is niet nodig om met hogere temperaturen te wassen of veel wasmiddel te gebruiken. Van dat laatste kun je de dosering minstens halveren. Fijn, want dat betekent dat je niet meer zo vaak nieuw wasmiddel hoeft aan te schaffen. En het wassen op lage temperaturen is ook nog eens goed voor het milieu!

Advies?

Dat een waterontharder vele voordelen heeft, moge duidelijk zijn aan de hand van bovenstaande schoonmaaktips. Zit jij erover te denken om een waterontharder aan te schaffen? Dan heb je wellicht behoefte aan advies, zodat je precies weet welke waterontharder bij jou past. Met 6 verschillende modellen is er altijd een Hydrosoft-waterontharder die geschikt is voor jouw huishouden. De compacte Hydrosoft 100BS bijvoorbeeld, die in iedere ruimte past. Of de Hydrosoft 200BL met een afzonderlijk zoutreservoir die tot op drie meter los van de ontharder gemonteerd kan worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Deel dit bericht op:

Lees ook

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie

Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

Het KIWA-keurmerk: wat houdt dat eigenlijk in?

Meer informatie

De aanschaf van een waterontharder

Een waterontharder heeft veel voordelen. Maar er zijn meerdere soorten. Welke kies je?

Meer informatie

Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Nooit gedacht dat duurzaam leven zo eenvoudig kon zijn.

Meer informatie

RTL Z op bezoek bij Van Meerendonk Waterontharders

RTL Z was te gast bij Van Meerendonk Waterontharders. In deze video leggen Dennis en Sanne alles uit over de Delta waterontharders, in de showroom bij Van Meerendonk Waterontharders

Meer informatie

Droge huid? Waterontharder!

Een droge huid door hard water? Een waterontharder kan helpen met jouw huidproblemen. Lees hier meer.

Meer informatie

Ria: ‘Ik had nooit gedacht dat een waterontharder zoveel voordelen zou hebben’

‘Wanneer je rolstoelafhankelijk bent, is huishoudelijke hulp ontzettend waardevol. Ik had alleen nooit verwacht dat ik zoveel meer uit die hulp kon halen door een waterontharder aan te schaffen.’

Meer informatie