Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Je kent het helaas vast: die kalkaanslag op de kraan, in de gootsteen en aan de buitenkant van de douchekop. Je hebt alle schoonmaaktips al geprobeerd maar hoe hard je ook poetst, je krijgt het niet weg. En ondanks dat je het goed schoonmaakt, blijft het er onhygiënisch uitzien. Een waterontharder kan dan de oplossing bieden.

Geen antikalkmiddelen

Wanneer je een waterontharder gebruikt, is het verstandig om de antikalkmiddelen te laten staan. Het is misschien verleidelijk, maar even geduld! De bestaande kalkaanslag in je huishouden lost vanzelf op wanneer je alleen zacht water gebruikt. Anti-kalk schoonmaakmiddelen zijn namelijk agressief en kunnen de oppervlakken die je schoonmaakt aantasten. Kun je toch niet wachten? Probeer de kalk dan weg te poetsen met natuurazijn of citroensap. Het zuur in deze middelen zorgt ervoor dat de kalk als sneeuw voor de zon verdwijnt, zonder het oppervlak te beschadigen.

Minder schoonmaakmiddel

Bij het gebruik van zacht water zijn veel agressieve schoonmaakmiddelen overbodig. Maar wanneer je begint aan de grote voorjaarsschoonmaak, is het natuurlijk wel fijn om iets zeepachtigs te gebruiken. Doe dat ook vooral, maar let er op dat je een stuk minder gebruikt. Gecombineerd met zacht water werken schoonmaakmiddelen namelijk veel beter. Dat komt omdat ze niet hoeven te reageren op de kalkdeeltjes in het water. Gebruik je al zacht water? Dan heb je vast gemerkt dat slechts een klein druppeltje zeep voldoende is om verschillende oppervlakken schoon te maken. Handig, want het scheelt veel dure middeltjes.

Geen vaatwasblokjes

Heb je een vaatwasser en ben je onlangs overgestapt op het gebruik van zacht water? Dan zijn dure vaatwasblokjes verleden tijd. Deze bevatten namelijk een glansspoelmiddel en zout. En als gebruiker van een waterontharder heb je dat niet meer nodig! Een klein lepeltje vaatwaspoeder volstaat om je vaatwasser te helpen je vuile vaat schoon te spoelen. Weer een besparing op de wekelijkse boodschappen!

Met deze schoonmaaktips wordt schoonmaken een stuk makkelijker!

Minder wasmiddel en lagere temperaturen

Ook bij het wassen van je kleding zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. Wassen met zacht water is voor het verwijderen van vuil veel effectiever dan wanneer je ‘normaal’ water gebruikt. Het is niet nodig om met hogere temperaturen te wassen of veel wasmiddel te gebruiken. Van dat laatste kun je de dosering minstens halveren. Fijn, want dat betekent dat je niet meer zo vaak nieuw wasmiddel hoeft aan te schaffen. En het wassen op lage temperaturen is ook nog eens goed voor het milieu!

Advies?

Dat een waterontharder vele voordelen heeft, moge duidelijk zijn aan de hand van bovenstaande schoonmaaktips. Zit jij erover te denken om een waterontharder aan te schaffen? Dan heb je wellicht behoefte aan advies, zodat je precies weet welke waterontharder bij jou past. Met 6 verschillende modellen is er altijd een Hydrosoft-waterontharder die geschikt is voor jouw huishouden. De compacte Hydrosoft 100BS bijvoorbeeld, die in iedere ruimte past. Of de Hydrosoft 200BL met een afzonderlijk zoutreservoir die tot op drie meter los van de ontharder gemonteerd kan worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie

Is hard water ongezond?

Zacht water heeft veel voordelen. Maar betekent dat dat hard water ongezond is? Lees er hier alles over!

Meer informatie

De kunst van koffie

Als jij écht van je koffie wilt kunnen genieten, is een waterontharder onontbeerlijk. Waarom? Je leest het in dit blog.

Meer informatie

‘De waterontharder verbeterde de gevoelige huid van mijn vrouw’

Sinds Rob en Reina anderhalf jaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk lieten installeren, is Reina’s huid flink opgeknapt. Lees meer!

Meer informatie

De beste waterontharder? Die van Van Meerendonk natuurlijk!

Waarom wij zeggen dat we de beste waterontharder hebben? Dat heeft te maken met het KIWA-keurmerk. Je leest er hier alles over.

Meer informatie

Waterontharder en huishoudapparatuur: een gouden combinatie

Wist je dat je met een waterontharder lagere energiekosten hebt? En dat je apparatuur langer meegaat? Lees er hier meer over.

Meer informatie

6 waterbesparende tips voor jou

Met deze waterbesparende tips kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Meer informatie