Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Je kent het helaas vast: die kalkaanslag op de kraan, in de gootsteen en aan de buitenkant van de douchekop. Je hebt alle schoonmaaktips al geprobeerd maar hoe hard je ook poetst, je krijgt het niet weg. En ondanks dat je het goed schoonmaakt, blijft het er onhygiënisch uitzien. Een waterontharder kan dan de oplossing bieden.

Geen antikalkmiddelen

Wanneer je een waterontharder gebruikt, is het verstandig om de antikalkmiddelen te laten staan. Het is misschien verleidelijk, maar even geduld! De bestaande kalkaanslag in je huishouden lost vanzelf op wanneer je alleen zacht water gebruikt. Anti-kalk schoonmaakmiddelen zijn namelijk agressief en kunnen de oppervlakken die je schoonmaakt aantasten. Kun je toch niet wachten? Probeer de kalk dan weg te poetsen met natuurazijn of citroensap. Het zuur in deze middelen zorgt ervoor dat de kalk als sneeuw voor de zon verdwijnt, zonder het oppervlak te beschadigen.

Minder schoonmaakmiddel

Bij het gebruik van zacht water zijn veel agressieve schoonmaakmiddelen overbodig. Maar wanneer je begint aan de grote voorjaarsschoonmaak, is het natuurlijk wel fijn om iets zeepachtigs te gebruiken. Doe dat ook vooral, maar let er op dat je een stuk minder gebruikt. Gecombineerd met zacht water werken schoonmaakmiddelen namelijk veel beter. Dat komt omdat ze niet hoeven te reageren op de kalkdeeltjes in het water. Gebruik je al zacht water? Dan heb je vast gemerkt dat slechts een klein druppeltje zeep voldoende is om verschillende oppervlakken schoon te maken. Handig, want het scheelt veel dure middeltjes.

Geen vaatwasblokjes

Heb je een vaatwasser en ben je onlangs overgestapt op het gebruik van zacht water? Dan zijn dure vaatwasblokjes verleden tijd. Deze bevatten namelijk een glansspoelmiddel en zout. En als gebruiker van een waterontharder heb je dat niet meer nodig! Een klein lepeltje vaatwaspoeder volstaat om je vaatwasser te helpen je vuile vaat schoon te spoelen. Weer een besparing op de wekelijkse boodschappen!

Met deze schoonmaaktips wordt schoonmaken een stuk makkelijker!

Minder wasmiddel en lagere temperaturen

Ook bij het wassen van je kleding zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. Wassen met zacht water is voor het verwijderen van vuil veel effectiever dan wanneer je ‘normaal’ water gebruikt. Het is niet nodig om met hogere temperaturen te wassen of veel wasmiddel te gebruiken. Van dat laatste kun je de dosering minstens halveren. Fijn, want dat betekent dat je niet meer zo vaak nieuw wasmiddel hoeft aan te schaffen. En het wassen op lage temperaturen is ook nog eens goed voor het milieu!

Advies?

Dat een waterontharder vele voordelen heeft, moge duidelijk zijn aan de hand van bovenstaande schoonmaaktips. Zit jij erover te denken om een waterontharder aan te schaffen? Dan heb je wellicht behoefte aan advies, zodat je precies weet welke waterontharder bij jou past. Met 6 verschillende modellen is er altijd een Hydrosoft-waterontharder die geschikt is voor jouw huishouden. De compacte Hydrosoft 100BS bijvoorbeeld, die in iedere ruimte past. Of de Hydrosoft 200BL met een afzonderlijk zoutreservoir die tot op drie meter los van de ontharder gemonteerd kan worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie