Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Je kent het helaas vast: die kalkaanslag op de kraan, in de gootsteen en aan de buitenkant van de douchekop. Je hebt alle schoonmaaktips al geprobeerd maar hoe hard je ook poetst, je krijgt het niet weg. En ondanks dat je het goed schoonmaakt, blijft het er onhygiënisch uitzien. Een waterontharder kan dan de oplossing bieden.

Geen antikalkmiddelen

Wanneer je een waterontharder gebruikt, is het verstandig om de antikalkmiddelen te laten staan. Het is misschien verleidelijk, maar even geduld! De bestaande kalkaanslag in je huishouden lost vanzelf op wanneer je alleen zacht water gebruikt. Anti-kalk schoonmaakmiddelen zijn namelijk agressief en kunnen de oppervlakken die je schoonmaakt aantasten. Kun je toch niet wachten? Probeer de kalk dan weg te poetsen met natuurazijn of citroensap. Het zuur in deze middelen zorgt ervoor dat de kalk als sneeuw voor de zon verdwijnt, zonder het oppervlak te beschadigen.

Minder schoonmaakmiddel

Bij het gebruik van zacht water zijn veel agressieve schoonmaakmiddelen overbodig. Maar wanneer je begint aan de grote voorjaarsschoonmaak, is het natuurlijk wel fijn om iets zeepachtigs te gebruiken. Doe dat ook vooral, maar let er op dat je een stuk minder gebruikt. Gecombineerd met zacht water werken schoonmaakmiddelen namelijk veel beter. Dat komt omdat ze niet hoeven te reageren op de kalkdeeltjes in het water. Gebruik je al zacht water? Dan heb je vast gemerkt dat slechts een klein druppeltje zeep voldoende is om verschillende oppervlakken schoon te maken. Handig, want het scheelt veel dure middeltjes.

Geen vaatwasblokjes

Heb je een vaatwasser en ben je onlangs overgestapt op het gebruik van zacht water? Dan zijn dure vaatwasblokjes verleden tijd. Deze bevatten namelijk een glansspoelmiddel en zout. En als gebruiker van een waterontharder heb je dat niet meer nodig! Een klein lepeltje vaatwaspoeder volstaat om je vaatwasser te helpen je vuile vaat schoon te spoelen. Weer een besparing op de wekelijkse boodschappen!

Met deze schoonmaaktips wordt schoonmaken een stuk makkelijker!

Minder wasmiddel en lagere temperaturen

Ook bij het wassen van je kleding zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. Wassen met zacht water is voor het verwijderen van vuil veel effectiever dan wanneer je ‘normaal’ water gebruikt. Het is niet nodig om met hogere temperaturen te wassen of veel wasmiddel te gebruiken. Van dat laatste kun je de dosering minstens halveren. Fijn, want dat betekent dat je niet meer zo vaak nieuw wasmiddel hoeft aan te schaffen. En het wassen op lage temperaturen is ook nog eens goed voor het milieu!

Advies?

Dat een waterontharder vele voordelen heeft, moge duidelijk zijn aan de hand van bovenstaande schoonmaaktips. Zit jij erover te denken om een waterontharder aan te schaffen? Dan heb je wellicht behoefte aan advies, zodat je precies weet welke waterontharder bij jou past. Met 6 verschillende modellen is er altijd een Hydrosoft-waterontharder die geschikt is voor jouw huishouden. De compacte Hydrosoft 100BS bijvoorbeeld, die in iedere ruimte past. Of de Hydrosoft 200BL met een afzonderlijk zoutreservoir die tot op drie meter los van de ontharder gemonteerd kan worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat is het gemiddeld waterverbruik in Nederland?

In jouw huishouden wordt iedere dag waarschijnlijk flink wat water verbruikt. Maar heb je er ooit bij nagedacht hoeveel water je gemiddeld per jaar verbruikt? In dit artikel lees je hier meer over, plus handige tips om op je waterverbruik te besparen.

Meer informatie

Wasmachine ontkalken – zo doe je dat!

Kalkaanslag in je wasmachine zorgt ervoor dat hij minder efficiënt werkt, meer energie verbruikt en minder lang meegaat. Daarom is het verstandig om hem om de zoveel tijd te ontkalken. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Meer informatie

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag: het komt telkens weer terug, hoe vaak je het ook verwijdert. Gelukkig is er een manier om dit probleem voorgoed op te lossen: een waterontharder. Hoe dat precies werkt lees je in deze blog.

Meer informatie

Waterkoker ontkalken? Dat doe je zo!

Zit jouw waterkoker vol met kalkaanslag? Om ervoor te zorgen dat dit apparaat goed blijft werken, moet je hem regelmatig ontkalken. In dit artikel lees je de beste tips om je waterkoker te ontkalken, plus een bonustip hoe je de kalkaanslag structureel voorkomt!

Meer informatie

Zo verwijder en voorkom je bruine aanslag in je wc-pot

Heb jij in jouw wc-pot last van bruine aanslag en wil je die graag verwijderen? In dit artikel lees je hoe je dit doet én hoe je met behulp van een waterontharder bruine of zwarte aanslag voorkomt.

Meer informatie

Een waterontharder schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat je waterontharder optimaal blijft werken, is het essentieel om deze af en toe eens schoon te maken. Lees hier waarom het belangrijk is dat je waterontharder schoon blijft, hoe dit wordt gedaan en wat de voordelen zijn van regelmatig onderhoud. 

Meer informatie

Onderhoud waterontharder: het nut en de voordelen

Je hebt een waterontharder aangeschaft en je leven een stuk comfortabeler gemaakt. Hoef je er nu helemaal niet meer naar om te kijken? Toch wel! Zoals elk apparaat heeft ook een waterontharder periodiek onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren.

Meer informatie

Hoe sluit je een waterontharder aan?

Voor je kunt genieten van de voordelen van een waterontharder moet je hem eerst aansluiten. Hier lees je hoe de installatie in zijn werk gaat.

Meer informatie

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie