Waterontharder aanschaffen? Op deze punten moet je letten!

Uren aan het boenen en schrobben om kalkaanslag tegen te gaan, dat vergt veel tijd en energie. Gelukkig kan de waterontharder dit probleem oplossen. Het apparaat maakt je water ‘zacht’, waardoor er geen kalkaanslag meer ontstaat. Wanneer je eenmaal besloten hebt dat een waterontharder kopen iets voor jou is, is het van belang dit zorgvuldig te doen. Voor de juiste keuze voor jouw woonsituatie zijn er een aantal aandachtspunten waarop je kunt letten. Wij vertellen je graag meer.

waterontharder

Verschillende types

Er bestaan meerdere waterontharders waaruit je kunt kiezen. Zo worden wel magnetische waterontharders verkocht. Het magnetische veld zou ervoor moeten zorgen dat calcium en magnesium zich niet aan elkaar verbinden. Helaas is deze methode maar beperkt effectief, enkel in een kleine straal rondom de watermeter. In de rest van het huis, verder verwijderd van die locatie, is het water vaak gewoon hard. Een magneet haalt namelijk niet daadwerkelijk kalk uit het water. Een waterontharder die wel effectief is, is de waterontharder op basis van ionen-uitwisseling. Daardoor wordt er wél kalk uit het water onttrokken, waardoor in het gehele huis zacht water stroomt.

Kies de juiste grootte

Naast letten op het type waterontharder dat je aanschaft, is het natuurlijk ook belangrijk dat het apparaat past in je huis of bedrijf. Welke grootte het beste is, hangt onder meer af van je waterverbruik. Verbruik je weinig water, dan is het onnodig om een groot apparaat aan te schaffen dat meer gericht is op de professionele markt. De waterontharders van Van Meerendonk werken zonder stroom, waardoor ze gemakkelijk op verschillende locaties geplaatst kunnen worden. 

Regeneratietijd

Wat kan meespelen bij de keuze voor een waterontharder, is de regeneratietijd. Eens in de zoveel tijd moet de waterontharder ‘regenereren’. Aan de hand van hars wordt de kalk aan het water onttrokken. Op den duur raakt de hars verzadigd en kan het geen kalk meer opnemen. Door te spoelen met een pekeloplossing kan dit voorkomen worden. Dit heet regeneratie. De regeneratietijd kan van type tot type verschillen. Het is het daarom waard om te kijken welke type jij graag wilt. 

Er zijn een aantal aandachtspunten waar je op moet letten.

Let op geluid

Bepaalde type waterontharders kunnen wat geluid maken. Maar vooral elektrische apparaten maken veel geluid, tijdens het spoelen kan het wel vier keer luider zijn dan een watergestuurde waterontharder. En een elektrische waterontkalker spoelt vaak ‘s nachts. De waterontharders van Van Meerendonk werken niet op elektriciteit en maken daarom minder geluid.

Persoonlijke hulp

Het is begrijpelijk dat je het lastig vindt te bepalen welke waterontharder het meest geschikt is. Daarom helpen we je bij Van Meerendonk graag verder. Dat begint bij het inventariseren van de mogelijkheden, maar ook voor plaatsing en onderhoud kun je bij ons terecht. Van te voren stellen we ook altijd een offerte op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als alles helder is van beide kanten, gaan wij verder aan de slag. Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak! 

Deel dit bericht op:

Lees ook

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie

Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

Het KIWA-keurmerk: wat houdt dat eigenlijk in?

Meer informatie

Waterontharder aanschaffen? Hier moet je rekening mee houden

Een waterontharder heeft veel voordelen. Maar er zijn meerdere soorten. Welke kies je?

Meer informatie

Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Nooit gedacht dat duurzaam leven zo eenvoudig kon zijn.

Meer informatie

RTL Z op bezoek bij Van Meerendonk Waterontharders

RTL Z was te gast bij Van Meerendonk Waterontharders. In deze video leggen Dennis en Sanne alles uit over de Delta waterontharders, in de showroom bij Van Meerendonk Waterontharders

Meer informatie

Droge huid? Waterontharder!

Een droge huid door hard water? Een waterontharder kan helpen met jouw huidproblemen. Lees hier meer.

Meer informatie

Ria: ‘Ik had nooit gedacht dat een waterontharder zoveel voordelen zou hebben’

‘Wanneer je rolstoelafhankelijk bent, is huishoudelijke hulp ontzettend waardevol. Ik had alleen nooit verwacht dat ik zoveel meer uit die hulp kon halen door een waterontharder aan te schaffen.’

Meer informatie

Waterontharders: zout of magneten?

Lees hier alles over het verschil tussen een waterontharder op zout- of magneetbasis!

Meer informatie