Blog


Waterontharder aanschaffen? Op deze punten moet je letten!

Uren aan het boenen en schrobben om kalkaanslag tegen te gaan, dat vergt veel tijd en energie. Gelukkig kan de waterontharder dit probleem oplossen. Het apparaat maakt je water ‘zacht’, waardoor er geen kalkaanslag meer ontstaat. Wanneer je eenmaal besloten hebt om een waterontharder te kopen, is het van belang dit zorgvuldig te doen. Voor de juiste keuze voor jouw woonsituatie zijn er een aantal aandachtspunten waarop je kunt letten. Wij vertellen je graag meer.

waterontharder

Verschillende types

Er bestaan meerdere waterontharders waaruit je kunt kiezen. Zo worden wel magnetische waterontharders verkocht. Het magnetische veld zou ervoor moeten zorgen dat calcium en magnesium zich niet aan elkaar verbinden. Helaas is deze methode maar beperkt effectief, enkel in een kleine straal rondom de watermeter. In de rest van het huis, verder verwijderd van die locatie, is het water vaak gewoon hard. Een magneet haalt namelijk niet daadwerkelijk kalk uit het water. Een waterontharder die wel effectief is, is de waterontharder op basis van ionen-uitwisseling. Daardoor wordt er wél kalk uit het water onttrokken, waardoor in het gehele huis zacht water stroomt.

Kies de juiste grootte

Naast letten op het type waterontharder dat je aanschaft, is het natuurlijk ook belangrijk dat het apparaat past in je huis of bedrijf. Welke grootte het beste is, hangt onder meer af van je waterverbruik. Verbruik je weinig water, dan is het onnodig om een groot apparaat aan te schaffen dat meer gericht is op de professionele markt. De waterontharders van Van Meerendonk werken zonder stroom, waardoor ze gemakkelijk op verschillende locaties geplaatst kunnen worden. 

Regeneratietijd

Wat kan meespelen bij de keuze voor een waterontharder, is de regeneratietijd. Eens in de zoveel tijd moet de waterontharder ‘regenereren’. Aan de hand van hars wordt de kalk aan het water onttrokken. Op den duur raakt de hars verzadigd en kan het geen kalk meer opnemen. Door te spoelen met een pekeloplossing kan dit voorkomen worden. Dit heet regeneratie. De regeneratietijd kan van type tot type verschillen. Het is het daarom waard om te kijken welke type jij graag wilt. 

Er zijn een aantal aandachtspunten waar je op moet letten.

Let op geluid

Bepaalde type waterontharders kunnen wat geluid maken. Maar vooral elektrische apparaten maken veel geluid, tijdens het spoelen kan het wel vier keer luider zijn dan een watergestuurde waterontharder. En een elektrisch toestel spoelt vaak ’s nachts. De waterontharders van Van Meerendonk werken niet op elektriciteit en maken daarom minder geluid.

Persoonlijke hulp

Het is begrijpelijk dat je het lastig vindt te bepalen welke waterontharder het meest geschikt is. Daarom helpen we je bij Van Meerendonk graag verder. Dat begint bij het inventariseren van de mogelijkheden, maar ook voor plaatsing en onderhoud kun je bij ons terecht. Van te voren stellen we ook altijd een offerte op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als alles helder is van beide kanten, gaan wij verder aan de slag. Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak! 

Deel dit bericht op:

Lees ook

Is jouw water hard, en wat betekent dat?

Veel mensen staan nauwelijks stil bij de kwaliteit van het water dat we gebruiken.

Meer informatie

‘Mijn huidklacht is verminderd sinds de waterontharder’

Last van eczeem of een huidaandoening? Lees hier wat een waterontharder kan betekenen!

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Monteur aan het woord: hoe installeer je een waterontharder?

Denk je erover om een waterontharder aan te schaffen? Monteur Johannes vertelt hoe de installatie in zijn werk gaat.

Meer informatie

‘Met een waterontharder is schoonmaken een fluitje van een cent’

Met een waterontharder bespaart Deborah veel tijd en geld aan het schoonmaken.

Meer informatie

Stel al je vragen over waterontharders in een online consult

Wil je advies over het aanschaffen van een waterontharder?

Meer informatie

Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Wil jij graag je ecologische voetafdruk verkleinen? Ontdek de voordelen van een waterontharder voor mens en milieu!

Meer informatie

Veelgestelde vragen over waterontharders!

Weet jij wat een waterontharder inhoudt? Van Meerendonk beantwoordt al je vragen!

Meer informatie

Last van eczeem? De waterontharder helpt de huid!

Wist je dat een waterontharder helpt bij eczeem? Lees hier de werking van het apparaat!

Meer informatie