Kleren beschermen bij het wassen? Een waterontharder helpt

Het kan gebeuren dat net dat éne shirt waar je jezelf zo prettig in voelde, er na een paar wasbeurten alweer wat dof uit begint te zien. Het is zaak om je kleren bij het wassen goed te beschermen. Gebruik je een verkeerd programma? Kan het aan het wasmiddel liggen? Misschien dat er een andere oorzaak aan ten grondslag ligt. De versnelde beschadiging van je kleren zou kunnen komen door de hardheid van het water. Van Meerendonk vertelt waarom een waterontharder hierbij kan helpen.

Wassen-met-wateronthader

Een waterontharder: filtert je water

Wanneer water veel kalk bevat, wordt dit hard water genoemd. Zacht water bevat daarentegen weinig tot geen kalk. Dat brengt allemaal voordelen met zich mee, zoals minder kalkaanslag, langere levensduur van apparaten en betere werking van schoonmaakproducten. Je kunt de kalk uit het water halen door middel van een waterontharder. Deze gebruikt een speciale filtertechniek om het water zachter te maken. Aangezien je een waterontharder installeert op de hoofdleiding, heb je in je hele huis beschikking tot zacht water. Pas dan merk je hoe vaak je eigenlijk water gebruikt én wat de gevolgen van hard water kunnen zijn. 

Wat gebeurt er wanneer je wast met hard water?

Je gebruikt water bij het vaatwassen. Koffiezetten. Tandenpoetsen. Én het wassen van je kleren. Toch kan het gebeuren dat je kleren niet alleen schoon, maar ook licht beschadigd uit de was komen. Dit kan komen door verschillende dingen. Een wastrommel die te vol zit, het gebruik van de verkeerde temperatuur of gebruik van verkeerd wasmiddel zorgen allemaal voor verkorting van je levensduur van je kleren.  Wist je dat waterhardheid hier ook een grote rol in kan spelen? Bij gebruik van hard water kost het meer energie én meer wasmiddel om je kleren schoon te maken. Dit brengt weer kleurverlies en slijtage met zich mee.

Dit zijn de voordelen van een waterontharder bij het wassen!

Het alternatief: zacht water

Het wassen van je kleren met zacht water leidt tot hele andere resultaten. Je hebt veel minder wasmiddel nodig om je kleren schoon te maken. De was wordt schoner en gaat uiteindelijk langer mee, doordat deze minder lang in de machine hoeft te zitten. Dit betekent dat het minder snel nodig is om weer nieuwe kleren te kopen: denk bijvoorbeeld aan sokken en onderbroeken die door het vele nodige wassen snel stuk gaan!

Wasadvies om jouw kleren te beschermen

Wil je jouw kleren nog beter beschermen tegen de wasmachine? Er zijn een aantal andere dingen die je kunt doen om langer van je kleren te kunnen genieten.

Koop nu jouw waterontharder bij Van Meerendonk

Het aanschaffen van een waterontharder brengt dus veel verschillende voordelen met zich mee. Door de compacte vorm kan deze ontharder op de meeste leidingen plaatsen aangesloten worden. Ben jij geïnteresseerd in het plaatsen van een waterontharder? Neem dan contact op Van Meerendonk helpt deze waterontharder te installeren.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie