Kleren beschermen bij het wassen? Een waterontharder helpt

Het kan gebeuren dat net dat éne shirt waar je jezelf zo prettig in voelde, er na een paar wasbeurten alweer wat dof uit begint te zien. Het is zaak om je kleren bij het wassen goed te beschermen. Gebruik je een verkeerd programma? Kan het aan het wasmiddel liggen? Misschien dat er een andere oorzaak aan ten grondslag ligt. De versnelde beschadiging van je kleren zou kunnen komen door de hardheid van het water. Van Meerendonk vertelt waarom een waterontharder hierbij kan helpen.

Wassen-met-wateronthader

Een waterontharder: filtert je water

Wanneer water veel kalk bevat, wordt dit hard water genoemd. Zacht water bevat daarentegen weinig tot geen kalk. Dat brengt allemaal voordelen met zich mee, zoals minder kalkaanslag, langere levensduur van apparaten en betere werking van schoonmaakproducten. Je kunt de kalk uit het water halen door middel van een waterontharder. Deze gebruikt een speciale filtertechniek om het water zachter te maken. Aangezien je een waterontharder installeert op de hoofdleiding, heb je in je hele huis beschikking tot zacht water. Pas dan merk je hoe vaak je eigenlijk water gebruikt én wat de gevolgen van hard water kunnen zijn. 

Wat gebeurt er wanneer je wast met hard water?

Je gebruikt water bij het vaatwassen. Koffiezetten. Tandenpoetsen. Én het wassen van je kleren. Toch kan het gebeuren dat je kleren niet alleen schoon, maar ook licht beschadigd uit de was komen. Dit kan komen door verschillende dingen. Een wastrommel die te vol zit, het gebruik van de verkeerde temperatuur of gebruik van verkeerd wasmiddel zorgen allemaal voor verkorting van je levensduur van je kleren.  Wist je dat waterhardheid hier ook een grote rol in kan spelen? Bij gebruik van hard water kost het meer energie én meer wasmiddel om je kleren schoon te maken. Dit brengt weer kleurverlies en slijtage met zich mee.

Dit zijn de voordelen van een waterontharder bij het wassen!

Het alternatief: zacht water

Het wassen van je kleren met zacht water leidt tot hele andere resultaten. Je hebt veel minder wasmiddel nodig om je kleren schoon te maken. De was wordt schoner en gaat uiteindelijk langer mee, doordat deze minder lang in de machine hoeft te zitten. Dit betekent dat het minder snel nodig is om weer nieuwe kleren te kopen: denk bijvoorbeeld aan sokken en onderbroeken die door het vele nodige wassen snel stuk gaan!

Wasadvies om jouw kleren te beschermen

Wil je jouw kleren nog beter beschermen tegen de wasmachine? Er zijn een aantal andere dingen die je kunt doen om langer van je kleren te kunnen genieten.

Koop nu jouw waterontharder bij Van Meerendonk

Het aanschaffen van een waterontharder brengt dus veel verschillende voordelen met zich mee. Door de compacte vorm kan deze ontharder op de meeste leidingen plaatsen aangesloten worden. Ben jij geïnteresseerd in het plaatsen van een waterontharder? Neem dan contact op Van Meerendonk helpt deze waterontharder te installeren.

Deel dit bericht op:

Lees ook

’Zacht water verminderde mijn droge huid’

’Zacht water verminderde mijn droge huid’ – Emmy had altijd last van een droge, jeukende huid. Lees hier hoe een waterontharder haar hielp!

Meer informatie

‘Het scheelt enorm met schoonmaken’

Sinds Albert Buitenhuis een halfjaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk liet installeren, is schoonmaken een stuk makkelijker geworden. Lees meer!

Meer informatie

Kalk: dit doet het met je lichaam

Kalk in je drinkwater zorgt voor aanslag op sanitair. Maar wat doet het eigenlijk met je lichaam? Lees het hier!

Meer informatie

‘Ik beveel de waterontharder regelmatig aan’

Edwin en zijn vrouw zochten een niet-elektrische waterontharder voor hun woning. Deze vonden ze bij Van Meerendonk. Lees hier hun verhaal!

Meer informatie

Alles over het verschil in drinkwater in Nederland

Er zit veel verschil in de hardheid van ons water in Nederland. Hoe kan dit? Lees er hier alles over!

Meer informatie

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie