Kleren beschermen bij het wassen? Een waterontharder helpt

Het kan gebeuren dat net dat éne shirt waar je jezelf zo prettig in voelde, er na een paar wasbeurten alweer wat dof uit begint te zien. Het is zaak om je kleren bij het wassen goed te beschermen. Gebruik je een verkeerd programma? Kan het aan het wasmiddel liggen? Misschien dat er een andere oorzaak aan ten grondslag ligt. De versnelde beschadiging van je kleren zou kunnen komen door de hardheid van het water. Van Meerendonk vertelt waarom een waterontharder hierbij kan helpen.

Wassen-met-wateronthader

Een waterontharder: filtert je water

Wanneer water veel kalk bevat, wordt dit hard water genoemd. Zacht water bevat daarentegen weinig tot geen kalk. Dat brengt allemaal voordelen met zich mee, zoals minder kalkaanslag, langere levensduur van apparaten en betere werking van schoonmaakproducten. Je kunt de kalk uit het water halen door middel van een waterontharder. Deze gebruikt een speciale filtertechniek om het water zachter te maken. Aangezien je een waterontharder installeert op de hoofdleiding, heb je in je hele huis beschikking tot zacht water. Pas dan merk je hoe vaak je eigenlijk water gebruikt én wat de gevolgen van hard water kunnen zijn. 

Wat gebeurt er wanneer je wast met hard water?

Je gebruikt water bij het vaatwassen. Koffiezetten. Tandenpoetsen. Én het wassen van je kleren. Toch kan het gebeuren dat je kleren niet alleen schoon, maar ook licht beschadigd uit de was komen. Dit kan komen door verschillende dingen. Een wastrommel die te vol zit, het gebruik van de verkeerde temperatuur of gebruik van verkeerd wasmiddel zorgen allemaal voor verkorting van je levensduur van je kleren.  Wist je dat waterhardheid hier ook een grote rol in kan spelen? Bij gebruik van hard water kost het meer energie én meer wasmiddel om je kleren schoon te maken. Dit brengt weer kleurverlies en slijtage met zich mee.

Dit zijn de voordelen van een waterontharder bij het wassen!

Het alternatief: zacht water

Het wassen van je kleren met zacht water leidt tot hele andere resultaten. Je hebt veel minder wasmiddel nodig om je kleren schoon te maken. De was wordt schoner en gaat uiteindelijk langer mee, doordat deze minder lang in de machine hoeft te zitten. Dit betekent dat het minder snel nodig is om weer nieuwe kleren te kopen: denk bijvoorbeeld aan sokken en onderbroeken die door het vele nodige wassen snel stuk gaan!

Wasadvies om jouw kleren te beschermen

Wil je jouw kleren nog beter beschermen tegen de wasmachine? Er zijn een aantal andere dingen die je kunt doen om langer van je kleren te kunnen genieten.

Koop nu jouw waterontharder bij Van Meerendonk

Het aanschaffen van een waterontharder brengt dus veel verschillende voordelen met zich mee. Door de compacte vorm kan deze ontharder op de meeste leidingen plaatsen aangesloten worden. Ben jij geïnteresseerd in het plaatsen van een waterontharder? Neem dan contact op Van Meerendonk helpt deze waterontharder te installeren.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een uitstekende investering voor je woning. Maar wat kost het eigenlijk precies?

Meer informatie

Het belang van water drinken

Water drinken is belangrijk voor ons lichaam. Maar waarom eigenlijk?

Meer informatie

‘Ik kan iedereen een waterontharder aanbevelen’

Sinds hij een waterontharder heeft, heeft de dochter van Frank minder last van eczeem. Maar het nieuwe apparaat biedt nog meer voordelen. Lees het hier.

Meer informatie

‘We hebben de vooruitgang zeker gemerkt!’

Ivan en zijn partner hadden beiden te kampen met huid- en haarproblemen. Sinds een paar maanden, zeker nog geen halfjaar, heeft hij zijn waterontharder in huis. Van de vooruitgang kan hij ontzettend genieten.

Meer informatie

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie