Kalkaanslag verwijderen

Witte vlekken op je sanitair of op je glazen zijn erg ontsierend. Maar kalkaanslag verwijderen ook is een vervelende klus. Daarom bieden wij een oplossing waardoor je voorgoed van kalkaanslag af bentWitte vlekken op je sanitair of op je glazen zijn erg ontsierend. Maar kalkaanslag verwijderen ook is een vervelende klus. Daarom bieden wij een oplossing waardoor je voorgoed van kalkaanslag af bent.

Het schoonmaken van je huis neemt veel tijd in beslag, en één van die taken die je eens in de zoveel tijd moet doen is kalk verwijderen. Die kalkaanslag ontstaat op alle plekken waar water aan te pas komt, dus in de badkamer en in het toilet, maar ook de waterkoker. Dat komt doordat in leidingwater een combinatie van calcium en magnesium zit, oftewel kalk. Ons land ligt aan zee en daardoor zit er in de bodem, waar het leidingwater grotendeels uit gehaald wordt, veel kalk. Vooral op plekken waar warm water gebruikt wordt, zoals de badkamer, kan kalk achterblijven, omdat warm water sneller verdampt. Water met een hoge concentratie kalk wordt ‘hard water’ genoemd.

Kalkaanslag verwijderen

Hoewel kalkaanslag niet direct schadelijk is, is het niet iets wat je graag laat zitten. Jij wilt toch ook mooie glazen hebben, en altijd schone tegels in je badkamer? Natuurlijk, je kunt aan de slag gaan met allerlei chemische middeltjes om de aanslag weg te krijgen, maar die zijn niet goed voor het milieu én kosten je ook veel geld. Wat zou het mooi zijn als er een manier was om ervoor te zorgen dat kalk verwijderen niet meer hoeft…

Waterontharder

Zo’n oplossing is er! Met een waterontharder voorkom je kalkaanslag. De ontharder wordt gelijk achter de watermeter geplaatst in je huis, en zorgt ervoor dat het calcium en magnesium uit het water gefilterd worden. Hierdoor gebruik je altijd ontkalkt (‘zacht’) water in je huis en neem je afscheid van die vervelende klus van het kalkaanslag verwijderen. 

Allerlei voordelen

Een waterontharder heeft allerlei voordelen: 

  • Je bent veel minder tijd kwijt aan een klus waar je liever vanaf wilt
  • Je spaart geld uit aan antikalkmiddelen
  • Je hebt voor je wasmachine geen wasverzachter meer nodig   
  • Je apparaten, zoals je waterkoker en koffiezetapparaat, blijven langer goed

Keurmerk

Bij Van Meerendonk Waterontharders bieden we Hydro@Home waterontharders aan. Deze apparaten zijn niet alleen compact, maar het is ook nog eens de eerste ontharder met het Kiwa-certificaat in Nederland. Dat betekent dat het apparaat het keurmerk van Kiwa heeft rond kwaliteit en veiligheid. Wij van Van Meerendonk Waterontharders zijn de eerste dealer van dit apparaat in Nederland.

Onderhoud

Een waterontharder heeft wel regelmatig onderhoud nodig, om de kwaliteit van het water optimaal te houden. Hiervoor maken we een afspraak met je. We controleren de hardheid van het water en het apparaat zelf. En voor het apparaat is zout nodig, dat je bij ons kunt bestellen. Is dat geregeld, dan kun je weer lang genieten van zacht water in je huis en hoeft kalk verwijderen niet meer.

Ook voor bedrijven

Een waterontharder is niet alleen een goed idee voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Een ontharder kan voor elk bedrijf goed zijn, maar in het bijzonder voor bedrijven waarbij veel met water wordt gewerkt, zoals kapsalons, scholen, tandartspraktijken en schoonheidssalons. Ook hiervoor zijn er passende toestellen.

Kom langs!

Hebben we je interesse gewekt? Kijk dan op onze website voor meer informatie, of kom langs in een van onze showrooms. We zijn gevestigd in Stadskanaal en Zwaag. Daar kun je ook het verschil tussen hard en zacht water ervaren. Je kunt niet alleen proeven, maar je kunt zelfs douchen met zacht water, zodat je echt het verschil met hard water kunt merken.

Graag helpen we ook jou om hard water te veranderen in zacht water, zodat kalkaanslag verwijderen niet meer hoeft. Want wij vinden: water kan beter!