‘Ik beveel de waterontharder regelmatig aan’

‘Mijn vrouw en ik hebben onze waterontharder ruim een halfjaar,’ vertelt Edwin. ‘De reden voor ons om een waterontharder te nemen was voornamelijk om de kalk tegen te gaan. We hebben ook een Quooker en we vonden dat een waterontharder een mooie toevoeging was.’

waterontharder

Zacht en stralend

‘Ook had mijn vrouw plots last van hoofdeczeem. Ze kon smeren wat ze wilde, maar haar hoofdhuid bleef erg droog. Binnen een maand na het plaatsen van de waterontharder verdween haar eczeem als sneeuw voor de zon. En ik merkte ook veel verschil. Al na de eerste keer douchen voelde mijn huid heel glad aan. Ja, ik ben heel erg enthousiast. Je huid krijgt zijn normale structuur terug en voelt weer zacht aan. Body lotion of andere soortgelijke producten zijn ineens overbodig. Mijn vrouw gebruikt dit ook niet meer. Behalve als we uitgaan, dan wil ze natuurlijk wel lekker ruiken’, lacht hij. ‘Daarnaast is schoonmaken makkelijker geworden, omdat we geen last meer hebben van kalk. We hebben ook wel bij de concurrent gekeken naar de verschillende opties, maar lazen over Van Meerendonk alleen maar positieve dingen.’

Op bezoek

‘Ik ben via de website bij Van Meerendonk terechtgekomen. Ik zocht een waterontharder zonder elektriciteit. Vanuit daar is het balletje gaan rollen. Ik kreeg alle informatie via de post en werd, na mijn online bezoek, gebeld of de interesse nog levend was. Naar aanleiding daarvan heb ik een vrijblijvende afspraak gepland. De adviseur kwam bij ons thuis langs. Hij legde alles uit en deed een technische controle om te kijken of installatie mogelijk was. Dit schijnt namelijk niet altijd te kunnen, maar bij ons was het gelukkig wel mogelijk. Vanuit dat gesprek hebben we een positief gevoel overgehouden. Mijn vrouw en ik wilden nog even met elkaar overleggen omdat het toch wel een investering is. Maar uiteindelijk hebben we toch de keuze gemaakt om het te doen.’

De installatie

‘Binnen vier weken kwam er een installatiemonteur langs. Hij is ongeveer anderhalf uur bezig geweest. De waterontharder zit nu in de kruipruimte en het zoutvat hangt in de garage. Hij zit dus mooi verborgen, maar als hij in het zicht zou hangen zou ik het ook niet erg vinden. De voordelen zijn vele malen groter! Van Meerendonk is natuurlijk een bedrijf in Groningen, maar ze hebben ook een vestiging in Hoorn, waar wij wonen. Ze zijn altijd vriendelijk en meewerkend geweest en hebben altijd veel informatie aan de telefoon bij vragen. Uiteindelijk is het proces snel gegaan. Hun informatiestroom verliep heel soepel: veel informatie en communicatie, en alles netjes verzorgd. Wat ze beloven komen ze na. Goed bedrijf!’

Wie het horen wil

‘Ik beveel de waterontharder regelmatig aan, bijvoorbeeld met verjaardagen en zelfs in de sportschool. Mijn ouders wilden er eigenlijk ook graag één, maar zij wonen helaas in een appartementencomplex. Ik ben heel blij dat onze woning wel geschikt bleek. Daarnaast vind ik vind het heel fijn het geen elektrisch systeem is. Als de stoppen dan een keer doorslaan is er niks aan de hand. Het spoelen van het toestel, regenereren wordt het ook wel genoemd. gaat trouwens automatisch. Als ik op vakantie ben, hoef ik me nergens zorgen over te maken. Het systeem verbruikt tenslotte geen onnodig water. De ideale oplossing!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

’Zacht water verminderde mijn droge huid’

’Zacht water verminderde mijn droge huid’ – Emmy had altijd last van een droge, jeukende huid. Lees hier hoe een waterontharder haar hielp!

Meer informatie

‘Het scheelt enorm met schoonmaken’

Sinds Albert Buitenhuis een halfjaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk liet installeren, is schoonmaken een stuk makkelijker geworden. Lees meer!

Meer informatie

Kalk: dit doet het met je lichaam

Kalk in je drinkwater zorgt voor aanslag op sanitair. Maar wat doet het eigenlijk met je lichaam? Lees het hier!

Meer informatie

Alles over het verschil in drinkwater in Nederland

Er zit veel verschil in de hardheid van ons water in Nederland. Hoe kan dit? Lees er hier alles over!

Meer informatie

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie

Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

Het KIWA-keurmerk: wat houdt dat eigenlijk in?

Meer informatie