‘Ik beveel de waterontharder regelmatig aan’

‘Mijn vrouw en ik hebben onze waterontharder ruim een halfjaar,’ vertelt Edwin. ‘De reden voor ons om een waterontharder te nemen was voornamelijk om de kalk tegen te gaan. We hebben ook een Quooker en we vonden dat een waterontharder een mooie toevoeging was.’

waterontharder

Zacht en stralend

‘Ook had mijn vrouw plots last van hoofdeczeem. Ze kon smeren wat ze wilde, maar haar hoofdhuid bleef erg droog. Binnen een maand na het plaatsen van de waterontharder verdween haar eczeem als sneeuw voor de zon. En ik merkte ook veel verschil. Al na de eerste keer douchen voelde mijn huid heel glad aan. Ja, ik ben heel erg enthousiast. Je huid krijgt zijn normale structuur terug en voelt weer zacht aan. Body lotion of andere soortgelijke producten zijn ineens overbodig. Mijn vrouw gebruikt dit ook niet meer. Behalve als we uitgaan, dan wil ze natuurlijk wel lekker ruiken’, lacht hij. ‘Daarnaast is schoonmaken makkelijker geworden, omdat we geen last meer hebben van kalk. We hebben ook wel bij de concurrent gekeken naar de verschillende opties, maar lazen over Van Meerendonk alleen maar positieve dingen.’

Op bezoek

‘Ik ben via de website bij Van Meerendonk terechtgekomen. Ik zocht een waterontharder zonder elektriciteit. Vanuit daar is het balletje gaan rollen. Ik kreeg alle informatie via de post en werd, na mijn online bezoek, gebeld of de interesse nog levend was. Naar aanleiding daarvan heb ik een vrijblijvende afspraak gepland. De adviseur kwam bij ons thuis langs. Hij legde alles uit en deed een technische controle om te kijken of installatie mogelijk was. Dit schijnt namelijk niet altijd te kunnen, maar bij ons was het gelukkig wel mogelijk. Vanuit dat gesprek hebben we een positief gevoel overgehouden. Mijn vrouw en ik wilden nog even met elkaar overleggen omdat het toch wel een investering is. Maar uiteindelijk hebben we toch de keuze gemaakt om het te doen.’

De installatie

‘Binnen vier weken kwam er een installatiemonteur langs. Hij is ongeveer anderhalf uur bezig geweest. De waterontharder zit nu in de kruipruimte en het zoutvat hangt in de garage. Hij zit dus mooi verborgen, maar als hij in het zicht zou hangen zou ik het ook niet erg vinden. De voordelen zijn vele malen groter! Van Meerendonk is natuurlijk een bedrijf in Groningen, maar ze hebben ook een vestiging in Hoorn, waar wij wonen. Ze zijn altijd vriendelijk en meewerkend geweest en hebben altijd veel informatie aan de telefoon bij vragen. Uiteindelijk is het proces snel gegaan. Hun informatiestroom verliep heel soepel: veel informatie en communicatie, en alles netjes verzorgd. Wat ze beloven komen ze na. Goed bedrijf!’

Wie het horen wil

‘Ik beveel de waterontharder regelmatig aan, bijvoorbeeld met verjaardagen en zelfs in de sportschool. Mijn ouders wilden er eigenlijk ook graag één, maar zij wonen helaas in een appartementencomplex. Ik ben heel blij dat onze woning wel geschikt bleek. Daarnaast vind ik vind het heel fijn het geen elektrisch systeem is. Als de stoppen dan een keer doorslaan is er niks aan de hand. Het spoelen van het toestel, regenereren wordt het ook wel genoemd. gaat trouwens automatisch. Als ik op vakantie ben, hoef ik me nergens zorgen over te maken. Het systeem verbruikt tenslotte geen onnodig water. De ideale oplossing!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie