Barista Stijn: “Onze koffie is nu nóg lekkerder!”

Koffie is voor de echte fijnproevers natuurlijk haast een levensmiddel. Barista Stijn (27) weet er alles van: ‘Ik was nooit groot fan, totdat ik koffie direct gemaakt van echte bonen proefde. Dat was niks bij de koffiepads die mijn ouders altijd gebruikten. Ik werd direct verliefd op het idee: bonen persen, smaakjes toevoegen… Ik was om.’

Drie jaar geleden opende Stijn zijn eigen koffiezaakje in Amsterdam. ‘Door de jaren ben ik absoluut uitgegroeid tot een echte liefhebber. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in hoe ik het drankje lekkerder en mooier kon maken. Hoe ik smaken en soorten kon mixen om elke keer tot een ander resultaat te komen. Ik heb dus echt mijn passie omgezet in mijn werk. Nu ben ik al een paar jaar barista.’

In zijn zaak merkte Stijn al snel dat het beter en makkelijker kon. ‘Ik kende wel verhalen over de voordelen een waterontharder, mijn ouders hadden er net een in hun huis laten plaatsen, maar nu begon ik ze zelf ook te zien, toen ik elke dag aan het boenen was. Op mijn vaat zat vaak een witte aanslag en op de zwarte spatwand achter het aanrechtje bleven maar kalkstrepen zitten, hoe ik ook bleef poetsen. Toen ben ik dus rond gaan zoeken naar oplossingen. Mijn moeder vroeg me of ik niet ook een waterontkalker in mijn café kon laten plaatsen. Ik die middag nog langs de showroom geweest.’

‘Ik zou niet meer zonder kunnen.’

En Stijn is tevreden: ‘Ik zou niet meer zonder kunnen. Het onderhoud is minimaal, maar het resultaat is heerlijk! Schoonmaken aan het einde van de dag kost me minder tijd én producten. De koffiekopjes komen nu keer op keer glanzend uit de vaatwasser en het voelt en oogt gewoon lekker schoon. Regelmatig check ik of het zout nog op peil is, maar dat is een klein werkje vergeleken met de uren die ik kwijt was aan schoonmaken.’

Een onverwacht voordeel? ‘De koffie is nóg beter. Ik durfde mezelf al best wel op mijn schouder te kloppen over de koffie die ik verkocht, maar deze is nu velen malen lekkerder geworden. Hij smaakt echt lekker zacht op de tong. Het koffiezetapparaat gaat ook nog eens veel langer mee, doordat hij niet verwoest wordt door kalkaanslag.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie