Barista Stijn: “Onze koffie is nu nóg lekkerder!”

Koffie is voor de echte fijnproevers natuurlijk haast een levensmiddel. Barista Stijn (27) weet er alles van: ‘Ik was nooit groot fan, totdat ik koffie direct gemaakt van echte bonen proefde. Dat was niks bij de koffiepads die mijn ouders altijd gebruikten. Ik werd direct verliefd op het idee: bonen persen, smaakjes toevoegen… Ik was om.’

Drie jaar geleden opende Stijn zijn eigen koffiezaakje in Amsterdam. ‘Door de jaren ben ik absoluut uitgegroeid tot een echte liefhebber. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in hoe ik het drankje lekkerder en mooier kon maken. Hoe ik smaken en soorten kon mixen om elke keer tot een ander resultaat te komen. Ik heb dus echt mijn passie omgezet in mijn werk. Nu ben ik al een paar jaar barista.’

In zijn zaak merkte Stijn al snel dat het beter en makkelijker kon. ‘Ik kende wel verhalen over de voordelen een waterontharder, mijn ouders hadden er net een in hun huis laten plaatsen, maar nu begon ik ze zelf ook te zien, toen ik elke dag aan het boenen was. Op mijn vaat zat vaak een witte aanslag en op de zwarte spatwand achter het aanrechtje bleven maar kalkstrepen zitten, hoe ik ook bleef poetsen. Toen ben ik dus rond gaan zoeken naar oplossingen. Mijn moeder vroeg me of ik niet ook een waterontkalker in mijn café kon laten plaatsen. Ik die middag nog langs de showroom geweest.’

‘Ik zou niet meer zonder kunnen.’

En Stijn is tevreden: ‘Ik zou niet meer zonder kunnen. Het onderhoud is minimaal, maar het resultaat is heerlijk! Schoonmaken aan het einde van de dag kost me minder tijd én producten. De koffiekopjes komen nu keer op keer glanzend uit de vaatwasser en het voelt en oogt gewoon lekker schoon. Regelmatig check ik of het zout nog op peil is, maar dat is een klein werkje vergeleken met de uren die ik kwijt was aan schoonmaken.’

Een onverwacht voordeel? ‘De koffie is nóg beter. Ik durfde mezelf al best wel op mijn schouder te kloppen over de koffie die ik verkocht, maar deze is nu velen malen lekkerder geworden. Hij smaakt echt lekker zacht op de tong. Het koffiezetapparaat gaat ook nog eens veel langer mee, doordat hij niet verwoest wordt door kalkaanslag.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie

Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

Het KIWA-keurmerk: wat houdt dat eigenlijk in?

Meer informatie

De aanschaf van een waterontharder

Een waterontharder heeft veel voordelen. Maar er zijn meerdere soorten. Welke kies je?

Meer informatie

Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Nooit gedacht dat duurzaam leven zo eenvoudig kon zijn.

Meer informatie

RTL Z op bezoek bij Van Meerendonk Waterontharders

RTL Z was te gast bij Van Meerendonk Waterontharders. In deze video leggen Dennis en Sanne alles uit over de Delta waterontharders, in de showroom bij Van Meerendonk Waterontharders

Meer informatie

Droge huid? Waterontharder!

Een droge huid door hard water? Een waterontharder kan helpen met jouw huidproblemen. Lees hier meer.

Meer informatie