Barista Stijn: “Onze koffie is nu nóg lekkerder!”

Koffie is voor de echte fijnproevers natuurlijk haast een levensmiddel. Barista Stijn (27) weet er alles van: ‘Ik was nooit groot fan, totdat ik koffie direct gemaakt van echte bonen proefde. Dat was niks bij de koffiepads die mijn ouders altijd gebruikten. Ik werd direct verliefd op het idee: bonen persen, smaakjes toevoegen… Ik was om.’

Drie jaar geleden opende Stijn zijn eigen koffiezaakje in Amsterdam. ‘Door de jaren ben ik absoluut uitgegroeid tot een echte liefhebber. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in hoe ik het drankje lekkerder en mooier kon maken. Hoe ik smaken en soorten kon mixen om elke keer tot een ander resultaat te komen. Ik heb dus echt mijn passie omgezet in mijn werk. Nu ben ik al een paar jaar barista.’

In zijn zaak merkte Stijn al snel dat het beter en makkelijker kon. ‘Ik kende wel verhalen over de voordelen een waterontharder, mijn ouders hadden er net een in hun huis laten plaatsen, maar nu begon ik ze zelf ook te zien, toen ik elke dag aan het boenen was. Op mijn vaat zat vaak een witte aanslag en op de zwarte spatwand achter het aanrechtje bleven maar kalkstrepen zitten, hoe ik ook bleef poetsen. Toen ben ik dus rond gaan zoeken naar oplossingen. Mijn moeder vroeg me of ik niet ook een waterontkalker in mijn café kon laten plaatsen. Ik die middag nog langs de showroom geweest.’

‘Ik zou niet meer zonder kunnen.’

En Stijn is tevreden: ‘Ik zou niet meer zonder kunnen. Het onderhoud is minimaal, maar het resultaat is heerlijk! Schoonmaken aan het einde van de dag kost me minder tijd én producten. De koffiekopjes komen nu keer op keer glanzend uit de vaatwasser en het voelt en oogt gewoon lekker schoon. Regelmatig check ik of het zout nog op peil is, maar dat is een klein werkje vergeleken met de uren die ik kwijt was aan schoonmaken.’

Een onverwacht voordeel? ‘De koffie is nóg beter. Ik durfde mezelf al best wel op mijn schouder te kloppen over de koffie die ik verkocht, maar deze is nu velen malen lekkerder geworden. Hij smaakt echt lekker zacht op de tong. Het koffiezetapparaat gaat ook nog eens veel langer mee, doordat hij niet verwoest wordt door kalkaanslag.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie

Is hard water ongezond?

Zacht water heeft veel voordelen. Maar betekent dat dat hard water ongezond is? Lees er hier alles over!

Meer informatie

De kunst van koffie

Als jij écht van je koffie wilt kunnen genieten, is een waterontharder onontbeerlijk. Waarom? Je leest het in dit blog.

Meer informatie

‘De waterontharder verbeterde de gevoelige huid van mijn vrouw’

Sinds Rob en Reina anderhalf jaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk lieten installeren, is Reina’s huid flink opgeknapt. Lees meer!

Meer informatie

De beste waterontharder? Die van Van Meerendonk natuurlijk!

Waarom wij zeggen dat we de beste waterontharder hebben? Dat heeft te maken met het KIWA-keurmerk. Je leest er hier alles over.

Meer informatie

Waterontharder en huishoudapparatuur: een gouden combinatie

Wist je dat je met een waterontharder lagere energiekosten hebt? En dat je apparatuur langer meegaat? Lees er hier meer over.

Meer informatie

6 waterbesparende tips voor jou

Met deze waterbesparende tips kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Meer informatie