Barista Stijn: “Onze koffie is nu nóg lekkerder!”

Koffie is voor de echte fijnproevers natuurlijk haast een levensmiddel. Barista Stijn (27) weet er alles van: ‘Ik was nooit groot fan, totdat ik koffie direct gemaakt van echte bonen proefde. Dat was niks bij de koffiepads die mijn ouders altijd gebruikten. Ik werd direct verliefd op het idee: bonen persen, smaakjes toevoegen… Ik was om.’

Drie jaar geleden opende Stijn zijn eigen koffiezaakje in Amsterdam. ‘Door de jaren ben ik absoluut uitgegroeid tot een echte liefhebber. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in hoe ik het drankje lekkerder en mooier kon maken. Hoe ik smaken en soorten kon mixen om elke keer tot een ander resultaat te komen. Ik heb dus echt mijn passie omgezet in mijn werk. Nu ben ik al een paar jaar barista.’

In zijn zaak merkte Stijn al snel dat het beter en makkelijker kon. ‘Ik kende wel verhalen over de voordelen een waterontharder, mijn ouders hadden er net een in hun huis laten plaatsen, maar nu begon ik ze zelf ook te zien, toen ik elke dag aan het boenen was. Op mijn vaat zat vaak een witte aanslag en op de zwarte spatwand achter het aanrechtje bleven maar kalkstrepen zitten, hoe ik ook bleef poetsen. Toen ben ik dus rond gaan zoeken naar oplossingen. Mijn moeder vroeg me of ik niet ook een waterontkalker in mijn café kon laten plaatsen. Ik die middag nog langs de showroom geweest.’

‘Ik zou niet meer zonder kunnen.’

En Stijn is tevreden: ‘Ik zou niet meer zonder kunnen. Het onderhoud is minimaal, maar het resultaat is heerlijk! Schoonmaken aan het einde van de dag kost me minder tijd én producten. De koffiekopjes komen nu keer op keer glanzend uit de vaatwasser en het voelt en oogt gewoon lekker schoon. Regelmatig check ik of het zout nog op peil is, maar dat is een klein werkje vergeleken met de uren die ik kwijt was aan schoonmaken.’

Een onverwacht voordeel? ‘De koffie is nóg beter. Ik durfde mezelf al best wel op mijn schouder te kloppen over de koffie die ik verkocht, maar deze is nu velen malen lekkerder geworden. Hij smaakt echt lekker zacht op de tong. Het koffiezetapparaat gaat ook nog eens veel langer mee, doordat hij niet verwoest wordt door kalkaanslag.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een uitstekende investering voor je woning. Maar wat kost het eigenlijk precies?

Meer informatie

Het belang van water drinken

Water drinken is belangrijk voor ons lichaam. Maar waarom eigenlijk?

Meer informatie