Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Op vakantie gaan is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten. Maar er gaat wel wat voorbereiding mee gemoeid, al helemaal als je thuis een waterontharder hebt geïnstalleerd. In dit blog lees je alles waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je waterontharder goed blijft functioneren terwijl jij ligt te bakken op het strand. 

Vakantie

Controleer het zoutniveau

Je waterontharder verwijdert calcium en magnesium (oftewel kalk) uit je water. Het zout in de ontharder is hiervoor essentieel. Voordat je vertrekt, is het handig om het zoutniveau te controleren in de ontharder en, indien nodig, even bij te vullen. Zorg ervoor dat er voldoende zout in zit, zodat de ontharder na je vakantie direct weer zijn werk kan doen.

Schakel de bypass-klep niet in

De waterontharders van Van Meerendonk hebben een bypass-klep. Hiermee omzeil je de ontharder en kun je rechtstreeks hard water gebruiken. Bijvoorbeeld voor je vissenkom of zwembad. Tijdens je vakantie is het belangrijk om deze klep uitgeschakeld te laten. Kom je weer thuis, weet je zeker dat je water kalkvrij is.

Schakel hulp in

Ga je wat langer weg? Lekker, natuurlijk, maar in dat geval is het handig om een buurman of -vrouw, vriend of familielid op de hoogte te stellen en eventueel een sleutel te geven. Sowieso een slim idee, dan kan deze persoon de plantjes water geven en zo nu en dan de kranen even opendraaien. Daarmee voorkom je gelijk legionella. Laatstgenoemde ontstaat wanneer het water lange tijd stilstaat en de watertemperatuur boven de 25 graden komt. Als je een kraan een week niet gebruikt, loop je al risico. Water in je leidingen is beperkt houdbaar en door iemand het zo nu en dan een minuut door te laten stromen, voorkom je een hoop gedoe als je thuiskomt.

Als je een kraan een week niet gebruikt, loop je al risico

Een oogje in het zeil

Ook als je alle bovengenoemde voorzorgsmaatregelen hebt getroffen, is het verstandig om bij terugkomst je waterontharder nogmaals te checken. Controleer het zoutniveau en laat enige tijd water stromen door je kranen en daarmee ook het systeem voordat je het weer in gebruik neemt. Volg je deze stappen, dan kun je met een gerust hart op vakantie en kom je terug in een huis met heerlijk, zacht water. Dat is pas fijn thuiskomen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie

Is hard water ongezond?

Zacht water heeft veel voordelen. Maar betekent dat dat hard water ongezond is? Lees er hier alles over!

Meer informatie

De kunst van koffie

Als jij écht van je koffie wilt kunnen genieten, is een waterontharder onontbeerlijk. Waarom? Je leest het in dit blog.

Meer informatie

‘De waterontharder verbeterde de gevoelige huid van mijn vrouw’

Sinds Rob en Reina anderhalf jaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk lieten installeren, is Reina’s huid flink opgeknapt. Lees meer!

Meer informatie

De beste waterontharder? Die van Van Meerendonk natuurlijk!

Waarom wij zeggen dat we de beste waterontharder hebben? Dat heeft te maken met het KIWA-keurmerk. Je leest er hier alles over.

Meer informatie

Waterontharder en huishoudapparatuur: een gouden combinatie

Wist je dat je met een waterontharder lagere energiekosten hebt? En dat je apparatuur langer meegaat? Lees er hier meer over.

Meer informatie

6 waterbesparende tips voor jou

Met deze waterbesparende tips kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Meer informatie

Een waterontharder is van meerwaarde voor je bedrijf

Een waterontharder is van grote meerwaarde op je bedrijf. Het is een investering die zich snel terugverdient en kosten bespaart. Lees er hier meer over.

Meer informatie