‘Ik ervaar veel voordelen van mijn waterontharder’

Hij heeft het apparaat nog helemaal niet zo lang, maar Paul is ontzettend te spreken over zijn waterontharder van Van Meerendonk. Sinds een paar maanden heeft hij één in zijn huis staan. In dit blog vertelt hij over de voordelen die hij ervaart.

voordelen

‘Wij hebben een waterontharder genomen om het kalkgehalte in ons drinkwater naar beneden te brengen. Dat is voor onze apparatuur ook veel beter. Ik wilde toch wel mijn steentje in duurzaamheid bijdragen, alle kleine beetjes helpen tenslotte. Gelukkig zitten wij in een gebied waar het water niet extreem hard is. Mijn dochter zit op 10dH. Wij zitten op 7dH.’ dH staat voor Duitse Hardheid. Hiermee wordt, redelijk vanzelfsprekend, de hardheid van water gemeten. Hoe harder het water, des te meer calcium (of kalk) het bevat.

Paul legt uit: ‘Via mijn dochter zijn we bij Van Meerendonk terechtgekomen, die ons over de voordelen van het apparaat vertelde. Zij was in haar huis aan het verbouwen en heeft zwarte kranen, dus dan is kalk natuurlijk hartstikke ongewenst. Wim van Van Meerendonk kwam daar langs. Ik zat er al langer over te wikken en wegen en als je dan het praatje van Wim hoort, dan ben je snel om. Zijn uitleg, in combinatie met de voordelen die ik van mijn dochter heb gehoord, heeft me doen besluiten om er toch één te laten installeren.’

‘Mijn dochter verbruikt met haar gezin veel meer water, dus zij heeft een ontharder met twee harsflessen laten plaatsen. Wij verbruiken wat minder, dus kwamen op één uit,’ zo vertelt Paul. ‘Als ik een nadeel zou moeten noemen aan de waterontharder, dan is het dat hij na een kuub gaat regenereren, zoals dat heet. Dan heb je een halfuurtje water met kalk en dit kan op elk moment van de dag gebeuren. Helemaal niet erg, maar achteraf had ik misschien toch liever twee harsflessen laten installeren. Dan heb je dus altijd gegarandeerd kalkvrij water. Achteraf had me dat misschien nóg fijner geleken, maar waar we hem nu hebben staan was daar geen ruimte voor geweest.’

‘De voordelen wegen zeker op tegen de investering’

‘Ik ervaar veel voordelen van mijn waterontharder in en om huis. Zo verbruiken we bijvoorbeeld minder zeep. Bij het wassen van de auto merk ik dat er geen resten achterblijven en geen kalk zichtbaar blijft op de auto. Zeker bij een donkere auto heb je dat al snel. Af en toe gebruik ik het water ook om mijn zonnepanelen schoon te maken. Ik doe dat gewoon met een borstel en door de waterontharder gaat dat nu probleemloos. Dat ik er geen bedrijf voor hoef in te huren, scheelt me toch zeker €30-40 per keer. Daarom zou ik zeggen dat je de investering er zeker wel uithaalt. Zeker in de zomer, wanneer we weer last krijgen van Saharazand, vind ik het de moeite waard.’

Al met al is Paul goed te spreken over het hele proces. ‘De communicatie met Van Meerendonk verliep en beviel heel goed. Alle vragen die we hadden werden duidelijk en goed door de monteur beantwoord. Ik ben zeer te spreken over het contact. Als je belt of mailt, wordt er vrij snel contact met je opgenomen, of heb je binnen mum van tijd een reactie. Zeker bij dit soort apparaten vind ik dat heel belangrijk. Dat als er wat mis is, dat je gewoon snel en goed contact hebt. Dat heb ik bij Van Meerendonk zeker ervaren.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

’Zacht water verminderde mijn droge huid’

’Zacht water verminderde mijn droge huid’ – Emmy had altijd last van een droge, jeukende huid. Lees hier hoe een waterontharder haar hielp!

Meer informatie

‘Het scheelt enorm met schoonmaken’

Sinds Albert Buitenhuis een halfjaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk liet installeren, is schoonmaken een stuk makkelijker geworden. Lees meer!

Meer informatie

Kalk: dit doet het met je lichaam

Kalk in je drinkwater zorgt voor aanslag op sanitair. Maar wat doet het eigenlijk met je lichaam? Lees het hier!

Meer informatie

‘Ik beveel de waterontharder regelmatig aan’

Edwin en zijn vrouw zochten een niet-elektrische waterontharder voor hun woning. Deze vonden ze bij Van Meerendonk. Lees hier hun verhaal!

Meer informatie

Alles over het verschil in drinkwater in Nederland

Er zit veel verschil in de hardheid van ons water in Nederland. Hoe kan dit? Lees er hier alles over!

Meer informatie

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie