‘Ik ervaar veel voordelen van mijn waterontharder’

Hij heeft het apparaat nog helemaal niet zo lang, maar Paul is ontzettend te spreken over zijn waterontharder van Van Meerendonk. Sinds een paar maanden heeft hij één in zijn huis staan. In dit blog vertelt hij over de voordelen die hij ervaart.

voordelen

‘Wij hebben een waterontharder genomen om het kalkgehalte in ons drinkwater naar beneden te brengen. Dat is voor onze apparatuur ook veel beter. Ik wilde toch wel mijn steentje in duurzaamheid bijdragen, alle kleine beetjes helpen tenslotte. Gelukkig zitten wij in een gebied waar het water niet extreem hard is. Mijn dochter zit op 10dH. Wij zitten op 7dH.’ dH staat voor Duitse Hardheid. Hiermee wordt, redelijk vanzelfsprekend, de hardheid van water gemeten. Hoe harder het water, des te meer calcium (of kalk) het bevat.

Paul legt uit: ‘Via mijn dochter zijn we bij Van Meerendonk terechtgekomen, die ons over de voordelen van het apparaat vertelde. Zij was in haar huis aan het verbouwen en heeft zwarte kranen, dus dan is kalk natuurlijk hartstikke ongewenst. Wim van Van Meerendonk kwam daar langs. Ik zat er al langer over te wikken en wegen en als je dan het praatje van Wim hoort, dan ben je snel om. Zijn uitleg, in combinatie met de voordelen die ik van mijn dochter heb gehoord, heeft me doen besluiten om er toch één te laten installeren.’

‘Mijn dochter verbruikt met haar gezin veel meer water, dus zij heeft een ontharder met twee harsflessen laten plaatsen. Wij verbruiken wat minder, dus kwamen op één uit,’ zo vertelt Paul. ‘Als ik een nadeel zou moeten noemen aan de waterontharder, dan is het dat hij na een kuub gaat regenereren, zoals dat heet. Dan heb je een halfuurtje water met kalk en dit kan op elk moment van de dag gebeuren. Helemaal niet erg, maar achteraf had ik misschien toch liever twee harsflessen laten installeren. Dan heb je dus altijd gegarandeerd kalkvrij water. Achteraf had me dat misschien nóg fijner geleken, maar waar we hem nu hebben staan was daar geen ruimte voor geweest.’

‘De voordelen wegen zeker op tegen de investering’

‘Ik ervaar veel voordelen van mijn waterontharder in en om huis. Zo verbruiken we bijvoorbeeld minder zeep. Bij het wassen van de auto merk ik dat er geen resten achterblijven en geen kalk zichtbaar blijft op de auto. Zeker bij een donkere auto heb je dat al snel. Af en toe gebruik ik het water ook om mijn zonnepanelen schoon te maken. Ik doe dat gewoon met een borstel en door de waterontharder gaat dat nu probleemloos. Dat ik er geen bedrijf voor hoef in te huren, scheelt me toch zeker €30-40 per keer. Daarom zou ik zeggen dat je de investering er zeker wel uithaalt. Zeker in de zomer, wanneer we weer last krijgen van Saharazand, vind ik het de moeite waard.’

Al met al is Paul goed te spreken over het hele proces. ‘De communicatie met Van Meerendonk verliep en beviel heel goed. Alle vragen die we hadden werden duidelijk en goed door de monteur beantwoord. Ik ben zeer te spreken over het contact. Als je belt of mailt, wordt er vrij snel contact met je opgenomen, of heb je binnen mum van tijd een reactie. Zeker bij dit soort apparaten vind ik dat heel belangrijk. Dat als er wat mis is, dat je gewoon snel en goed contact hebt. Dat heb ik bij Van Meerendonk zeker ervaren.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie