‘Ik ervaar veel voordelen van mijn waterontharder’

Hij heeft het apparaat nog helemaal niet zo lang, maar Paul is ontzettend te spreken over zijn waterontharder van Van Meerendonk. Sinds een paar maanden heeft hij één in zijn huis staan. In dit blog vertelt hij over de voordelen die hij ervaart.

voordelen

‘Wij hebben een waterontharder genomen om het kalkgehalte in ons drinkwater naar beneden te brengen. Dat is voor onze apparatuur ook veel beter. Ik wilde toch wel mijn steentje in duurzaamheid bijdragen, alle kleine beetjes helpen tenslotte. Gelukkig zitten wij in een gebied waar het water niet extreem hard is. Mijn dochter zit op 10dH. Wij zitten op 7dH.’ dH staat voor Duitse Hardheid. Hiermee wordt, redelijk vanzelfsprekend, de hardheid van water gemeten. Hoe harder het water, des te meer calcium (of kalk) het bevat.

Paul legt uit: ‘Via mijn dochter zijn we bij Van Meerendonk terechtgekomen, die ons over de voordelen van het apparaat vertelde. Zij was in haar huis aan het verbouwen en heeft zwarte kranen, dus dan is kalk natuurlijk hartstikke ongewenst. Wim van Van Meerendonk kwam daar langs. Ik zat er al langer over te wikken en wegen en als je dan het praatje van Wim hoort, dan ben je snel om. Zijn uitleg, in combinatie met de voordelen die ik van mijn dochter heb gehoord, heeft me doen besluiten om er toch één te laten installeren.’

‘Mijn dochter verbruikt met haar gezin veel meer water, dus zij heeft een ontharder met twee harsflessen laten plaatsen. Wij verbruiken wat minder, dus kwamen op één uit,’ zo vertelt Paul. ‘Als ik een nadeel zou moeten noemen aan de waterontharder, dan is het dat hij na een kuub gaat regenereren, zoals dat heet. Dan heb je een halfuurtje water met kalk en dit kan op elk moment van de dag gebeuren. Helemaal niet erg, maar achteraf had ik misschien toch liever twee harsflessen laten installeren. Dan heb je dus altijd gegarandeerd kalkvrij water. Achteraf had me dat misschien nóg fijner geleken, maar waar we hem nu hebben staan was daar geen ruimte voor geweest.’

‘De voordelen wegen zeker op tegen de investering’

‘Ik ervaar veel voordelen van mijn waterontharder in en om huis. Zo verbruiken we bijvoorbeeld minder zeep. Bij het wassen van de auto merk ik dat er geen resten achterblijven en geen kalk zichtbaar blijft op de auto. Zeker bij een donkere auto heb je dat al snel. Af en toe gebruik ik het water ook om mijn zonnepanelen schoon te maken. Ik doe dat gewoon met een borstel en door de waterontharder gaat dat nu probleemloos. Dat ik er geen bedrijf voor hoef in te huren, scheelt me toch zeker €30-40 per keer. Daarom zou ik zeggen dat je de investering er zeker wel uithaalt. Zeker in de zomer, wanneer we weer last krijgen van Saharazand, vind ik het de moeite waard.’

Al met al is Paul goed te spreken over het hele proces. ‘De communicatie met Van Meerendonk verliep en beviel heel goed. Alle vragen die we hadden werden duidelijk en goed door de monteur beantwoord. Ik ben zeer te spreken over het contact. Als je belt of mailt, wordt er vrij snel contact met je opgenomen, of heb je binnen mum van tijd een reactie. Zeker bij dit soort apparaten vind ik dat heel belangrijk. Dat als er wat mis is, dat je gewoon snel en goed contact hebt. Dat heb ik bij Van Meerendonk zeker ervaren.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een uitstekende investering voor je woning. Maar wat kost het eigenlijk precies?

Meer informatie

Het belang van water drinken

Water drinken is belangrijk voor ons lichaam. Maar waarom eigenlijk?

Meer informatie

‘Ik kan iedereen een waterontharder aanbevelen’

Sinds hij een waterontharder heeft, heeft de dochter van Frank minder last van eczeem. Maar het nieuwe apparaat biedt nog meer voordelen. Lees het hier.

Meer informatie

‘We hebben de vooruitgang zeker gemerkt!’

Ivan en zijn partner hadden beiden te kampen met huid- en haarproblemen. Sinds een paar maanden, zeker nog geen halfjaar, heeft hij zijn waterontharder in huis. Van de vooruitgang kan hij ontzettend genieten.

Meer informatie

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie