Zo onderhoud je je waterontharder

Een waterontharder is een investering in je woning. Lekkerder drinkwater, een zachtere huid… Je wilt natuurlijk graag dat deze goed blijft werken. Met regelmatig onderhoud zorg je ervoor dat deze optimaal blijft functioneren. Hoe je dat doet, lees je in dit blog!

Onderhoud

Check het zoutniveau

Je waterontharder verbruikt onthardingszout. Dit zout in je waterontharder is verantwoordelijk voor het regeneratieproces dat de hars reinigt. Eens in de paar weken is het belangrijk om het zoutniveau te checken en, indien nodig, bij te vullen. Dit hoeft niet overmatig, maar zorg gewoon dat ‘ie vol genoeg blijft zitten om goed te kunnen blijven werken.

Plan een onderhoudsbeurt

Het is goed om zeker tweejaarlijks je waterontharder te laten controleren. Bij zo’n controlebeurt wordt het apparaat nagekeken van A tot Z. Eventueel kunnen onderdelen dan vervangen worden. Misschien is het nodig om de boel te reinigen. Een regelmatige onderhoudsbeurt heeft verschillende voordelen:

Tips voor thuis

Tussen controles door kun je je waterontharder zelf ook in de gaten houden. Wil je bijvoorbeeld de waterhardheid checken? Je wil natuurlijk graag weten of je waterontharder zijn werk nog goed doet. Dit doe je door water in een potje te doen, een druppel wasmiddel toe te voegen, de pot te sluiten en te schudden. Begint het water snel en goed te schuimen? Dan is je water zacht. Als het water weinig en langzaam schuimt, dan heb je hard water en is er dus waarschijnlijk iets aan de hand met je waterontharder. Verder is het het beste om altijd het aanbevolen zout te gebruiken. Het gebruik van het juiste zout minimaliseert de kans op vuilopbouw en verontreiniging.

‘Het scheelt echt handenvol werk’

Durf te vragen

Heb je vragen over de werking van je waterontharder, wil je hem graag een keer laten controleren of, stapje terug, wil je überhaupt graag een waterontharder laten installeren? Neem gerust contact op! We staan je graag bij in al je hulpvragen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een uitstekende investering voor je woning. Maar wat kost het eigenlijk precies?

Meer informatie

Het belang van water drinken

Water drinken is belangrijk voor ons lichaam. Maar waarom eigenlijk?

Meer informatie

‘Ik kan iedereen een waterontharder aanbevelen’

Sinds hij een waterontharder heeft, heeft de dochter van Frank minder last van eczeem. Maar het nieuwe apparaat biedt nog meer voordelen. Lees het hier.

Meer informatie

‘We hebben de vooruitgang zeker gemerkt!’

Ivan en zijn partner hadden beiden te kampen met huid- en haarproblemen. Sinds een paar maanden, zeker nog geen halfjaar, heeft hij zijn waterontharder in huis. Van de vooruitgang kan hij ontzettend genieten.

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie