Onderhoud waterontharder: het nut en de voordelen

Goed, je hebt een waterontharder aangeschaft en je leven een stuk comfortabeler gemaakt. Hoef je er nu helemaal niet meer naar om te kijken? Toch wel! Het apparaat heeft namelijk om de zoveel tijd onderhoud nodig.

Dat zeggen niet alleen wijzelf. Ook waterbedrijven van de provincies Groningen (Waterbedrijf Groningen), Drenthe (Waterleidingmaatschappij Drenthe) en Friesland (Vitens) zijn het met ons eens dat elke waterontharder die werkt middels ionenwisseling goed onderhoud en beheer nodig heeft. Laat je dit achterwege, dan kan dit de drinkwaterkwaliteit nadelig beïnvloeden.

Controleren en testen

Hoe ziet het onderhoud er bij ons uit? Voordat we beginnen, testen we het water eerst op de hardheid. Zo weten we of het toestel goed werkt voordat we aan het onderhoud gaan beginnen. Hierna kijken we of de inkomende hardheid goed ingesteld staat op het toestel. Dit moet natuurlijk in verhouding staan tot de hardheid die zojuist is gemeten. We kijken ook meteen of de resthardheid goed staat ingesteld. Vervolgens beginnen we met de voorfilterreiniging. Het voorfilter houdt alle vuil tegen die met het water meekomt, zoals gruis of zand.

In de grote klok (de waterteller) zitten tandwielen waarvan wij controleren of ze goed lopen. Dat doen we door water af te tappen en te inspecteren hoe ze lopen. Indien nodig reinigen wij de tandwielen meteen.

Reinigen waterontharder

Om de conditie van de hars weer op peil te brengen, reinigen we dit met een speciale harscleaner. Deze harscleaner zorgt ervoor dat de hars weer zijn volledige capaciteit krijgt om weer 100% goed te kunnen ontharden. Daarnaast controleren en/of reinigen we nóg 15 punten!

Upgrade!

Het mooie van het onderhoud van waterontharders is ook dat onderdelen waarvan in de loop der tijd verbeterde versies zijn verschenen, meteen kunnen worden vervangen. Op die manier krijgt het toestel altijd een mooie upgrade.

Daarnaast kunnen klanten voordelig onthardingszout meebestellen. Dat nemen wij dan mee voor de klant. Klanten hoeven nooit zelf om het onderhoud te denken: wij bellen ze voor een afspraak wanneer het toestel eraan toe is. Zo ontzorgen wij onze klanten!

Reviews

Zeer goed aan te bevelen product. Keurige afwerking, kundige monteur en we zijn zeer tevreden.

- Michiel Helder

‘Wij zijn erg tevreden met onze aangeschafte waterontharder.
Echt een aanrader. Montage, vriendelijkheid, communicatie.. niets op aan te merken. Ga zo door!!’

- Frank

‘Zeer tevreden’

- Pieter