Onderhoud waterontharder – het nut en de voordelen


Goed, je hebt een waterontharder aangeschaft en je leven een stuk comfortabeler gemaakt. Hoef je er nu helemaal niet meer om te (laten) kijken? Toch wel! Het apparaat heeft namelijk om de zoveel tijd onderhoud nodig.

Dat zeggen niet alleen wijzelf. Ook bijvoorbeeld de waterbedrijven van de provincies Groningen (Waterbedrijf Groningen), Drenthe (Waterleidingmaatschappij Drenthe) en Friesland (Vitens) zijn het met ons eens dat elke waterontharder die werkt middels ionenwisseling goed onderhoud en beheer nodig heeft. Laat je dit achterwege, dan kan dit het drinkwaterkwaliteit nadelig beïnvloeden.

Controleren en testen

Hoe ziet het onderhoud er bij ons uit? Voordat we beginnen, testen we het water eerst op de hardheid. Zo weten we of het toestel goed werkt voordat we aan het onderhoud gaan beginnen. Hierna kijken we of de inkomende hardheid goed ingesteld staat op het toestel. Dit moet natuurlijk in verhouding staan tot de hardheid die zojuist is gemeten. Dan kijken wij ook meteen of de resthardheid goed ingesteld staat. Vervolgens beginnen we met de voorfilterreiniging. Het voorfilter houdt alle vuil tegen die met het water meekomt, zoals gruis of zand.

In de grote klok (waterteller) zitten tandwielen waarvan wij controleren of ze goed lopen. Dat doen we door water af te tappen en dan te kijken hoe ze lopen. Indien nodig reinigen wij deze meteen.

Reinigen waterontharder

Om de conditie van het hars weer op peil te brengen, reinigen we deze met een speciale harscleaner. Deze harscleaner zorgt ervoor dat de hars weer zijn volledige capaciteit krijgt om weer 100% goed te kunnen ontharden. Uiteraard zijn er nog wel 15 punten die gecontroleerd en/of gereinigd worden.

Upgrade!

Het mooie bij het onderhoud van waterontharders is ook dat onderdelen waarvan in de loop der tijd verbeterde versies zijn verschenen, meteen kunnen worden vervangen. Op die manier krijgt het toestel altijd een mooie upgrade!

Daarnaast kunnen klanten voordelig zout meebestellen. Dat nemen wij dan mee voor de klant. Klanten hoeven nooit zelf om het onderhoud te denken: wij bellen ze voor een afspraak wanneer het toestel eraan toe is. Zo ontzorgen wij onze klanten!

waterontharder

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in onze waterontharders? Vraag dan een gratis offerte aan. Of kom langs in een van onze showrooms voor meer informatie en advies.