Een waterontharder filter? Een goede keus!

Het kraanwater in Nederland is van een dusdanig goede kwaliteit dat we het gewoon kunnen drinken. We hoeven niet bang te zijn dat er bacteriën of andere ziekteverwekkers in zitten. Dat komt onder andere door calcium, dat het drinkwater zuivert en in goede conditie houdt. Dat proef je echter wel. Een waterontharder filter kan ervoor zorgen dat je de zuivere smaak van water ervaart. Dat lijkt misschien een dure oplossing, maar die investering betaalt zich uiteindelijk wel terug.

Hard leidingwater

Op sommige plekken in Nederland is het leidingwater erg hard. Er zit veel kalk in. Voor de reden daarvan moeten we terug in de tijd. Lang geleden lag een groot gedeelte van ons land onder water. Het gevolg daarvan is dat er tegenwoordig nog veel schaaldieren in onze bodem zijn terug te vinden. En die geven kalk af aan ons drinkwater.

waterontharder filter

Flessenwater versus waterontharder filter

Omdat velen de smaak van hard water niet lekker vinden, kopen we massaal flessenwater. Dat water is immers zacht, omdat er geen kalk in zit. Een flesje water van het huismerk van onze goedkoopste supermarkten kost gemiddeld 30 cent. Slechts een klein bedrag voor lekker water zonder de bijsmaak van kalk. Het is inderdaad niet duur, maar wanneer je berekent hoeveel geld je op jaarbasis betaalt aan flessenwater, blijkt dat toch al gauw flink in de papieren te lopen. En dat geld kun je gewoon in je zak houden wanneer je een waterontharder aanschaft. Die investering heb je er binnen een paar jaar uit.

Voordelen

Behalve het feit dat het voor lekkerder water zorgt, biedt het een waterontharder nog meer voordelen:

  • geen kalkaanslag in je woning
  • schoonmaken gaat daardoor gemakkelijker en sneller
  • hierdoor bespaar je op schoonmaakmiddelen
  • geen kalkaanslag in je leidingen, en dus ook niet in je apparaten
  • je apparaten gaan daardoor langer mee
  • minder last van huidirritatie

Ionenwisseling

Maar hoe werkt zo’n waterontharder filter nu eigenlijk? Het proces dat je water onthardt, wordt ‘ionenwisseling’ genoemd. In de waterontharder zitten kleine harsbolletjes. Zodra het harde water de waterontharder binnenkomt, blijft het kalk aan de harsbolletjes kleven. Hierdoor wordt het water onthard en kan het zachte water de ontharder verlaten. Met een mengsel van water en zout, dat de ontharder automatisch aanmaakt, worden de calciumionen van de harsbolletjes gespoeld op het moment dat deze helemaal verzadigd zijn.

KIWA-keurmerk

Wanneer je in je favoriete zoekmachine de zoekterm ‘waterontharder filter’ invoert, zul je vele hits krijgen. En dan is het lastig kiezen. Want wat is nu een goed apparaat? Misschien kunnen we je beslissing eenvoudiger maken wanneer we je vertellen dat onze Hydro@Home Waterontharder van een dusdanige kwaliteit is dat het als eerste in Nederland het KIWA-keurmerk heeft mogen ontvangen.

Veilig drinkwater

Dit keurmerk is in 2011 in het leven geroepen om de veiligheid van ons drinkwater te garanderen. Voor jou als consument is het fijn om te weten dat je een apparaat aanschaft dat jou voorziet van schoon en veilig (drink)water. Het geeft je de garantie dat het apparaat is goedgekeurd en dat alle onderdelen en grondstoffen die in de ontharder gebruikt worden geschikt zijn om in contact te komen met (drink)water. Een KIWA-gecertificeerd product is een veilig product!

Gespecialiseerd team

Wil je meer informatie over een waterontharder filter en wil je weten welke geschikt is voor jouw huishouden of bedrijf? Kom dan eens bij ons langs in onze showroom, of kies ervoor om iemand van ons gespecialiseerde team bij jou thuis langs te laten komen. Vrijwel elke woning is geschikt, want het apparaat kan door ons meestal eenvoudig in de kruipruimte of in de meterkast worden geplaatst. Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan.