Waterontkalker

Een waterontkalker is nou zo’n apparaat dat jouw leven een stuk aangenamer kan maken. Het apparaat haalt namelijk kalk uit je leidingwater, en doet daarmee veel goeds voor jouw huis.

waterontkalker

Kalkaanslag

Waarom zou je een waterontkalker aanschaffen? Daar zijn allerlei goede redenen voor. Laten we eens beginnen bij je badkamer of douche. Waarschijnlijk zijn de muren daarvan bedekt met tegels. Heb je je al eens afgevraagd hoeveel tijd en moeite je in alle afgelopen jaren al hebt gestoken in het verwijderen van kalk op die tegels? En dan de binnenkant van de theeglazen die je gebruikt: ook daar komt kalk op. Dat wil je niet; zeker niet als je bezoek krijgt. En dan je waterkoker: ook daar zie je de aanslag. Dat is niet alleen schadelijk voor je apparatuur, maar komt ook nog eens in je thee terecht.

Leidingwater

Maar hoe komt die kalk dan in je leidingwater? Een korte uitleg: Nederland ligt aan zee, en lang geleden bevonden grote delen van ons land zich ook in zee. Dat leidde ertoe dat er veel kalk in de bodemlagen zit. En omdat ons leidingwater voor het grootste deel uit die bodemlagen gehaald wordt, zit daar ook veel kalk in. Dat is op zich niet slecht, want het is niet schadelijk voor de gezondheid. Maar het kalk, oftewel calcium met magnesium, blijft achter op oppervlakken waarmee het water in aanraking komt. Vooral warm water zorgt voor kalkaanslag, omdat warm water sneller verdampt dan koud water.

Waterontkalker

Water waar veel kalk in zit, wordt ‘hard’ water genoemd, terwijl ontkalkt water, dus water zonder kalk, ‘zacht’ is. Om ervoor te zorgen dat je in huis zacht water gebruikt, heb je een waterontkalker nodig. Dit heet ook wel een ‘waterontharder’. Het apparaat wordt aangesloten op je leiding, direct achter de watermeter. De ontkalker filtert calcium en magnesium uit het water, waardoor er zacht water uit de kraan komt. En dat verschil ga je merken!

Voordelen van zacht water

Niet alleen smaakt zacht water beter, maar het voelt ook beter aan. Dat merk je bijvoorbeeld wanneer je je handen wast of wanneer je onder de douche staat. Zacht water voelt een beetje aan alsof je al zeep gebruikt, terwijl dat (nog) niet zo is. Dat komt doordat hard water de huid uitdroogt. Je hebt met zacht water dus minder zeep of shampoo nodig. Maar ook voor de apparaten in je huis die water gebruiken is zacht water gunstig. Denk bijvoorbeeld aan:

  • je waterkoker
  • je koffiezetapparaat
  • je wasmachine
  • je vaatwasser

Met een waterontkalker hoef je niet meer voortdurend kalk te verwijderen met allerlei chemische middelen die niet goed zijn voor het milieu. Zo spaar je dus jaarlijks veel geld uit.

Kiwa-keurmerk

Voor een goede waterontkalker kun je bij ons terecht. Wij verkopen en installeren Hydro@Home ontkalkers. Dat zijn ook nog eens de eerste waterontharders in Nederland die het Kiwa-keurmerk hebben. Dat betekent dat de modellen voldoen aan normen en richtlijnen rond kwaliteit en veiligheid. We bieden verschillende modellen voor particulieren én bedrijven, zodat er altijd een model bij zit dat past bij jouw wensen.

Showrooms

Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je meer weten? Ga dan eens naar onze website. Daarop vind je niet alleen meer informatie over ons en onze producten, maar ook reviews van klanten die door ons hun waterontkalker hebben laten plaatsen. Ook zij zijn enthousiast over de vele voordelen van zacht water. Of kom eens langs bij onze showroom. We hebben er twee, namelijk in Stadskanaal en in Zwaag. We vertellen je daar graag over de voordelen van een waterontharder. Je kunt het verschil met hard water zelf ook proeven en voelen!