Waterontharder op leiding

Een waterontharder op leiding laten installeren kan een slim idee zijn voor je huis. Denk alleen al aan de tijd die je bespaart met het schoonmaken!

waterontharder-op-leiding

Water filteren

Waterontharders worden steeds populairder; ook in ons land. Geen wonder, want steeds meer particulieren én bedrijven ontdekken de vele voordelen van zo’n apparaat. Maar wat is nou een waterontharder filter? Dat is een apparaat dat in je huis op de waterleiding wordt geplaatst, direct achter de watermeter. Het apparaat filtert het binnenkomende leidingswater, waarbij calcium en magnesium worden verwijderd uit het water. Deze stoffen zorgen namelijk voor kalkaanslag op datgene wat je met het water doet. En dat is veel. Ga maar na: je gebruikt water om te douchen, om je kleren mee te wassen, om mee af te wassen en om te drinken. Dat laatste doe je niet alleen met water uit de kraan, maar mogelijk gebruik je ook een waterkoker of een koffiezetapparaat. Wanneer je warm water gebruikt, blijft er meer kalkaanslag achter.  

Waterontharder op leiding

Water dat veel kalk bevat, wordt ‘hard’ water genoemd, terwijl ‘zacht’ water vrij is van kalk. Met een waterontharder op leiding zorg je ervoor dat je zacht water gebruikt in je huis. En dat levert allerlei voordelen op. Zo hoef je geen antikalkmiddelen meer te gebruiken die schadelijk zijn voor het milieu. Je hoeft voor je was nauwelijks nog wasverzachter te gebruiken. Je waterkoker en koffiezetapparaat hebben geen kalkaanslag meer, zodat je tijd en moeite bespaart om ze schoon en mooi te houden. Bovendien verleng je met een waterontharder op leiding de levensduur van je apparaten. En denk eens aan de tijd die je overhoudt als je de tegels van je badkamer of douche niet meer hoeft te ontdoen van kalkaanslag! Gemak dient de mens; ook hier. 

Beter voor je huid

Heb je last van huidirritatie? Ook dan is de aanschaf van een waterontharder een goed idee. Het gebruik van water met veel kalk zorgt ervoor dat de pH-waarde van je huid verhoogd wordt. Hierdoor droogt je huid uit. Daar komt bij dat zeep en shampoo minder goed oplossen in hard water. Je hebt er dus meer van nodig, terwijl er ook meer op je huid achterblijft, met irritatie als gevolg. Met een waterontharder op leiding heb je dit probleem niet, want het zachte water voelt heerlijk aan op je huid; alsof je zeep hebt gebruikt. De waterontharder zorgt er dus voor dat je minder zeep en shampoo hoeft te gebruiken voor hetzelfde resultaat! 

Kwaliteit en veiligheid

Bij Van Meerendonk Waterontharders werken we met de apparaten van Hydro@Home. Dat is een bewuste keuze, want we vinden de ontharders van dit merk de beste die er op de markt zijn. Bovendien beschikken deze ontharders over het Kiwa-keurmerk. Je bent dus verzekerd van kwaliteit en veiligheid wanneer je de waterontharder op leidinglaat installeren. Wij zijn de eerste dealer van deze waterontharders in Nederland.

Verschillende modellen

Toegegeven: het laten plaatsen van een waterontharder is een investering. Maar je krijgt er ook veel voor terug, zodat de investering gemakkelijk terugverdiend wordt. Wanneer het apparaat eenmaal geïnstalleerd is, moet het regelmatig onderhouden worden. Daarvoor maken we een afspraak met je. Wij zorgen er dan voor dat je jarenlang kunt genieten van een goed werkend apparaat. Daarbij hebben we verschillende modellen waterontharders, zodat er altijd wel een model is dat het beste past bij jouw woonsituatie. 

Showrooms

Wil je meer informatie over een waterontharder op leiding? Kijk dan op onze website. Je kunt ook langskomen in een van onze showrooms in Stadskanaal en Zwaag. Daar kun je niet alleen het water proeven, maar je kunt er zelfs douchen, zodat je het verschil met hard water ervaart!