De feiten en fabels over waterontharders!

Waterontharders worden steeds populairder, maar er bestaan nog veel feiten en fabels. Zowel particulieren als bedrijven ervaren het nut van deze apparaten. Het is vaak even een investering, maar het brengt vervolgens veel voordelen met zich mee. Toch bestaan er nog bij veel mensen onduidelijkheden over het ontkalken van water. Maar welke informatie over de waterontharders is waar en wat is niet waar? Van Meerendonk stelt je graag op de hoogte van de feiten en fabels omtrent waterontharders.

feiten-en-fabels

Feit: waterontharders zijn goed voor het milieu

Waterontharders zijn van zichzelf al duurzaam. Omdat kalkaanslag wordt verminderd, heb je automatisch minder schoonmaakproducten nodig. En minder schoonmaakmiddelen betekent minder chemicaliën in de riolen. Daarnaast gaan schone apparaten langer mee, waardoor je je machines en apparaten minder snel hoeft te vervangen. Zo bespaar je op afval. Bovendien werken waterontharders van Van Meerendonk zonder elektriciteit, waardoor er geen extra belasting op het milieu wordt gedaan. 

Fabel: onthard water smaakt zout

Deze verwarring ontstaat vaak omdat er bij het regenereren (‘reinigen’) van de waterontharder onthardingszout gebruikt wordt. Bij onthard water neemt het natriumgehalte toe. Toch zorgt dit niet voor een zoute smaak. Als dit wél het geval is, is er iets aan de hand met het apparaat. Bij Van Meerendonk laten wij dan een deskundige bij jou komen om het probleem op te lossen. 

Feit: het water smaakt anders

Een waterontharder haalt de stoffen calcium en magnesium uit het water. Zo krijg je ontkalkt, zacht water en dit heeft invloed op de smaak. Veel mensen vinden dat bepaalde dranken daardoor beter smaken. Dit zijn met name de dranken waar je kraanwater voor gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan koffie of thee, maar ook wanneer je limonade aanmaakt met kraanwater. Wil je eens zacht water proeven? Kom langs in onze showroom om het te ervaren!  

Er bestaan veel onduidelijkheden over het ontkalken van water

Fabel: wanneer je zout op is, gaat dat ten koste van je waterontharder

Omdat er een beperkte hoeveelheid zout in je waterontharder zit, is het logisch dat het een keer opraakt. Dit betekent echter niet dat je waterontharder gelijk stopt met werken. Meestal kan het systeem nog een paar m3 onthard water leveren. Verder heeft het ook geen enkele invloed op je waterontharder wanneer het zout op is. Het enige wat er gebeurt, is dat de kwaliteit van je water weer afneemt. Daarom is het wenselijk om zo snel mogelijk weer aan te vullen.

Feit: zacht water is goed voor je huid

Douchen met hard water kan de gevoelige huid irriteren. Mensen die veel last hebben van een droge huid of bijvoorbeeld huidproblemen zoals eczeem, kunnen baat hebben bij zachter water. Zacht water is vaak niet de enige oplossing tegen een huidprobleem, maar kan wel bijdragen aan meer comfort en voorkomen dat de huid door een douchebeurt verder uitdroogt.

Fabel: er is één soort waterontharder

Elk huishouden of bedrijf heeft een eigen reden en doel voor het aanschaffen van de waterontharder. Daarom kan er niet maar één type waterontharder bestaan. Bij Van Meerendonk hebben wij verschillende soorten waterontharders die toegespitst zijn op bepaalde woon/werksituaties. Wat onze waterontharders wel allemaal gemeen hebben, is dat ze werken op ionenuitwisseling en hars. Magnesium en calcium worden hierdoor uit het water gefilterd zodat het hele huis of pand voorzien wordt van zacht water.

Meer weten?

Ben je na het lezen van deze feiten en fabels nieuwsgierig geworden naar waterontharders? Neem gerust contact met ons op voor vragen. We begrijpen dat een waterontharder een flinke investering kan zijn. Dan mag je ook uitstekende kwaliteit verwachten. Daarom staat een goede service altijd bij ons voorop. We vertellen je graag meer in een persoonlijk gesprek. Als je eerst nog meer informatie wilt of professioneel advies nodig hebt, staan we graag voor je klaar.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie

Is hard water ongezond?

Zacht water heeft veel voordelen. Maar betekent dat dat hard water ongezond is? Lees er hier alles over!

Meer informatie

De kunst van koffie

Als jij écht van je koffie wilt kunnen genieten, is een waterontharder onontbeerlijk. Waarom? Je leest het in dit blog.

Meer informatie

‘De waterontharder verbeterde de gevoelige huid van mijn vrouw’

Sinds Rob en Reina anderhalf jaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk lieten installeren, is Reina’s huid flink opgeknapt. Lees meer!

Meer informatie

De beste waterontharder? Die van Van Meerendonk natuurlijk!

Waarom wij zeggen dat we de beste waterontharder hebben? Dat heeft te maken met het KIWA-keurmerk. Je leest er hier alles over.

Meer informatie

Waterontharder en huishoudapparatuur: een gouden combinatie

Wist je dat je met een waterontharder lagere energiekosten hebt? En dat je apparatuur langer meegaat? Lees er hier meer over.

Meer informatie

6 waterbesparende tips voor jou

Met deze waterbesparende tips kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Meer informatie