Welke soorten waterontharders zijn er? Je leest het hier!

Denk je erover om een waterontharder aan te schaffen? Bijvoorbeeld omdat je hebt gehoord over de vele voordelen die het biedt? Je hebt je vast al ingelezen en voor jezelf afgewogen wat de kosten en baten zijn. En dan weet je ook dat niet alle waterontharders hetzelfde werken. Hoe werken de verschillende soorten waterontharders en welke past bij jou? In deze blog lees je er meer over.

soorten-waterontharders

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een ingenieus systeem om het kalk uit je water te halen. Je koppelt het aan je waterbron en de ontharder filtert je water. Wist je dat zelfs de bekende voetballer Ronaldo er eentje thuis heeft? Als topsporter weet hij natuurlijk wat de voordelen zijn. Een goede waterontharder haalt zelfs voor 100 procent kalk uit het water. Het is dus zeker een waardevolle investering.

De voordelen van zacht water

Een waterontharder heeft diverse voordelen, zoals:

Welke waterontharder past bij jou?

Hoe werken de verschillende soorten waterontharders?

We bieden verschillende soorten waterontharders aan, zoals de Hydrosoft voor thuis, of de Ontario voor bedrijven. De waterontharders werken in principe op dezelfde manier. Ze werken met een extern stroomloos systeem. Een monteur plaatst de filter op de plek waar het water in je huis of bedrijf binnenkomt. Het verschil zit hoofdzakelijk in het formaat van de waterontharder. Welke bij jou past, hangt af van de afmeting van bijvoorbeeld je kruipruimte. Uiteraard krijg je een goed advies van onze experts.

Adviesgesprek

Investeer in een waterontharder en ervaar de voordelen voor je gezondheid en je apparatuur. Het is bovendien goed voor je portemonnee. Kun je nog niet kiezen uit de verschillende soorten waterontharders of weet je niet welke het beste bij jou past? Of wil je een vrijblijvend adviesgesprek? Onze experts kunnen je er alles over vertellen! Neem gerust contact op en laat ons je informeren.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie