‘Ik investeerde in een waterontharder in mijn restaurant’

‘Na een forse investering was het eindelijk tijd voor de opening van mijn restaurant. Daarbij horen natuurlijk ook nieuwe apparaten in de keuken. Om deze apparaten zo lang mogelijk mooi te houden heb ik geïnvesteerd in een waterontharder. Alles blijft als nieuw, en schoonmaken is veel eenvoudiger. Niet alleen de vaat, maar ook de vaatwasser glanst. De glazen glimmen als nieuw en het bestek glanst zonder dat ik alles hoef te poetsen!’ Restauranthouder Michiel (45) vertelt over zijn ervaring met een waterontharder.

waterontharder-restaurant

Waarom een waterontharder?

‘In het restaurant zijn we de hele dag bezig met water. Tijdens het koken, bijvoorbeeld, maar ook tijdens het schoonmaken. Nu blijft alles kalkvrij, en dus veel schoner! We zien het als een soort visitekaartje voor onze klanten. Ons sanitair straalt en de open keuken is een plaatje om te zien.’

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Naast de voordelen van een waterontharder voor de gezondheid, helpt het Michiel ook aanzienlijk in de kostenbesparing. ‘In ons restaurant gebruiken we natuurlijk veel apparaten in de keuken. Bedenk eens hoe snel die apparaten kapot gaan als ze langdurig worden aangetast door kalk. Dit geldt niet alleen voor het voorbeeld van de waterkoker, maar ook voor alle andere keukenmachines. En geloof me, in een gemiddeld restaurant zijn dit er nogal wat. Maar ook in een gewoon huishouden: je koffiezetapparaat, waterkoker, afwasmachine of wasmachine gaan langer mee als ze niet worden aangetast door kalkafzetting. Ook hoef je zo veel minder schoon te maken met agressieve schoonmaakmiddelen. Dat is ook nog eens fijn voor mijn werknemers.’

Het lijkt wel alsof je water uit een natuurlijke bron drinkt

Een waterontharder als extra service voor je gasten

‘Dankzij een waterontharder droogt je huid niet meer uit. Hierin merken we echt verschil. We wassen natuurlijk iedere dag meerdere malen onze handen, omdat we veel waarde hechten aan hygiëne. Ons personeel had veel last van droge handen. Maar dat behoort sinds de aanschaf van de waterontharder tot het verleden.’

Van Meerendonk

Benieuwd naar een waterontharder voor bedrijven? Bezoek onze showroom in Stadskanaal of Zwaag, of neem contact op met één van onze experts. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en voordelen van onze waterontharders!

Deel dit bericht op:

Lees ook

’Zacht water verminderde mijn droge huid’

’Zacht water verminderde mijn droge huid’ – Emmy had altijd last van een droge, jeukende huid. Lees hier hoe een waterontharder haar hielp!

Meer informatie

‘Het scheelt enorm met schoonmaken’

Sinds Albert Buitenhuis een halfjaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk liet installeren, is schoonmaken een stuk makkelijker geworden. Lees meer!

Meer informatie

Kalk: dit doet het met je lichaam

Kalk in je drinkwater zorgt voor aanslag op sanitair. Maar wat doet het eigenlijk met je lichaam? Lees het hier!

Meer informatie

‘Ik beveel de waterontharder regelmatig aan’

Edwin en zijn vrouw zochten een niet-elektrische waterontharder voor hun woning. Deze vonden ze bij Van Meerendonk. Lees hier hun verhaal!

Meer informatie

Alles over het verschil in drinkwater in Nederland

Er zit veel verschil in de hardheid van ons water in Nederland. Hoe kan dit? Lees er hier alles over!

Meer informatie

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie