Waterontkalker in Medemblik


Verbeter jouw water met een waterontkalker in Medemblik

Een waterontkalker zorgt voor minder kalk in jouw water. Veel huishoudens in Nederland hebben hard water in hun leidingen. ‘Hard water’ betekent dat het water een relatief hoog kalkgehalte heeft. Dit is voor mensen niet schadelijk, maar heeft wel andere onwenselijke effecten. Hard water heeft namelijk deze gevolgen:

 • Je bent meer tijd kwijt aan schoonmaken door kalkaanslag
 • Je apparaten hebben een verkorte levensduur
 • Het droogt de huid uit
 • Het smaakt minder goed, bijvoorbeeld thee heeft bittere smaak
 • Kalkstrepen bij het schoonmaken van de ramen
 • Meer energiekosten

kapper


Jouw water kan beter. Waarschijnlijk sta je weinig stil bij je drinkwater. Dit terwijl je het iedere dag toch ontzettend veel gebruikt. Je drinkt het iedere dag, doet er ook de was mee, je doucht ermee en gebruikt het bij het schoonmaken. Een waterontkalker zorgt ervoor dat je het kalkgehalte van het water kunt verlagen. Van Meerendonk Waterontharders kan jou in Medemblik helpen met een waterontkalker voor jouw woning of kantoor. Onze waterontharders weten het water te filteren op calcium (het kalk). Dit wordt apart afgevoerd. Door een waterontkalker op je leiding aan te sluiten kun je er dus gemakkelijk voor zorgen dat jouw water minder hard is.

Dit zijn de voordelen van een waterontkalker

In jouw drinkwater zit kalk. En door kalk ontstaat kalkaanslag. Dit heeft invloed op de levensduur van je apparaten. Kalk zorgt ervoor dat deze op den duur minder goed gaan werken. Nu kun je de meeste apparaten wel ontkalken, maar je kunt problemen beter voorkomen dan genezen. Bovendien ben je bakken met geld kwijt aan schoonmaakmiddelen, ontkalkmiddel en andere benodigdheden om de gevolgen van kalk steeds ongedaan te maken. Maak daarom een einde aan kalkaanslag in je apparaten en servies. Door een waterontkalker van onze collectie te plaatsen in Medemblik haal je de kalk uit het water. Je kunt zelf instellen hoe ‘hard’ je jouw water wilt hebben, en mocht een apparaat toch kalk nodig hebben, tap je zo hard water uit je waterontkalker.

Een waterontharder heeft deze voordelen:

 • Geen kalkaanslag door hard water
 • Makkelijk schoonmaken en schoonhouden van apparaten
 • Schonere vaat uit de vaatwasmachine
 • Minder schoonmaakmiddelen nodig, wat geld bespaart
 • Schonere leidingen en apparaten
 • Vermindering van irritatie op de huid

Nog steeds kom ik weer achter nieuwe voordelen van mijn waterontharder.

Van Meerendonk: specialist van waterontkalker in Medemblik

Wij zijn dealer en distributiepunt van het merk Delta. Hiermee zijn we uniek in Nederland. Een waterontkalker van Delta is compact, gemakkelijk te plaatsen en past dus in de meeste kleine ruimtes. De waterontkalker van onze collectie is hierdoor bijvoorbeeld in de meterkast te plaatsen op de hoofdleiding. Het mooiste is misschien wel: de waterontharder is stroomvrij. Je hebt geen stopcontact of unieke aansluiting nodig. Dit maakt het ook gemakkelijk om een waterontkalker te plaatsen op plekken waar geen stopcontact in de buurt zit.

De waterontkalker gebruikt minder water en maakt minder geluid vergeleken met andere waterontharders, en bovendien wordt er geen chloor gebruikt bij het ontharden van je water. Bij een waterontharder hoort ook een zoutbak, waar de kalk in terechtkomt. De waterontkalker en de zoutbak kunnen eventueel uit elkaar geplaatst worden, tot wel drie meter afstand. Ons team in Medemblik zorgt ervoor dat de waterontharder op de juiste manier geplaatst wordt. Zo bedienen wij heel Nederland onze waterontharders, ook voor jou in Medemblik.