Als kapper is de waterontharder belangrijk voor mij!

Lexi (28): ‘Al als klein meisje stond ik hele middagen met een waterspuit en een plastic schaartje het haar van mijn familie te ‘knippen’. Ik had zelfs een kleine kapsalon gemaakt in mijn kamer, met stoel en spiegel en al. Ik hield er altijd al van om een mooie werkplek voor mijzelf te creëren. En nu is het me gewoon gelukt: ik ben kapper en heb mijn eigen kapsalon! Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat het zo ver is. Toch probeer ik nog steeds verder te groeien en met het beste van het beste te werken. Dat geld ook voor het water dat ik gebruik in de salon. Daarom koos ik voor een waterontharder.’

kapper

Naar de kapper

‘Je gaat naar de kapper omdat je weer de best mogelijke coupe wilt, toch? Dat is iets wat ik constant in gedachte houd als kapster. Ik wil dan ook dat mijn klanten met zacht en fijn aanvoelend haar weer weggaan. Dat was één van de voornaamste redenen voor mij om een waterontharder aan te schaffen. Deze verwijdert namelijk de kalk uit het water door middel van een ionenwisselaar. Kalk vormt een moeilijk doordringbare laag op je haar, waardoor vocht minder goed door kan dringen en je haar dus droog wordt. Toen ik me hier bewust van werd, dacht ik gelijk: dit apparaat is onmisbaar voor mij.’

Haal meer uit je haarproducten

‘Ik besteed altijd veel tijd aan het uitzoeken van de juiste haarproducten voor mijn werk. Als ik het haar van mijn klanten was, wil ik dat het product zo goed mogelijk zijn werk doet. Als kapper wil je natuurlijk dat je klanten zo tevreden mogelijk het salon uitkomen. Dit was voor mij ook een reden om over te stappen op zachter water. Shampoo en conditioner werken namelijk een stuk effectiever met zachter water, doordat ze daar beter in oplossen. Hierdoor hoef ik er minder van te gebruiken en uit te spoelen, wat mij weer geld en tijd bespaart, en krijg ik toch het gewenste resultaat!’

Nog steeds kom ik weer achter nieuwe voordelen van mijn waterontharder

Kapperseczeem

‘Om optimaal te zorgen voor mijn salon, moet ik natuurlijk ook letten op mijzelf. Ik ben hele dagen in de weer met haarverf en haarproducten. Mijn handen hebben het daardoor flink te verduren. Na een hele dag gewerkt te hebben, ergerde ik mij steeds aan hoe droog mijn handen aanvoelden. Ze werden zelfs rood en begonnen te schilferen. Dit wordt ook wel kapperseczeem genoemd, omdat het bij het beroep hoort door het vele wassen en gebruik van irriterende stoffen. Maar sinds ik de waterontharder heb, merk ik dat ik veel minder last heb van eczeem. Ik hoef zelfs mijn eczeemcrème helemaal niet meer te gebruiken. Dit is zowel voor mijzelf als voor mijn klanten prettig, aangezien ik met mijn handen aan hun haar zit.’

Nooit gedacht

‘Nog steeds kom ik weer achter nieuwe voordelen van mijn waterontharder. Zo kost het schoonmaken veel minder tijd en moeite. Er is geen kalkaanslag meer te zien in mijn wasbakken, wat een stuk frisser oogt en schoner is. Ook merk ik het aan mijn klanten, aangezien ze mij laten weten hoe fijn en zacht hun haar aanvoelt. De tevredenheid op hun gezicht is het alleen al voor te doen!’ Wil jij weten hoe water ontkalken met een waterontharder kan helpen bij jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Deel dit bericht op:

Lees ook

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie

Het KIWA-keurmerk uitgelegd!

Het KIWA-keurmerk: wat houdt dat eigenlijk in?

Meer informatie

De aanschaf van een waterontharder

Een waterontharder heeft veel voordelen. Maar er zijn meerdere soorten. Welke kies je?

Meer informatie

Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Nooit gedacht dat duurzaam leven zo eenvoudig kon zijn.

Meer informatie

RTL Z op bezoek bij Van Meerendonk Waterontharders

RTL Z was te gast bij Van Meerendonk Waterontharders. In deze video leggen Dennis en Sanne alles uit over de Delta waterontharders, in de showroom bij Van Meerendonk Waterontharders

Meer informatie

Droge huid? Waterontharder!

Een droge huid door hard water? Een waterontharder kan helpen met jouw huidproblemen. Lees hier meer.

Meer informatie