Als kapper is de waterontharder belangrijk voor mij!

Lexi (28): ‘Al als klein meisje stond ik hele middagen met een waterspuit en een plastic schaartje het haar van mijn familie te ‘knippen’. Ik had zelfs een kleine kapsalon gemaakt in mijn kamer, met stoel en spiegel en al. Ik hield er altijd al van om een mooie werkplek voor mijzelf te creëren. En nu is het me gewoon gelukt: ik ben kapper en heb mijn eigen kapsalon! Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat het zo ver is. Toch probeer ik nog steeds verder te groeien en met het beste van het beste te werken. Dat geld ook voor het water dat ik gebruik in de salon. Daarom koos ik voor een waterontharder.’

kapper

Naar de kapper

‘Je gaat naar de kapper omdat je weer de best mogelijke coupe wilt, toch? Dat is iets wat ik constant in gedachte houd als kapster. Ik wil dan ook dat mijn klanten met zacht en fijn aanvoelend haar weer weggaan. Dat was één van de voornaamste redenen voor mij om een waterontharder aan te schaffen. Deze verwijdert namelijk de kalk uit het water door middel van een ionenwisselaar. Kalk vormt een moeilijk doordringbare laag op je haar, waardoor vocht minder goed door kan dringen en je haar dus droog wordt. Toen ik me hier bewust van werd, dacht ik gelijk: dit apparaat is onmisbaar voor mij.’

Haal meer uit je haarproducten

‘Ik besteed altijd veel tijd aan het uitzoeken van de juiste haarproducten voor mijn werk. Als ik het haar van mijn klanten was, wil ik dat het product zo goed mogelijk zijn werk doet. Als kapper wil je natuurlijk dat je klanten zo tevreden mogelijk het salon uitkomen. Dit was voor mij ook een reden om over te stappen op zachter water. Shampoo en conditioner werken namelijk een stuk effectiever met zachter water, doordat ze daar beter in oplossen. Hierdoor hoef ik er minder van te gebruiken en uit te spoelen, wat mij weer geld en tijd bespaart, en krijg ik toch het gewenste resultaat!’

Nog steeds kom ik weer achter nieuwe voordelen van mijn waterontharder

Kapperseczeem

‘Om optimaal te zorgen voor mijn salon, moet ik natuurlijk ook letten op mijzelf. Ik ben hele dagen in de weer met haarverf en haarproducten. Mijn handen hebben het daardoor flink te verduren. Na een hele dag gewerkt te hebben, ergerde ik mij steeds aan hoe droog mijn handen aanvoelden. Ze werden zelfs rood en begonnen te schilferen. Dit wordt ook wel kapperseczeem genoemd, omdat het bij het beroep hoort door het vele wassen en gebruik van irriterende stoffen. Maar sinds ik de waterontharder heb, merk ik dat ik veel minder last heb van eczeem. Ik hoef zelfs mijn eczeemcrème helemaal niet meer te gebruiken. Dit is zowel voor mijzelf als voor mijn klanten prettig, aangezien ik met mijn handen aan hun haar zit.’

Nooit gedacht

‘Nog steeds kom ik weer achter nieuwe voordelen van mijn waterontharder. Zo kost het schoonmaken veel minder tijd en moeite. Er is geen kalkaanslag meer te zien in mijn wasbakken, wat een stuk frisser oogt en schoner is. Ook merk ik het aan mijn klanten, aangezien ze mij laten weten hoe fijn en zacht hun haar aanvoelt. De tevredenheid op hun gezicht is het alleen al voor te doen!’ Wil jij weten hoe water ontkalken met een waterontharder kan helpen bij jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie