Als kapper is de waterontharder belangrijk voor mij!

Lexi (28): ‘Al als klein meisje stond ik hele middagen met een waterspuit en een plastic schaartje het haar van mijn familie te ‘knippen’. Ik had zelfs een kleine kapsalon gemaakt in mijn kamer, met stoel en spiegel en al. Ik hield er altijd al van om een mooie werkplek voor mijzelf te creëren. En nu is het me gewoon gelukt: ik ben kapper en heb mijn eigen kapsalon! Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat het zo ver is. Toch probeer ik nog steeds verder te groeien en met het beste van het beste te werken. Dat geld ook voor het water dat ik gebruik in de salon. Daarom koos ik voor een waterontharder.’

kapper

Naar de kapper

‘Je gaat naar de kapper omdat je weer de best mogelijke coupe wilt, toch? Dat is iets wat ik constant in gedachte houd als kapster. Ik wil dan ook dat mijn klanten met zacht en fijn aanvoelend haar weer weggaan. Dat was één van de voornaamste redenen voor mij om een waterontharder aan te schaffen. Deze verwijdert namelijk de kalk uit het water door middel van een ionenwisselaar. Kalk vormt een moeilijk doordringbare laag op je haar, waardoor vocht minder goed door kan dringen en je haar dus droog wordt. Toen ik me hier bewust van werd, dacht ik gelijk: dit apparaat is onmisbaar voor mij.’

Haal meer uit je haarproducten

‘Ik besteed altijd veel tijd aan het uitzoeken van de juiste haarproducten voor mijn werk. Als ik het haar van mijn klanten was, wil ik dat het product zo goed mogelijk zijn werk doet. Als kapper wil je natuurlijk dat je klanten zo tevreden mogelijk het salon uitkomen. Dit was voor mij ook een reden om over te stappen op zachter water. Shampoo en conditioner werken namelijk een stuk effectiever met zachter water, doordat ze daar beter in oplossen. Hierdoor hoef ik er minder van te gebruiken en uit te spoelen, wat mij weer geld en tijd bespaart, en krijg ik toch het gewenste resultaat!’

Nog steeds kom ik weer achter nieuwe voordelen van mijn waterontharder

Kapperseczeem

‘Om optimaal te zorgen voor mijn salon, moet ik natuurlijk ook letten op mijzelf. Ik ben hele dagen in de weer met haarverf en haarproducten. Mijn handen hebben het daardoor flink te verduren. Na een hele dag gewerkt te hebben, ergerde ik mij steeds aan hoe droog mijn handen aanvoelden. Ze werden zelfs rood en begonnen te schilferen. Dit wordt ook wel kapperseczeem genoemd, omdat het bij het beroep hoort door het vele wassen en gebruik van irriterende stoffen. Maar sinds ik de waterontharder heb, merk ik dat ik veel minder last heb van eczeem. Ik hoef zelfs mijn eczeemcrème helemaal niet meer te gebruiken. Dit is zowel voor mijzelf als voor mijn klanten prettig, aangezien ik met mijn handen aan hun haar zit.’

Nooit gedacht

‘Nog steeds kom ik weer achter nieuwe voordelen van mijn waterontharder. Zo kost het schoonmaken veel minder tijd en moeite. Er is geen kalkaanslag meer te zien in mijn wasbakken, wat een stuk frisser oogt en schoner is. Ook merk ik het aan mijn klanten, aangezien ze mij laten weten hoe fijn en zacht hun haar aanvoelt. De tevredenheid op hun gezicht is het alleen al voor te doen!’ Wil jij weten hoe water ontkalken met een waterontharder kan helpen bij jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie

Is hard water ongezond?

Zacht water heeft veel voordelen. Maar betekent dat dat hard water ongezond is? Lees er hier alles over!

Meer informatie

De kunst van koffie

Als jij écht van je koffie wilt kunnen genieten, is een waterontharder onontbeerlijk. Waarom? Je leest het in dit blog.

Meer informatie

‘De waterontharder verbeterde de gevoelige huid van mijn vrouw’

Sinds Rob en Reina anderhalf jaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk lieten installeren, is Reina’s huid flink opgeknapt. Lees meer!

Meer informatie

De beste waterontharder? Die van Van Meerendonk natuurlijk!

Waarom wij zeggen dat we de beste waterontharder hebben? Dat heeft te maken met het KIWA-keurmerk. Je leest er hier alles over.

Meer informatie

Waterontharder en huishoudapparatuur: een gouden combinatie

Wist je dat je met een waterontharder lagere energiekosten hebt? En dat je apparatuur langer meegaat? Lees er hier meer over.

Meer informatie

6 waterbesparende tips voor jou

Met deze waterbesparende tips kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Meer informatie