‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Levi (27) trok enkele jaren geleden uit huis voor zijn studie computerwetenschap, weg uit het noorden, richting het verre zuiden van het land. Inmiddels is hij afgestudeerd en woont hij in hartje Maastricht. ‘Het is niet groot, nee, maar dat hoeft ook niet voor mij alleen en ik heb het over voor mijn mooie plekje,’ lacht hij. ‘Maar dat water, daar kon ik maar niet aan gewend raken.’

waterontharder appartement

Een luxe

‘Ik kom zelf uit Drenthe, dus ik ben redelijk zacht water gewend. Tja, je weet niet wat je hebt totdat je het kwijt bent, zeggen ze dan, hé? Toen ik eenmaal gesetteld was in Maastricht begon me dat echt op te vallen. Ik zag het in mijn keukenapparatuur maar merkte het ook onder de douche, of eigenlijk, als ik uit de douche kwam. Ik heb altijd een redelijk gevoelige huid gehad. Zo verbrand ik bijvoorbeeld heel snel, maar is mijn huid in de winter ook snel droog en geïrriteerd. Ik kwam nu uit de douche uit met jeuk en rode vlekken op mijn huid. De producten die ik gebruikte waren niet veranderd, dus waar kwam dat ineens vandaan? Ik dacht dat het door de stress kwam.’

Een droge huid

Ik was net verhuisd, dus dat was, dacht ik, de reden dat mijn huid opspeelde. Maar het bleef aanhouden. Het water uit de kraan was wel de laatste plek waar ik het zocht. Tót ik een vriendin kreeg en zij een weekend bleef slapen. ‘Wat is jouw water hard,’ zei ze tegen me, al uit de badkamer stappend. Ik vroeg haar wat ze daarmee bedoelde. Alsof het doodnormaal was reageerde ze, ‘Ja, gewoon. Ik voel direct dat mijn huid droger aanvoelt.’ Zo ging er een belletje bij me rinkelen.’

De oplossing

‘Ja, geen idee. Ik had nog nooit van hard en zacht water gehoord, maar toen ik me erin ging verdiepen bleek het allemaal best logisch. Dat ik een jaar met die jeuk heb geleefd en alles heb gesmeerd om er maar vanaf te komen terwijl het eigenlijk gewoon door mijn water kwam, dat frustreert me nog steeds. Natuurlijk stuitte ik in mijn onderzoek ook op waterontharders en dat heb ik ook serieus overwogen, maar ik zat toen nog in een gehuurde kamer, dus dat vond ik zonde. Inmiddels heb ik mijn eigen appartementje in hartje Maastricht en volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was,’ lacht Levi.

‘’Wat is jouw water hard,’ zei ze tegen me, al uit de badkamer stappend’

Heerlijk zacht door waterontharder

‘Ik had nog mijn twijfels of een waterontharder in mijn kleine appartement zou passen, maar dat was geen probleem. Hij paste perfect in een inloopkast in de hal. Ik zie hem dus niet en ik heb er minimaal werk van. Mijn vriendin doucht tegenwoordig liever bij mij ‘omdat haar haar dan zo lekker zacht voelt’. Maar ik merk het ook: mijn huid heeft nooit beter gevoeld. Ik ga nooit meer terug!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een uitstekende investering voor je woning. Maar wat kost het eigenlijk precies?

Meer informatie

Het belang van water drinken

Water drinken is belangrijk voor ons lichaam. Maar waarom eigenlijk?

Meer informatie

‘Ik kan iedereen een waterontharder aanbevelen’

Sinds hij een waterontharder heeft, heeft de dochter van Frank minder last van eczeem. Maar het nieuwe apparaat biedt nog meer voordelen. Lees het hier.

Meer informatie