‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Levi (27) trok enkele jaren geleden uit huis voor zijn studie computerwetenschap, weg uit het noorden, richting het verre zuiden van het land. Inmiddels is hij afgestudeerd en woont hij in hartje Maastricht. ‘Het is niet groot, nee, maar dat hoeft ook niet voor mij alleen en ik heb het over voor mijn mooie plekje,’ lacht hij. ‘Maar dat water, daar kon ik maar niet aan gewend raken.’

waterontharder appartement

Een luxe

‘Ik kom zelf uit Drenthe, dus ik ben redelijk zacht water gewend. Tja, je weet niet wat je hebt totdat je het kwijt bent, zeggen ze dan, hé? Toen ik eenmaal gesetteld was in Maastricht begon me dat echt op te vallen. Ik zag het in mijn keukenapparatuur maar merkte het ook onder de douche, of eigenlijk, als ik uit de douche kwam. Ik heb altijd een redelijk gevoelige huid gehad. Zo verbrand ik bijvoorbeeld heel snel, maar is mijn huid in de winter ook snel droog en geïrriteerd. Ik kwam nu uit de douche uit met jeuk en rode vlekken op mijn huid. De producten die ik gebruikte waren niet veranderd, dus waar kwam dat ineens vandaan? Ik dacht dat het door de stress kwam.’

Een droge huid

Ik was net verhuisd, dus dat was, dacht ik, de reden dat mijn huid opspeelde. Maar het bleef aanhouden. Het water uit de kraan was wel de laatste plek waar ik het zocht. Tót ik een vriendin kreeg en zij een weekend bleef slapen. ‘Wat is jouw water hard,’ zei ze tegen me, al uit de badkamer stappend. Ik vroeg haar wat ze daarmee bedoelde. Alsof het doodnormaal was reageerde ze, ‘Ja, gewoon. Ik voel direct dat mijn huid droger aanvoelt.’ Zo ging er een belletje bij me rinkelen.’

De oplossing

‘Ja, geen idee. Ik had nog nooit van hard en zacht water gehoord, maar toen ik me erin ging verdiepen bleek het allemaal best logisch. Dat ik een jaar met die jeuk heb geleefd en alles heb gesmeerd om er maar vanaf te komen terwijl het eigenlijk gewoon door mijn water kwam, dat frustreert me nog steeds. Natuurlijk stuitte ik in mijn onderzoek ook op waterontharders en dat heb ik ook serieus overwogen, maar ik zat toen nog in een gehuurde kamer, dus dat vond ik zonde. Inmiddels heb ik mijn eigen appartementje in hartje Maastricht en volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was,’ lacht Levi.

‘’Wat is jouw water hard,’ zei ze tegen me, al uit de badkamer stappend’

Heerlijk zacht door waterontharder

‘Ik had nog mijn twijfels of een waterontharder in mijn kleine appartement zou passen, maar dat was geen probleem. Hij paste perfect in een inloopkast in de hal. Ik zie hem dus niet en ik heb er minimaal werk van. Mijn vriendin doucht tegenwoordig liever bij mij ‘omdat haar haar dan zo lekker zacht voelt’. Maar ik merk het ook: mijn huid heeft nooit beter gevoeld. Ik ga nooit meer terug!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie