Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

Je ziet ze in steeds meer huizen hangen, of eigenlijk, je ziet ze niet hangen! Door het makkelijke formaat en de werking kan de waterontharder vrijwel overal in huis geplaatst worden. Steeds meer mensen genieten van de voordelen van zacht water. Super! Ondanks de populariteit zijn er enkele misverstanden op het gebied van waterontharders.

misverstanden

‘Een waterontharder filtert belangrijke bouwstoffen uit het water’

Nee, dit is dus niet waar. Mineralen zijn weliswaar belangrijk voor een mens, maar de hoeveelheid die we opnemen via het drinkwater is, hard of zacht water, hoe dan ook te verwaarlozen. Soms heerst er het idee dat de waterontharder schadelijk is voor de gezondheid of ons lichaam tekort doet. Veelal de meeste benodigde mineralen, zoals calcium en magnesium, krijgen we uit onze voeding. Zacht water is dus absoluut niet slecht voor de gezondheid.

‘Zacht water is onveilig om te drinken’

Zacht water is net zo veilig om te drinken als hard water. Deze uitspraak valt dus onder de misverstanden. Het enige beduidende verschil tussen de twee is dus de hoeveelheid aanwezige mineralen. Waterontharders zijn ontworpen om de hardheid van water aan te passen door het gehalte aan calcium en magnesium te verminderen, maar ze verwijderen geen andere essentiële mineralen die het water onveilig zouden maken. Wel zul je een verschil in de smaak proeven. Veel gebruikers van een waterontharder geven aan dat het water ‘zachter’ proeft en lekkerder smaakt, wat bevorderlijk kan werken voor je waterinname.

‘Waterontharders zijn erg duur’

Het is een investering om een waterontharder te laten installeren, dat is waar, maar op lange termijn kan de waterontharder zeker kostenbesparend zijn. Het verminderen van kalkaanslag in je apparatuur en leidingen kan de energie-efficiëntie van de systemen verbeteren, met als gevolg lagere energierekeningen. Verder is een waterontharder in onderhoud heel simpel in gebruik. Je checkt eens in de zoveel tijd of het zoutlevel nog op peil is, maakt ongeveer om het jaar een controle afspraak en voilà!

Zacht water is dus absoluut niet slecht voor de gezondheid

‘Een waterontharder is overbodig in een gebied met zacht water’

Zelfs in gebieden waar het water van nature zacht is kan een waterontharder nuttig zijn. De waterontharder zorgt ervoor dat huishoudelijke apparatuur die water gebruikt langer meegaat. Bovendien helpt het bij het douchen met het wegspoelen van zeepresten en reinigingsmiddelen tijdens het schoonmaken.  

Laat je informeren (over misverstanden)

Als je vragen of zorgen hebt rondom waterontharders, dan is het verstandig om je te laten informeren. Zoals je in dit blog hebt gelezen, zijn veel misverstanden rondom waterontharders gemakkelijk te ontkrachten. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een uitstekende investering voor je woning. Maar wat kost het eigenlijk precies?

Meer informatie

Het belang van water drinken

Water drinken is belangrijk voor ons lichaam. Maar waarom eigenlijk?

Meer informatie

‘Ik kan iedereen een waterontharder aanbevelen’

Sinds hij een waterontharder heeft, heeft de dochter van Frank minder last van eczeem. Maar het nieuwe apparaat biedt nog meer voordelen. Lees het hier.

Meer informatie