De aanschaf van een waterontharder

Waterontharders worden steeds bekender en vaker gebruikt. Dat is ook niet zo gek: het gebruik van een waterontharder heeft veel voordelen. Zacht water voelt prettiger tijdens een douchesessie en je glas water smaakt ineens een stuk lekkerder. Bovendien belast zacht water het milieu minder en komt het je gezondheid op verschillende manieren ten goede. Kortom, genoeg redenen om een waterontharder aan te schaffen. Maar de ene ontharder is de andere niet! In dit blog lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een waterontharder.

aanschaf-van-een-waterontharder

Magneet?

Wanneer je je verdiept in de aanschaf van een waterontharder, kom je ongetwijfeld waterontharders op basis van een magneet tegen – eentje zoals je die ook op een memobord ziet. Binnen het magnetische veld krijgt calcium niet de kans om zich te hechten, maar buiten het magnetische veld verdwijnt dit effect. Een voordeel van een magnetische waterontharder is dat deze relatief goedkoop is. Een nadeel is echter dat de effectiviteit tegenvalt. Een magneet haalt helemaal niets uit het water: er zit immers ook geen afvoer aan.

Ontharder op zoutbasis

Een waterontharder die wél bewezen effectief is, is een waterontharder op basis van zout. Onze Hydro@Home waterontharders werken op basis van ionenwisseling. Kalkrijk water stroomt door een harsfles. Calcium en magnesium – twee bestanddelen van kalk – hechten zich aan de hars in de fles. Wanneer deze verzadigd is, produceert de ontharder pekelwater: een mengsel van water en zout. Dit wordt samen met de kalk naar het riool gespoeld, voordat het hele proces opnieuw begint. Zo heb je altijd kalkvrij water!

Het volume

Dat een waterontharder op basis van zout de beste keuze is bij de aanschaf van een waterontharder, moge duidelijk zijn. Maar ook binnen deze categorie zijn er verschillende opties. Zo moet je rekening houden met de grootte van je huishouden. Voor een huishouden van 1 tot 4 personen volstaan de waterontharders van Hydrosoft 100 Simplex. Heb je een groter huishouden? Dan kun je beter kiezen voor een ontharder met meer volume, zoals de Hydrosoft 200 Duplex. Zo ben je altijd verzekerd van zacht water.

Welke waterontharder past bij jou?

Het formaat

Natuurlijk moet je bij de aanschaf van een waterontharder ook bedenken waar deze geplaatst moet worden. Misschien heb je een ruime kelder waar de ontharder kan staan. Of misschien woon je niet zo groot en kan de ontharder beter in de meterkast of de kruipruimte geplaatst worden. Ook kun je er bij sommige modellen voor kiezen om het zoutreservoir afzonderlijk van de ontharder te plaatsen, zoals bij de compacte Hydrosoft 100BS. Het is maar net wat het beste bij jouw huishouden past!

Het verhaal van Menno

Bij Van Meerendonk denken we graag in mogelijkheden. Menno uit Katwijk aan Zee kan dit beamen. ‘Ik had al meerdere aanbieders van waterontharders over de vloer gehad, die mij allen vertelden dat er niet genoeg ruimte was voor een ontharder. Ik had de hoop daarom bijna opgegeven, maar besloot het toch te proberen bij Van Meerendonk. En dat ging direct goed! Ik ben echt heel tevreden over met het vakwerk dat is geleverd.’

Meer weten?

We hebben je nu een beetje geholpen door de verschillende soorten waterontharders te vergelijken en de factoren te belichten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een waterontharder. Wellicht zit je na het lezen van dit artikel nog steeds met een aantal vragen. Onze specialisten van Van Meerendonk helpen je graag deze te beantwoorden of komen bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie

Is hard water ongezond?

Zacht water heeft veel voordelen. Maar betekent dat dat hard water ongezond is? Lees er hier alles over!

Meer informatie

De kunst van koffie

Als jij écht van je koffie wilt kunnen genieten, is een waterontharder onontbeerlijk. Waarom? Je leest het in dit blog.

Meer informatie

‘De waterontharder verbeterde de gevoelige huid van mijn vrouw’

Sinds Rob en Reina anderhalf jaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk lieten installeren, is Reina’s huid flink opgeknapt. Lees meer!

Meer informatie

De beste waterontharder? Die van Van Meerendonk natuurlijk!

Waarom wij zeggen dat we de beste waterontharder hebben? Dat heeft te maken met het KIWA-keurmerk. Je leest er hier alles over.

Meer informatie

Waterontharder en huishoudapparatuur: een gouden combinatie

Wist je dat je met een waterontharder lagere energiekosten hebt? En dat je apparatuur langer meegaat? Lees er hier meer over.

Meer informatie

6 waterbesparende tips voor jou

Met deze waterbesparende tips kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Meer informatie