Ria: ‘Ik had nooit gedacht dat een waterontharder zoveel voordelen zou hebben’

Sinds Ria (63) rolstoelafhankelijk is, heeft ze vast hulp in het huishouden. Toen ze een vervangende hulp had tijdens de vakantieperiode kwamen ze op een belangrijk onderwerp op huishoudelijke vlak: kalk! De waterkoker moest steeds maar worden schoongemaakt, je poetst je wezenloos en witte vlokken blijven maar door de thee dwarrelen. Toen vertelde de invalhulp dat haar vriend met waterontharders werkt, bij Van Meerendonk. Ria heeft toen de overstap gemaakt, maar er kwamen veel meer voordelen achter weg dan ze had kunnen bedenken.

voordelen

Minder zorgen, meer tijd voor zorg

‘Wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel, is ieder uurtje hulp bij het huishouden enorm waardevol. Alleen ik had nooit door dat er zoveel tijd verloren ging aan schoonmaken puur door de kwaliteit van het water. Zo moet er met een rolstoel in huis aardig vaak gedweild worden en dan bleven er altijd maar van die strepen op de vloer achter. Dat was gewoon opgedroogde kalk! Sinds ik de waterontharder heb, zien de vloeren er weer prachtig uit.’

Alles fleurt op

‘In het verleden bracht ik nog wel eens boeketten met bloemen terug, omdat ze dan na een week alweer slap hingen. Denk je te kunnen genieten van een mooi bosje tulpen, kun je weer terug naar de bloemist of supermarkt. Een heel gedoe was dat altijd. Maar nu staan de bloemen zo drie tot vier weken op de vaas. En ik hoef het water niet eens meer te verversen. Ik wist niet dat bloemen zo konden bloeien!’

Brand maar los

‘De bloemen waren niet het enige dat onverwacht opeens beter werd. De waterontharder was namelijk de vonk die vele vuurtjes weer deed branden. Letterlijk zelfs! Wij hebben namelijk een heerlijk sierkacheltje in huis. Hartstikke gezellig is dat, vooral op van die regenachtige dagen… maar dan moet hij het wel doen. In het kacheltje zit namelijk een filtertje en dat lag constant in het azijn, want anders brandde het kacheltje niet mooi. Alleen sinds die waterontharder er is, is dat niet langer nodig. Het kacheltje brandt weer op volle toeren.’

‘De waterontharder was de vonk die vele vuurtjes weer deed branden’

Bespaar geld

‘Ik heb lang getwijfeld over het aanschaffen van een waterontharder, omdat ik het redelijk prijzig vond. Maar ik ben er tot mijn verbazing achter gekomen hoeveel geld ik door deze keuze bespaar. Aangezien we een oud huis hebben, kostte het in het begin wel extra zout, omdat er veel kalk in de leidingen zat. Maar tegenwoordig hebben we al minder waterontharder zout nodig, want de leidingen worden heel langzaam schoongespoeld. Daarnaast besparen we zelfs 20% op stookkosten. Wij zijn hele dagen thuis, en met een elektrische rolstoel die aan de lading moet scheelt dat enorm.’

Meer voordelen

‘De keuze om toch een waterontharder te nemen scheelt dus enorm veel tijd en geld. Dan ben ik nog niet eens begonnen over de rest van de voordelen. Hoeveel geld ik aan shampoo en crèmes ik bespaar, bijvoorbeeld. Wasverzachter staat niet meer op mijn boodschappenlijstje: de was hangt dan ook niet meer als een plank aan de lijn. Ik kan nog wel even doorgaan over de voordelen, maar ik geloof dat het wel duidelijk is dat Van Meerendonk veel te bieden heeft met het installeren van hun waterontharders.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie