‘Ik investeerde in een waterontharder in mijn restaurant’

‘Na een forse investering was het eindelijk tijd voor de opening van mijn restaurant. Daarbij horen natuurlijk ook nieuwe apparaten in de keuken. Om deze apparaten zo lang mogelijk mooi te houden heb ik geïnvesteerd in een waterontharder. Alles blijft als nieuw, en schoonmaken is veel eenvoudiger. Niet alleen de vaat, maar ook de vaatwasser glanst. De glazen glimmen als nieuw en het bestek glanst zonder dat ik alles hoef te poetsen!’ Restauranthouder Michiel (45) vertelt over zijn ervaring met een waterontharder.

waterontharder-restaurant

Waarom een waterontharder?

‘In het restaurant zijn we de hele dag bezig met water. Tijdens het koken, bijvoorbeeld, maar ook tijdens het schoonmaken. Nu blijft alles kalkvrij, en dus veel schoner! We zien het als een soort visitekaartje voor onze klanten. Ons sanitair straalt en de open keuken is een plaatje om te zien.’

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Naast de voordelen van een waterontharder voor de gezondheid, helpt het Michiel ook aanzienlijk in de kostenbesparing. ‘In ons restaurant gebruiken we natuurlijk veel apparaten in de keuken. Bedenk eens hoe snel die apparaten kapot gaan als ze langdurig worden aangetast door kalk. Dit geldt niet alleen voor het voorbeeld van de waterkoker, maar ook voor alle andere keukenmachines. En geloof me, in een gemiddeld restaurant zijn dit er nogal wat. Maar ook in een gewoon huishouden: je koffiezetapparaat, waterkoker, afwasmachine of wasmachine gaan langer mee als ze niet worden aangetast door kalkafzetting. Ook hoef je zo veel minder schoon te maken met agressieve schoonmaakmiddelen. Dat is ook nog eens fijn voor mijn werknemers.’

Het lijkt wel alsof je water uit een natuurlijke bron drinkt

Een waterontharder als extra service voor je gasten

‘Dankzij een waterontharder droogt je huid niet meer uit. Hierin merken we echt verschil. We wassen natuurlijk iedere dag meerdere malen onze handen, omdat we veel waarde hechten aan hygiëne. Ons personeel had veel last van droge handen. Maar dat behoort sinds de aanschaf van de waterontharder tot het verleden.’

Van Meerendonk

Benieuwd naar een waterontharder voor bedrijven? Bezoek onze showroom in Stadskanaal of Zwaag, of neem contact op met één van onze experts. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en voordelen van onze waterontharders!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie