‘Ik investeerde in een waterontharder in mijn restaurant’

‘Na een forse investering was het eindelijk tijd voor de opening van mijn restaurant. Daarbij horen natuurlijk ook nieuwe apparaten in de keuken. Om deze apparaten zo lang mogelijk mooi te houden heb ik geïnvesteerd in een waterontharder. Alles blijft als nieuw, en schoonmaken is veel eenvoudiger. Niet alleen de vaat, maar ook de vaatwasser glanst. De glazen glimmen als nieuw en het bestek glanst zonder dat ik alles hoef te poetsen!’ Restauranthouder Michiel (45) vertelt over zijn ervaring met een waterontharder.

waterontharder-restaurant

Waarom een waterontharder?

‘In het restaurant zijn we de hele dag bezig met water. Tijdens het koken, bijvoorbeeld, maar ook tijdens het schoonmaken. Nu blijft alles kalkvrij, en dus veel schoner! We zien het als een soort visitekaartje voor onze klanten. Ons sanitair straalt en de open keuken is een plaatje om te zien.’

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Naast de voordelen van een waterontharder voor de gezondheid, helpt het Michiel ook aanzienlijk in de kostenbesparing. ‘In ons restaurant gebruiken we natuurlijk veel apparaten in de keuken. Bedenk eens hoe snel die apparaten kapot gaan als ze langdurig worden aangetast door kalk. Dit geldt niet alleen voor het voorbeeld van de waterkoker, maar ook voor alle andere keukenmachines. En geloof me, in een gemiddeld restaurant zijn dit er nogal wat. Maar ook in een gewoon huishouden: je koffiezetapparaat, waterkoker, afwasmachine of wasmachine gaan langer mee als ze niet worden aangetast door kalkafzetting. Ook hoef je zo veel minder schoon te maken met agressieve schoonmaakmiddelen. Dat is ook nog eens fijn voor mijn werknemers.’

Het lijkt wel alsof je water uit een natuurlijke bron drinkt

Een waterontharder als extra service voor je gasten

‘Dankzij een waterontharder droogt je huid niet meer uit. Hierin merken we echt verschil. We wassen natuurlijk iedere dag meerdere malen onze handen, omdat we veel waarde hechten aan hygiëne. Ons personeel had veel last van droge handen. Maar dat behoort sinds de aanschaf van de waterontharder tot het verleden.’

Van Meerendonk

Benieuwd naar een waterontharder voor bedrijven? Bezoek onze showroom in Stadskanaal of Zwaag, of neem contact op met één van onze experts. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en voordelen van onze waterontharders!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een uitstekende investering voor je woning. Maar wat kost het eigenlijk precies?

Meer informatie

Het belang van water drinken

Water drinken is belangrijk voor ons lichaam. Maar waarom eigenlijk?

Meer informatie