‘Ik investeerde in een waterontharder in mijn restaurant’

‘Na een forse investering was het eindelijk tijd voor de opening van mijn restaurant. Daarbij horen natuurlijk ook nieuwe apparaten in de keuken. Om deze apparaten zo lang mogelijk mooi te houden heb ik geïnvesteerd in een waterontharder. Alles blijft als nieuw, en schoonmaken is veel eenvoudiger. Niet alleen de vaat, maar ook de vaatwasser glanst. De glazen glimmen als nieuw en het bestek glanst zonder dat ik alles hoef te poetsen!’ Restauranthouder Michiel (45) vertelt over zijn ervaring met een waterontharder.

waterontharder-restaurant

Waarom een waterontharder?

‘In het restaurant zijn we de hele dag bezig met water. Tijdens het koken, bijvoorbeeld, maar ook tijdens het schoonmaken. Nu blijft alles kalkvrij, en dus veel schoner! We zien het als een soort visitekaartje voor onze klanten. Ons sanitair straalt en de open keuken is een plaatje om te zien.’

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Naast de voordelen van een waterontharder voor de gezondheid, helpt het Michiel ook aanzienlijk in de kostenbesparing. ‘In ons restaurant gebruiken we natuurlijk veel apparaten in de keuken. Bedenk eens hoe snel die apparaten kapot gaan als ze langdurig worden aangetast door kalk. Dit geldt niet alleen voor het voorbeeld van de waterkoker, maar ook voor alle andere keukenmachines. En geloof me, in een gemiddeld restaurant zijn dit er nogal wat. Maar ook in een gewoon huishouden: je koffiezetapparaat, waterkoker, afwasmachine of wasmachine gaan langer mee als ze niet worden aangetast door kalkafzetting. Ook hoef je zo veel minder schoon te maken met agressieve schoonmaakmiddelen. Dat is ook nog eens fijn voor mijn werknemers.’

Het lijkt wel alsof je water uit een natuurlijke bron drinkt

Een waterontharder als extra service voor je gasten

‘Dankzij een waterontharder droogt je huid niet meer uit. Hierin merken we echt verschil. We wassen natuurlijk iedere dag meerdere malen onze handen, omdat we veel waarde hechten aan hygiëne. Ons personeel had veel last van droge handen. Maar dat behoort sinds de aanschaf van de waterontharder tot het verleden.’

Van Meerendonk

Benieuwd naar een waterontharder voor bedrijven? Bezoek onze showroom in Stadskanaal of Zwaag, of neem contact op met één van onze experts. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en voordelen van onze waterontharders!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie

Is hard water ongezond?

Zacht water heeft veel voordelen. Maar betekent dat dat hard water ongezond is? Lees er hier alles over!

Meer informatie

De kunst van koffie

Als jij écht van je koffie wilt kunnen genieten, is een waterontharder onontbeerlijk. Waarom? Je leest het in dit blog.

Meer informatie

‘De waterontharder verbeterde de gevoelige huid van mijn vrouw’

Sinds Rob en Reina anderhalf jaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk lieten installeren, is Reina’s huid flink opgeknapt. Lees meer!

Meer informatie

De beste waterontharder? Die van Van Meerendonk natuurlijk!

Waarom wij zeggen dat we de beste waterontharder hebben? Dat heeft te maken met het KIWA-keurmerk. Je leest er hier alles over.

Meer informatie

Waterontharder en huishoudapparatuur: een gouden combinatie

Wist je dat je met een waterontharder lagere energiekosten hebt? En dat je apparatuur langer meegaat? Lees er hier meer over.

Meer informatie

6 waterbesparende tips voor jou

Met deze waterbesparende tips kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Meer informatie