‘Ik kan iedereen een waterontharder aanbevelen’

Frank Kaman en zijn gezin moesten medio 2022 tijdelijk hun woning in het Groningse aardbevingsgebied verlaten, omdat deze helemaal verstevigd moest worden. ‘Een dag voordat we weggingen, kregen we te horen dat onze keuken niet meer teruggeplaatst kon worden en dat we maar een nieuwe moesten uitzoeken’, weet Frank nog goed. ‘Als we dan toch een nieuwe keuken kregen, wilden we er ook een Quooker in. We kregen het advies om dan wel een waterontharder aan te schaffen, dus daar ben ik naar op zoek gegaan.’

Klein en compact

In zijn zoektocht liep Frank steeds aan tegen de grootte van het apparaat aan. ‘Ik zocht iets kleins en compacts. Zonder stroom. Ik wilde graag dat de waterontharder in de meterkast zou passen, maar al de bedrijven waarmee ik contact had, konden me dat niet leveren. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat die van mijn buurman wél de juiste afmetingen had. Ik vroeg hem waar hij die vandaan had en hij gaf me een folder van Van Meerendonk Waterontharders.

Bezoekje

Frank stapte in zijn auto en bracht een bezoek aan Van Meerendonk. ‘Ik breng meestal een persoonlijk bezoek aan een bedrijf als ik iets wil aanschaffen. Even praten en kijken wat voor mensen het zijn’, vervolgt Frank zijn verhaal. ‘Ik kreeg een kop koffie en ze namen alle tijd om me alles uit te leggen. Diezelfde middag zijn ze al even bij ons huis wezen kijken. Wij woonden toen tijdelijk ergens anders, maar de bouwvakkers waren wel aanwezig, dus de mensen van Van Meerendonk konden gewoon naar binnen om het één en ander op te meten. Diezelfde middag kregen we al te horen dat de compacte waterontharder waar mijn keuze op was gevallen prima in de meterkast kon worden geplaatst.’

Zout bijvullen

Frank en zijn gezin woonden net weer in hun huis toen de nieuwe waterontharder geplaatst werd. ‘Zelf was ik op dat moment aan het werk, maar mijn vrouw was wel thuis. De monteurs hebben keurig netjes gewerkt. We zijn er erg blij mee. Je hoort het apparaat ook helemaal niet. Eigenlijk hebben we er geen werk van. Nou ja, behalve dan dat we af en toe even zout moeten bijvullen.’

‘Diezelfde middag kregen we al te horen dat de compacte waterontharder waar mijn keuze op was gevallen prima in de meterkast kon worden geplaatst’

Zachte huid

Het effect van de waterontharder is wel duidelijk te merken. ‘Dat voel je vooral als je gedoucht hebt. Je huid is dan zo lekker zacht. Onze oudste dochter heeft al jaren last van eczeem. Ze had altijd jeuk, maar ze krabt nu veel minder. Ik weet natuurlijk niet zeker of dat door het zachtere water komt of dat ze er overheen groeit, maar het schijnt daar wel tegen te helpen. We hebben ook geen last meer van kalkaanslag in de badkamer. Volgende maand wordt er overigens een nieuwe badkamer geplaatst en die zal daardoor beslist langer mooi blijven.’

Aanrader

‘Ik kan iedereen zo’n apparaat aanbevelen. Wij hebben heel goede ervaringen met Van Meerendonk en ik heb dan ook al een paar keer hun naam laten vallen’, besluit Frank zijn verhaal. ‘Ik kan hen zeker aanraden als je ook op zoek bent naar een waterontharder.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie