Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Marianne (35): ‘Ondanks dat ik moet toegeven dat ik nog steeds niet alles perfect doe, probeer ik wel steeds meer duurzaam bezig te zijn. Zo fiets ik inmiddels zo vaak als ik kan naar mijn werk. Ja, ook door de regen. Bij de supermarkt heb ik laatst van die herbruikbare fruitzakjes aangeschaft en ik probeer zo vaak mogelijk producten mee te nemen die aan de datum zijn. Minder verspillen kost eigenlijk weinig moeite. Maar ik had nooit gedacht dat ook de kwaliteit van mijn water een verschil kon maken!’ De waterontharder is een duurzame keuze. Lees hier hoe dat zit.

waterontharder duurzaam

Nooit aan gedacht

‘Het was mijn broertje die mijn ogen opende voor de gevolgen van hard water. Best ironisch, want over vleesvervangers en dergelijke wilde hij nooit horen. Toch is hij door verhalen van collega’s geïnteresseerd geraakt in waterontharders. Ze vertelden hem over de voordelen van kalkvrij water. Eten dat beter smaakt en minder tijd besteden aan schoonmaken, dat sprak hem wel aan. Hij heeft de waterontharder nu een half jaar en spreekt inmiddels ook lovend over hoeveel duurzamer zijn leven is geworden.’

Wat logisch eigenlijk!

‘Dat laatste sprak mij uiteraard het meeste aan: mijn ecologische voetafdruk verkleinen door slimmer met mijn water om te gaan. Natuurlijk deed ik de voor de hand liggende dingen al. Ik had mijn zoontjes al van jongs af aan geleerd de kraan uit te zetten tijdens het tandenpoetsen, want dat is duurzaam. Toch had ik nog nooit stilgestaan bij het water zelf. Ik kocht dan al wel shampoos in afbreekbare verpakkingen, maar met zachter water heb je überhaupt veel minder schoonmaakmiddelen nodig. Heel logisch eigenlijk, maar er ging een wereld voor me open.’

Waterontharder duurzaam?

‘Mijn drijfveer voor een waterontharder kopen was dan wel het milieu, maar ik kreeg er ook veel andere dingen voor terug. Ik was geschokt over hoeveel geld ik overhield! Ik vond producten zoals wasverzachter altijd al zo duur, maar nu blijkt het niet meer nodig te zijn. Door de waterontharder blijven mijn kleren nu heerlijk zacht zonder een druppel wasverzachter. Mijn vrienden en familie konden het ook bijna niet geloven, omdat veel van hen denken dat aan duurzaam leven een hoog prijskaartje hangt. Dat laat dus wel zien: wie goed doet, goed ontmoet.’

Minder verspillen kost eigenlijk weinig moeite.

Goede zorg

‘Ik zorg nu dus niet alleen beter voor het water, het water zorgt ook beter voor mij en mijn spullen. Zo was ik altijd enorm teleurgesteld als mijn keukenapparaten er weer eens mee ophielden. Afgelopen kerst kreeg ik zo’n prachtige waterkoker die licht geeft wanneer het water aan het koken is. Naast dat ik de kalkvlokken er altijd in zag ronddrijven als schuim op de zee, begaf hij het na een paar maanden al. Dat was al de zoveelste! Je kunt dus wel bedenken hoe blij ik was toen ik erachter kwam dat door de waterontharder mijn apparatuur langer meegaat. Dus mam, als je die waterkoker nog eens tegenkomt, ik zal er dit keer beter voor zorgen.’

Waterontharder beter voor iedereen

‘Alle producten van Van Meerendonk zijn duurzaam en erop gericht om je water beter te maken, op alle mogelijke manieren. Dat betekent dus dat niet alleen de kwaliteit van je water beter wordt, maar je watergebruik wordt ook nog eens duurzamer. Dit is dan weer beter voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Want je bespaart hiermee niet alleen op de vaste lasten, maar je spullen gaan ook nog eens langer mee. Het is dus eigenlijk een win-win op ieder aspect!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een uitstekende investering voor je woning. Maar wat kost het eigenlijk precies?

Meer informatie

Het belang van water drinken

Water drinken is belangrijk voor ons lichaam. Maar waarom eigenlijk?

Meer informatie

‘Ik kan iedereen een waterontharder aanbevelen’

Sinds hij een waterontharder heeft, heeft de dochter van Frank minder last van eczeem. Maar het nieuwe apparaat biedt nog meer voordelen. Lees het hier.

Meer informatie

‘We hebben de vooruitgang zeker gemerkt!’

Ivan en zijn partner hadden beiden te kampen met huid- en haarproblemen. Sinds een paar maanden, zeker nog geen halfjaar, heeft hij zijn waterontharder in huis. Van de vooruitgang kan hij ontzettend genieten.

Meer informatie

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie