Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Marianne (35): ‘Ondanks dat ik moet toegeven dat ik nog steeds niet alles perfect doe, probeer ik wel steeds meer duurzaam bezig te zijn. Zo fiets ik inmiddels zo vaak als ik kan naar mijn werk. Ja, ook door de regen. Bij de supermarkt heb ik laatst van die herbruikbare fruitzakjes aangeschaft en ik probeer zo vaak mogelijk producten mee te nemen die aan de datum zijn. Minder verspillen kost eigenlijk weinig moeite. Maar ik had nooit gedacht dat ook de kwaliteit van mijn water een verschil kon maken!’ De waterontharder is een duurzame keuze. Lees hier hoe dat zit.

waterontharder duurzaam

Nooit aan gedacht

‘Het was mijn broertje die mijn ogen opende voor de gevolgen van hard water. Best ironisch, want over vleesvervangers en dergelijke wilde hij nooit horen. Toch is hij door verhalen van collega’s geïnteresseerd geraakt in waterontharders. Ze vertelden hem over de voordelen van kalkvrij water. Eten dat beter smaakt en minder tijd besteden aan schoonmaken, dat sprak hem wel aan. Hij heeft de waterontharder nu een half jaar en spreekt inmiddels ook lovend over hoeveel duurzamer zijn leven is geworden.’

Wat logisch eigenlijk!

‘Dat laatste sprak mij uiteraard het meeste aan: mijn ecologische voetafdruk verkleinen door slimmer met mijn water om te gaan. Natuurlijk deed ik de voor de hand liggende dingen al. Ik had mijn zoontjes al van jongs af aan geleerd de kraan uit te zetten tijdens het tandenpoetsen, want dat is duurzaam. Toch had ik nog nooit stilgestaan bij het water zelf. Ik kocht dan al wel shampoos in afbreekbare verpakkingen, maar met zachter water heb je überhaupt veel minder schoonmaakmiddelen nodig. Heel logisch eigenlijk, maar er ging een wereld voor me open.’

Waterontharder duurzaam?

‘Mijn drijfveer voor een waterontharder kopen was dan wel het milieu, maar ik kreeg er ook veel andere dingen voor terug. Ik was geschokt over hoeveel geld ik overhield! Ik vond producten zoals wasverzachter altijd al zo duur, maar nu blijkt het niet meer nodig te zijn. Door de waterontharder blijven mijn kleren nu heerlijk zacht zonder een druppel wasverzachter. Mijn vrienden en familie konden het ook bijna niet geloven, omdat veel van hen denken dat aan duurzaam leven een hoog prijskaartje hangt. Dat laat dus wel zien: wie goed doet, goed ontmoet.’

Minder verspillen kost eigenlijk weinig moeite.

Goede zorg

‘Ik zorg nu dus niet alleen beter voor het water, het water zorgt ook beter voor mij en mijn spullen. Zo was ik altijd enorm teleurgesteld als mijn keukenapparaten er weer eens mee ophielden. Afgelopen kerst kreeg ik zo’n prachtige waterkoker die licht geeft wanneer het water aan het koken is. Naast dat ik de kalkvlokken er altijd in zag ronddrijven als schuim op de zee, begaf hij het na een paar maanden al. Dat was al de zoveelste! Je kunt dus wel bedenken hoe blij ik was toen ik erachter kwam dat door de waterontharder mijn apparatuur langer meegaat. Dus mam, als je die waterkoker nog eens tegenkomt, ik zal er dit keer beter voor zorgen.’

Waterontharder beter voor iedereen

‘Alle producten van Van Meerendonk zijn duurzaam en erop gericht om je water beter te maken, op alle mogelijke manieren. Dat betekent dus dat niet alleen de kwaliteit van je water beter wordt, maar je watergebruik wordt ook nog eens duurzamer. Dit is dan weer beter voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Want je bespaart hiermee niet alleen op de vaste lasten, maar je spullen gaan ook nog eens langer mee. Het is dus eigenlijk een win-win op ieder aspect!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waar plaats je het beste een waterontharder?

Wat is nou de beste plek om een waterontharder te plaatsen? In dit artikel lees je op welke plekken in huis je een ontharder kunt plaatsen en wat in jouw situatie de beste keus is.

Meer informatie

Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Een veelgestelde vraag is of je een waterontharder mag plaatsen in de meterkast. Het antwoord is ja, en het is zelfs een uitstekende locatie! In dit artikel lees je waarom.

Meer informatie

Waterontharder in de kruipruimte: een goed idee?

Een waterontharder plaatsen in de kruipruimte, is dat een goed idee? Jazeker! In dit artikel lees je alle voordelen van een plaatsing in de kruipruimte.

Meer informatie

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie