Blog


Eco-logisch! Door de waterontharder ben ik duurzaam bezig en bespaar ik geld

Marianne (35): ‘Ondanks dat ik moet toegeven dat ik nog steeds niet alles perfect doe, ben ik de afgelopen jaren wel steeds meer gaan inzetten voor het milieu. Zo fiets ik inmiddels zo vaak als ik kan naar mijn werk. Ja, ook door de regen. Bij de supermarkt heb ik laatst van die herbruikbare fruitzakjes aangeschaft en ik probeer zo vaak mogelijk producten mee te nemen die aan de datum zijn. Minder verspillen kost eigenlijk weinig moeite. Maar ik had nooit gedacht dat ook de kwaliteit van mijn water een verschil kon maken!’ De waterontharder is een duurzame keuze, lees hier hoe dat zit.

duurzaam

Nooit aan gedacht

‘Het was mijn broertje die mijn ogen opende voor de gevolgen van hard water. Best ironisch, want over vleesvervangers of dergelijke wilde hij nooit horen. Toch is hij door verhalen van collega’s geïnteresseerd geraakt in waterontharders. Ze vertelden hem over de voordelen van kalkvrij water. Eten dat beter smaakt en minder tijd besteden aan schoonmaken, dat sprak hem wel aan. Hij heeft de waterontharder nu een half jaar en spreekt inmiddels ook lovend over hoeveel duurzamer zijn leven is geworden.’

Wat logisch eigenlijk!

‘Dat laatste sprak mij uiteraard het meeste aan: mijn ecologische voetafdruk verkleinen door slimmer met mijn water om te gaan. Natuurlijk deed ik de voor de hand liggende dingen al. Ik had mijn zoontjes al van jongs af aan geleerd de kraan uit te zetten tijdens het tandenpoetsen. Toch had ik nog nooit stilgestaan bij het water zelf. Ik kocht dan al wel shampoos in afbreekbare verpakkingen, maar met zachter water heb je überhaupt veel minder schoonmaakmiddelen nodig. Heel logisch eigenlijk, maar er ging een wereld voor me open.’

Waterontharder duurzaam?

‘Mijn drijfveer voor het aanschaffen van een waterontharder was dan wel het milieu, maar ik kreeg er ook veel andere dingen voor terug. Ik was geschokt over hoeveel geld ik overhield! Ik vond producten zoals wasverzachter altijd al zo duur, maar nu blijkt het niet meer nodig te zijn. Door de waterontharder blijven mijn kleren nu heerlijk zacht zonder een druppel wasverzachter. Mijn vrienden en familie konden het ook bijna niet geloven, omdat veel van hen denken dat aan bewust leven een hoog prijskaartje hangt. Dat laat dus wel zien: wie goed doet, goed ontmoet.’

Minder verspillen kost eigenlijk weinig moeite.

Goede zorg

‘Ik zorg nu dus niet alleen beter voor het water, het water zorgt ook beter voor mij en mijn spullen. Zo was ik altijd enorm teleurgesteld als mijn keukenapparaten er weer eens mee ophielden. Afgelopen kerst kreeg ik zo’n prachtige waterkoker die licht geeft wanneer het water aan het koken is. Naast dat ik de kalkvlokken er altijd in zag ronddrijven als schuim op de zee, begaf hij het na een paar maanden al. Dat was al de zoveelste! Je kunt dus wel bedenken hoe blij ik was toen ik erachter kwam dat door de waterontharder mijn apparatuur langer meegaat. Dus mam, als je die waterkoker nog eens tegenkomt, ik zal er dit keer beter voor zorgen.’

Waterontharder beter voor iedereen

‘Alle producten van Van Meerendonk zijn erop gericht om je water beter te maken, op alle mogelijke manieren. Dat betekent dus dat niet alleen de kwaliteit van je water beter wordt, maar je watergebruik wordt ook nog eens duurzamer. Dit is dan weer beter voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Want je bespaart hiermee niet alleen op de vaste lasten, maar je spullen gaan ook nog eens langer mee. Het is dus eigenlijk een win win op ieder aspect!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Is jouw water hard, en wat betekent dat?

Veel mensen staan nauwelijks stil bij de kwaliteit van het water dat we gebruiken.

Meer informatie

‘Mijn huidklacht is verminderd sinds de waterontharder’

Last van eczeem of een huidaandoening? Lees hier wat een waterontharder kan betekenen!

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Monteur aan het woord: hoe installeer je een waterontharder?

Denk je erover om een waterontharder aan te schaffen? Monteur Johannes vertelt hoe de installatie in zijn werk gaat.

Meer informatie

‘Met een waterontharder is schoonmaken een fluitje van een cent’

Met een waterontharder bespaart Deborah veel tijd en geld aan het schoonmaken.

Meer informatie

Stel al je vragen over waterontharders in een online consult

Wil je advies over het aanschaffen van een waterontharder?

Meer informatie

Verklein je ecologische voetafdruk met een waterontharder

Wil jij graag je ecologische voetafdruk verkleinen? Ontdek de voordelen van een waterontharder voor mens en milieu!

Meer informatie

Veelgestelde vragen over waterontharders!

Weet jij wat een waterontharder inhoudt? Van Meerendonk beantwoordt al je vragen!

Meer informatie

Last van eczeem? De waterontharder helpt de huid!

Wist je dat een waterontharder helpt bij eczeem? Lees hier de werking van het apparaat!

Meer informatie